Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Som una nació: Autodeterminació !
24 feb 2006
SOM UNA NACIÓ: AUTODETERMINACIÓ.
Sense fàstics i amb la cobertura de sectors significatius de l'aparell de l'estat (militars, jutges, …), el PP promou una profunda campanya anticatalana. No li falta l'alè de la patronal CEOE que ve del boicot de productes catalans i la benedicció de l'església Catòlica que, través de la COPE, no deixa d'atiar l'odi cap els catalans amb mentides i insults. Totes les forces vives i poders fàctics del règim monàrquics, és a dir, del vell règim franquista, tornen a aixecar el vol units en defensa de la Espanya imperial "una, grande y libre" ara contra Catalunya, abans contra Euskadi.

Però l'ombra del règim té addictes dins el PSOE. Zapatero que s'havia compromès a defensar el que sortís del Parlament de Catalunya, que després de desdir-se encara afirmava que es podia acceptar el concepte de nació catalana... ha acabat al dictat de la seva ala dretana i espanyolista, dels Bono, Rodríguez Ibarra o del mateix Alfonso Guerra, retallant les ja esquifides demandes autonomistes del Parlament de Catalunya a uns nivells que fan que el propi Piqué reconegui el resultat del pacte PSOE-CiU com un text similar al que defensava el PP a Catalunya. Aquest és el contingut del nou "Estatut de la Moncloa" que ens posaran a votació d'aquí a uns mesos, i del que no dubtem a dir NO!.

ERC deia que era possible un avenç per Catalunya amb el text que va sortir del Parlament, mentre ara allarga un pronunciament davant del nou text, cercant equilibris per mantenir-se en el Tripartit. Però si la reforma de l'Estatut no havia aixecat cap entusiasme popular a Catalunya era per què no només no defensava una posició sobirana del poble de Catalunya i el dret a l'autodeterminació, sinó perquè tampoc naixia de la necessitat de millorar les condicions dels treballadors i joves catalans: escola pública, vivenda, treball digne, ... al contrari hem vist com el tripartit al Govern de la Generalitat continua privatitzant, aprovant expedients de regulació com el de Seat... i aquest era l'esperit de l'Estatut votat pel Parlament i avui reivindicat per ERC, al qual també hauríem dit NO.

La Reforma de l'Estatut arribà quan sectors significatius de la burgesia catalana aixecà la veu d'alarma, davant l'ofensiva econòmica i política centralista del 2n. Govern Aznar. El PP s'emportà cap a Madrid recursos de las "comunitats perifèriques" a la vegada que bloquejava tota iniciativa expansiva d'aquestes, com l'OPA anterior de Gas Natural. És amb el vist-i-plau de la patronal catalana, que els partits parlamentaris -amb l'excepció del PP- emprenen una reforma per demanar instruments de blindatge davant de noves ofensives centralistes i un repartiment més equilibrat dels ingressos de la hisenda pública. Per això, ara, com ha fet sempre la burgesia catalana -que sempre ha estat abans burgesia que catalana-, en té prou amb l'acord ZP-Mas si, a canvi de la nova baixada de pantalons, arriba l'acceptació de l'OPA de Gas Natural i algunes inversions.

La monarquia hereva del franquisme és presó de pobles alhora que garantia de continuïtat de l'explotació dels treballadors/es i no hi cap possibilitat de defensar la sobirania d'una nació, d'un poble, sota aquest règim. Defensem una Catalunya Sobirana, que suposa dret d'autodeterminació sense limitacions i que només serà possible trencant amb la Monarquia i proclamant la República Catalana. La nostra política no és independentista sinó internacionalista, amb la perspectiva d'un món socialista sense fronteres. La unitat que necessitem els treballadors/es és la unitat, forjada en la lluita comuna contra l'Estat opressor, de pobles lliures i sobirans, una unitat en termes d'igualtat en una Federació de repúbliques socialistes.

El poble català i la resta de pobles d'arreu, no poden restar silents davant l'ofensiva reaccionària desfermada. Mentre es negocia a "la capital" en un pendent de renúncies cal sortir al carrer per dir Prou!
NO A "L'ESTATUT DE LA MONCLOA"
MONARQUIA NO. REPÚBLICA CATALANA
Mira també:
http://www.li-litci.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Som una nació: Autodeterminació !
24 feb 2006
El teu desig és engrescador, tant de bo sigui així. Tot i que cal ser realistes i admetre que l'actual distribució de forces polítiques delata que, ara per ara, no hi hauria un gran suport social a la idea d'independitzar-se. Sí que hi ha, però, un sentiment d'identitat prou arrelat que demana que es retorni a les condicions prèvies a l'ocupació militar de 1714. Perquè, a més, és just i legítim demanar-ho. I aquest desig podria quedar satisfet amb l'Estatut aprovat al Parlament de Catalunya.
Re: Som una nació: Autodeterminació !
24 feb 2006
Hi ha molta feina a fer, primer hem d'agafar pics i pales i començar a enderrocar qualsevol vestigi d'espanyolisme a casa nostre, monuments, banderes, edificis sinistres, escuts imperials, indicadors i altres estris del nomenclàtor imperialista espanyol. APA NOIS POSAR-VOS A LA FEINA.
Re: Som una nació: Autodeterminació !
25 feb 2006
Seguidament, haurem de sembrar el nostre territori de Centres d'Irradiació Nacional-Nacionalista, perque el nostre jovent creixi plenament en un entorn identitari, de raça única.

Heil Catalunya!
Pel Dret a Decidir y el Dret a Despedir
25 feb 2006
Me parece cojonudo todo esto de que un millón de personas se manifiesten por el Dret a Decidir de no se cuala nación y que los convocantes sean no sé cuantas organizaciones de "Eskerra". Yo pensaba que ser de izquierdas era otra cosa, pero debo estar equivocado. Si se manifestará igual cantidad de gente por los despidos en Seat, o por otras cuestiones laborales a lo mejor cantaba otro gallo, pero queda como muy guay ser de izquierdas y no acudir más que a actos de esos con la bandera bien grande, los artesanos, los soplagaitas de turno (gaiteros, chistolaris, tamborileros. etc.) y toda la parafernalia nacionalista. Eso si, luego en el tajo a tragar. Que mientras nos manifestamos por el dret a decidir otros tendrán tol dret a despedir, y además que en según que sitios trabaja mucho charnego. Y los fascistas son los demás (que conste)
Re: Som una nació: Autodeterminació !
25 feb 2006
Preguntes per a nacionalistes catalans, d'un antinacionalista

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/239239/index.php
Re: Som una nació: Autodeterminació !
25 feb 2006
Som una "nacio-autodeterminacio". Aixo de veritat servira perque poguem comprar pisos? Que pugin els sous? Que no paguem mes autopistes? Que els politics es preocupin dels problemes reals? De l'ecologia? De l'explotacio? Servira per alguna cosa ser una nacio? O tot seguira igual menos per els indepes que ja tindran la seva gran nacio? Q algu m'ho expliqui
Re: Som una nació: Autodeterminació !
25 feb 2006
que patèttic aquest recurs dels nazionalistes epsanyols quan es reivindiquen els drets democràtics dels pobles de dir que 'això no intressa, això no abaratirà els pisos" (quins collons!, que es pensen que la gent és subnormal?)

és equiparable a dir a algú que lluiti per la fi del racisme, contra la tortura, o pel medi ambient, i li preguntin 'i això abaixarà el preu dels pisos?', un silogisme per a retardats, vaja, i se les donen d'estar 'per damunt de tots', quan tot són prejudicis grannacionalespanyolistes

no us disfresseu d'esquerrans que no enganyeu ningú, la gent d'esquerres estem per la llibertat dels pobles.
Re: Som una nació: Autodeterminació !
26 feb 2006
Tu si que fas riure tio, per a mi un tros de terra no es mes important que una vida digna. A tu si que et tenen enganyat els politiocs amb el seu discurs de UNA NACIO. El que de veritat importa no es si som una nacio si no que puguem viure dignament sigui on sigui. Totoes les persones tenen dret aquest tipos de vida, no siguem hipocrites amgant aquesta realitat amb nacionalismes, siguin d'on siguin, espanyols o catalans. Aixo dels nacionalismes es com la religio, es una mentira per tindre a la gent entretinguda i distreta dels veritables problemes dels ciutadans de pue, que els politics tenen tot cobert, per aixo es poden permetre el luxe de parlar d'inpendencia. Reflexioneu una mica
Re: Som una nació: Autodeterminació !
26 feb 2006
de veritat que n'hi ha que es diuen internacionalistes i despres es caguen a sobre amb tot l'autoodi que duen, de veritat que els discursos, pro-espanyolistes de que si els preus dels pisos, que si la vida digna... de veritat vols saber que en penso jo?( que consti que el discurs economic no es el meu fort) pero si fossim independents i deixiessim de pagar a l'estat espanyol tot allo que ara paguem, potser si que ho serien mes economics els pisos, no ho se que no soc economista, pero si que se que les balances fiscals no s'han publicat aixo si que ho se... tambe se que l'atur no es el mateix aqui que alli, ni les beques, ni les nostres autopistes de 3 carrils, que a espanya s'en diuen autovies de 4 carrils... i aixi una estona pero... mira tu per on. Ara be si esteu en contra de les fronteres, a que espereu per lluitar contra la frontera no natural de la Jonquera? ara ja podeu venir amb discursos de superiors titllarme de nazi i insolidari, pero la veritat es la que mana! apa salut i llibertat nacional i de classe!
Sindicat