Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
presenten un manifest contra les hipotèques del nou estatut
24 feb 2006
S'ha presentat en societat un manifest contra les hipoteques i les rebaixes referents al nou text estatutari. Els signants de "No en el nostre nom" ('manifest generacional contra la hipoteca estatutària') consideren que, davant de l'actual procés de negociació que estan duent a terme alguns partits polítics catalans a Madrid, s'ha de sentir la seva veu, doncs ja que no van poder votar l'anterior Estatut de 1979 per no haver assolit la majoria d'edat, ara sí que volen intervenir en el procés.
Consideren que els representants autonòmics estan tornant a caure en els errors de la primera transició, i recorden als partits que negociar i pactar no son sinònims de renunciar o rebaixar:

"Si no es donen les condicions per aprovar un text que respecti la lletra i l’esperit de l’Estatut aprovat amb el suport del 90 per cent del Parlament el 30 de setembre de l’any passat, és millor retirar la proposta i renegociar-la en un futur, quan hi hagi les garanties que el text aprovat comporti realment una reorganització de les relacions de poder entre Catalunya i Espanya i no la perpetuació de la situació de domini i espoli que patim des de la transició. Com a generació, ens neguem a acceptar una nova hipoteca per a 25 anys més com la que arrosseguem des de 1979."

Els signants afirmen que es reserven el dret a rebutjar una proposta d'Estatut desnaturalitzada i mutilada que no contempli el terme nació, que no resolgui l'espoli fiscal que pateixen els catalans mitjançant un nou model just de finançament, i que no garanteixi l'exercici de l'autogovern en matèries competencials. "Si ens volen donar gat per llebre, que no ho facin en el nostre nom."

La web del manifest és oberta a les signatures de tothom qui s'hi vulgui adherir.
Mira també:
http://www.noenelnostrenom.net/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: presenten un manifest contra les hipotèques del nou estatut
24 feb 2006
Estic plenament d´acord amb tot el que diu aquest manifest.

Estem caient en un error historic que ens pot costar carissim als ciutadans de Catalunya encara que no siguem nacionalistes. El finançament que s´ha pactat no millorarà quasi en res els recursos que la GENCAT pot destinar a educació, sanitat,gent amb pocs recursos... estarem exactament on som ara...
Mira també:
http://noestatut.blogspot.com/
http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: presenten un manifest contra les hipotèques del nou estatut
24 feb 2006
Si s'aproves l'estatutet que van redactar el 90% dels polítics catalans, que no del poble, tampoc solucionariem el veritable problema. I el problema és que la formula dels estatuts està lligada a la submissió a espanya i això és el que s'ha de trencar.
Re: presenten un manifest contra les hipotèques del nou estatut
24 feb 2006
Si jo tb crec que hem de trencar amb Espanya però sincerament em penso que de momentno som majoria per fer-ho i no se m´acudeix cap manera d´aconseguir ser independents q no sigui via referendum.
Re: presenten un manifest contra les hipotèques del nou estatut
24 feb 2006
la meva nacio no és el principat
Re: presenten un manifest contra les hipotèques del nou estatut
25 feb 2006
Doncs jo no tinc nació.
Re: presenten un manifest contra les hipotèques del nou estatut
25 feb 2006
si tenim un referèndum, és a dir podem exercir el dret a l'autodetrminació, això ja no té marxa enrere, encara que els independentistes perdem, i la gent de moment encara no tingui clara la independència, cosa ben legítima, serem lliures per decidir, PODEM DECIDIR QUAN VULGUEM, i tard o d'hora caurà, no ens podran parlar de 'lleialtats constitucionals' ni estar amenaçant ni negant-nos tots els drets sempre, perquè quan siguem majoria guanyarem, i s'haurà acabat.

La llibertat per sortir és decisiva, encara que encara hi hagi gent amb por a viure fora de la cel·la espanyola.

per això conisdero molt encertat parlara d'això ara, no és hora de negociar un coixí o uns barrots daurats de la presó, és hora d'agafar la clau per sortir quan vulguem.
Sindicat