Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació
Els Fets De l'Ateneu De Calafell ...
23 feb 2006
La Guàrdia Civil desallotja una quinzena d'esquàters d'una casa ocupada a Calafell, i en deté sis

Els joves, que avui declaren al jutjat, denuncien maltractaments dels agents
Dia mogut a Calafell. Una quarantena d'antiavalots i agents de la Guàrdia Civil -en compliment d'una sentència judicial, a instàncies dels propietaris, que n'obligava el desnonament- van desallotjar ahir al matí la quinzena d'esquàters que hi havia en aquell moment a l'Ateneu de Joves, situat des que es va crear en un antic xalet de dos pisos al carrer Costa Daurada, a l'Estany. Els sis nois detinguts, que declararan avui al jutjat del Vendrell, denunciaran que van rebre mofes i maltractaments físics.


+ Els joves es van concentrar davant la caserna per denunciar les males maneres del desallotjament. Foto: Ò.P.
El col·lectiu estava avisat des de feia dies que el desnonament es produiria a les deu del matí, hora en què una quinzena de joves era dins l'Ateneu. Amb puntualitat, una quarantena d'agents antiavalots i de la Guàrdia Civil, que es van trobar el carrer tallat i les botigues tancades, van acudir a fer complir l'ordre judicial. «El secretari i el jutge ens han dit que si sortíem no passaria res, perquè si no tenien dret a treure'ns fora», explica Lorena Martínez, una de les joves. Enmig de «crits i escàndol, però sense violència física ni verbal», segons admet ella mateixa, els ocupants van sortir ells mateixos «sense oposar resistència», i es van asseure fora a la porta, mentre els agents acabaven d'escorcollar l'interior. «Llavors en sortir ens han començat a insultar i estirar a tots a terra de mala manera», continua Martínez, que assegura, mentre ensenya un blau a l'ull i un cop al genoll: «A mi m'han doblegat el braç i m'han donat cops de cap contra el cotxe». Altres detinguts també es queixaven de cops de colze i estirades de cabells, així com d'«humiliacions»: «Al cotxe m'han començat a vacil·lar, ens feien comentaris feixistes, i fins i tot un m'ha fet fotos amb el mòbil perquè deia que se'n riuria amb els seus col·legues», assegura un d'ells. La Guàrdia Civil detindria en total sis joves, per presumptes delictes de desacatament a l'autoritat judicial i resistència a l'autoritat, i els va tancar durant unes hores a la caserna, on el darrer va sortir en llibertat amb càrrecs poc abans de les sis de la tarda. Els joves estan citats a declarar aquest matí a les onze al jutjat del Vendrell, on ja han avançat que denunciaran els policies per presumptes maltractaments.


Els esquàters de Calafell presenten denúncia per agressió, però els podrien condemnar a quatre anys

Cinc dels sis joves esquàters detinguts dimarts a Calafell –el sisè té 16 anys, i per tant la seva causa seguirà un procés a banda– van declarar ahir al matí als jutjats del Vendrell, acusats de presumptes delictes de resistència, desobediència i atemptat contra l’autoritat, pels quals podrien ser condemnats a una pena que pot oscil·lar des d’una multa d’uns 1.200 euros fins a quatre anys de presó. Els joves, d’entre 18 i 21 anys, van confirmar davant del jutge i el fiscal la versió que ja havien explicat la vigília, segons la qual ells van sortir de la casa sense oferir resistència, i després van ser arrencats i detinguts amb males maneres quan seien a terra a la porta. Fins i tot un va acusar el secretari judicial d’haver-los mentit quan els va dir que no els passaria res si sortien a fora. Els esquàters van presentar denúncia ahir mateix a la Guàrdia Civil per haver rebut maltractaments durant la detenció, si bé un portaveu seu lamentava la paradoxa: «L’hem presentat davant del mateix cap que dimarts dirigia l’operació.»

El fiscal els va oferir una reducció de penes si en la vista prevista aquest matí es declaren culpables, ja que es faria un judici ràpid. Si no –tal com els joves ja han avançat que faran segurament– el procediment es podria allargar, ja que el judici no se celebraria fins d’aquí a unes setmanes.
o
Concentració de protesta

Una cinquantena de joves vinculats a l'Ateneu, un local social on organitzaven des de l'11 de maig passat diversos tallers i activitats, es van concentrar a la tarda davant la caserna de la Guàrdia Civil per queixar-se de les males maneres com s'havien produït les detencions i donar suport als seus companys. Els concentrats, tanmateix, van desistir de tallar la carretera de l'Estació vista la presència de diverses patrulles del mateix cos i d'antiavalots. Això sí, van mostrar pancartes de protesta que minuts després també exhibirien davant l'ajuntament. De fet, una delegació ja s'havia reunit al matí amb l'alcalde, Joan Olivella, per demanar que intercedís perquè els detinguts no passessin la nit al calabós, com temien.



Font: El Punt Tarragona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Fets De l'Ateneu De Calafell ...
23 feb 2006
Tot el nostre recolzament per la gent de Calafell i gent que participava d'aquest local alliberat, endavant amb les denuncies contra els pikolos, que no es quedin amb total impunitat aquests cadells de Tejero, si feu alguna campanya, cartells, divers material d'ajut per futures despeses judicials conteu amb la nostra col.laboració
Acció Antifeixista Reus
www.reus-antifeixista.tk
Re: Els Fets De l'Ateneu De Calafell ...
23 feb 2006
Abusos policials i detencions en el desallotjament del Casal Okupat de Calafell La repressió arriba al Baix Penedès. Aquest cop, membres de l'Assemblea de Joves i del Casal Okupat de Calafell han patit agressions per part de la Guàrdia Civil, en el procés de desallotjament de l'espai alliberat.Dimarts 21 de febrer, a les 11.00 h del matí, les forces policials de la Guàrdia Civil van procedir a desallotjar el Casal Okupat de Calafell, al Baix Penedès. Des de feia una hora, hi havia concentrades una vintena de persones davant de l'espai alliberat. Durant l'operació, sis joves, tots ells pertanyents a l'Assemblea de Joves de Calafell, van ser detinguts, i van restar en dependències policials fins ben entrada la tarda, quan van ser deixats en llibertat. Els sis joves esperen, ara, ser processats avui mateix, dimecres 22 de febrer, a través d'un judici ràpid. Quatre de les persones van necessitar atenció mèdica després de les detencions, havent de ser traslladades al CAP (Centre d'Atenció Primària) de Calafell.

Davant la desmesurada actuació de la Guàrdia Civil, que es va presentar al lloc dels fets amb 10 cotxes patrulla, un cop més queda palesa la criminalització que reben els moviments socials i d'esquerres al nostre país. Per tot això, es va convocar una concentració de suport als i les detingudes, així com també de denúncia a la repressió rebuda, a les 18.00 h de la tarda d'ahir, dimecres 21 de febrer, davant la caserna de la Guàrdia Civil de Calafell.

Des d'aquí, volem manifestar el nostre suport i tota la solidaritat cap a les sis persones afectades, així com també a totes les persones que formen part de l'Assemblea de Joves d'aquesta localitat i la resta d'associacions que participaven i col·laboraven amb el Casal Okupat de Calafell, a hores d'ara ja desallotjat i enderrocat.

Estarem pendents a les noves convocatòries i als càrrecs que se'ls hi pugui imputar als i les detingudes. Seguirem informant tan bon punt hi hagi novetats.

Endavant OSAN
Re: Els Fets De l'Ateneu De Calafell ...
04 mar 2006
Jo estava allà i va ser lamentable l'actitud de "les forçes de seguretat" tot mentides i mala llet. Endavant! teniu tot el meu suport nois!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more