Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Acció d'Endavant-Alacant contra la senyalització en espanyol
23 feb 2006
Ara fa més d’un any, i a iniciativa dels Joves d’Alacant i del Casal Jaume I, 477 alacantines denunciaren a l’Ajuntament perquè la retolació viària a la ciutat està exclussivament en castellà. Després de tot aquest temps, i malgrat haver promés el canvi, la retolació a la ciutat continua només en castellà.

Així mateix, la política diària de les institucions alacantines (Ajuntament, Diputació, Generalitat...) és la de negar la simple existència de la llengua catalana a Alacant. Incomplint les seues pròpies lleis, les institucions fan un ús quasi exlusiu de l’espanyol i releguen la llengua pròpia de les alacantines a un espai marginal i decoratiu. Aquesta política només té un objectiu, eliminar el català dels carrers i de la nostra vida quotidiana i, així espanyolitzar la nostra ciutat, amb l’objectiu en el futur de treure Alacant de la catalogació de ciutat valencianoparlant, i per tant de qualsevol mena de protecció i promoció, tal i com recull la Llei d’Ús i Ensenyament del valencià.

La iniciativa d’Endavant (OSAN) és només un pas més en l’exigència de canvi en la retolació viària de la ciutat. Després de 13 mesos d’espera, considerem que l’Ajuntament d’Alacant i la Regidoria de Trànsit estan obstaculitzant la normalització dels senyals, i per tant continuarem desenvolupant la nostra campanya.

Endavant (OSAN)
23 de febrer de 2006
Alacant, Països Catalans

Visiteu per vore foto:
alacant.indymedia.org
Mira també:
http://alacant.indymedia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció d'Endavant-Alacant contra la senyalització en espanyol
23 feb 2006
Molt be!
endavant amb la lluita!!!
Re: Acció d'Endavant-Alacant contra la senyalització en espanyol
23 feb 2006
Molt be!
endavant amb la lluita!!!
Re: Acció d'Endavant-Alacant contra la senyalització en espanyol
23 feb 2006
Molt bona iniciativa, son aquestes petites coses que al final ens durán a la victoria.

http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Sindicat