Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Zapatero diu NO
23 feb 2006
Zapatero nega el dret d´autodeterminació. Acaba de tancar les possibilitats de pacificació a Euskadi i accelera l´emancipació nacional a Catalunya
Zapatero nega el dret d´autodeterminació de les nacions sense estat, com recull la premsa d´avui en resposta a Rajoy al Congrés, en referència si a la negociació de Pau a Euskadi es considera el dret al referèndum, desautoritzant el PSE,en el contexte de que ETA abandoni la lluita armada.

La dita ja ho diu: què s´assembla més a un espanyolista de dretes? un espanyolista d´esquerres.

Zapatero a Catalunya amb l´Estatut devaluat ha minat les esperances dipositades amb ell de que hi hauria una mínima possibilitat d´anar a una via confederal com a pas intermig cap a l´autodeterminació. La pressió dels barons més espanyolistes del PSOE, -els mateixos que li van disputar la presidència del PSOE, com Bono- , ara li marquen l´estratègia, i el PP, li posa fàcil, amb el fals mite de perdre vot social a l´Espanya eterna, degut a la seva manca de fermesa ideològica .

Els seus estrategs el que no calculen és que a Catalunya tenia el PSC 1,5 milions de vots i a la resta de l´estat li van votar uns 2 milions més de joves que habitualment no votaven i que vist les mentides de Zapalana i Acebes, no van dubtar a fer vot útil , llavors al PSOE. Els mateixos que ara li giraran a la cara, ja que si no es prou obert a entendre que la societat civil té el dret a decidir, a les nacions sense estat s´obre un procés a mig termini d´emancipació nacional, via autodeterminació.

I a l´Espanya estricta 2 milions de vots, que veuen que la politica d´esquerres i mentalitat no colonitzadora, si no reconeix el dret d´autodeterminació del sahara i fa a la pràctica politica seguidista alahuita del Marroc, aquests joves allà també li giraran l´esquena. Perquè els 9,5 milions de vots del PP, en bona part, al igual que possiblement van diumenge a missa, després voten PP. Irrecuperables.

A Catalunya, en aquesta nova assemblea de la Catalunya autodeterminista del S.XXI, la la plataforma pel dret de decidir, ja s´ha posat en marxa, i crec que hi hauria de dir quelcom per aglutinar el sentir de milers de persones que amb les declaracions de Zapatero i el seu gir centralista, no pot tancar un tema clau, amb una resposta parlamentària al Congrés, hem de refermar sense pors la nostra voluntat real. Perquè negar el dret de lliure determinació és negar un dels drets humans bàsics, que a la Moncloa es llegeixin la declaració de drets humans, que recullo indexada en el meu bloc de Treball social: http://treballsocials.blogspot.com

O el debat de la reforma constitucional obre el dret a fer consultes i referèndums, o Espanya li auguro menys futur polític en estratègia, que a Duran i Lleida.
Mira també:
http://llibertats.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Zapatero diu NO
23 feb 2006
Quanta raó tenen a Euskadi quan parlen del PPSOE ...
Re: Zapatero diu NO
23 feb 2006
És curiós veure com anomenes 'nova assemblea de Catalunya ... ', sense cap mena de dubtes l'Assemblea de Catalunya era una organització assemblearia amb un criteri d'esquerres. Avui, el nacionalisme de la Plataforma deixa molt per dir sobre el seu compromís social. Per exemple no es va sentir dir res a la manifestació del dia 18 sobre les 660 acomiadades i acomiadats de Seat. Desmuntar empreses, acomiadar treballadores, deslocalitzacions, ... també són atemptats contra la nostra terra.
Re: Zapatero diu NO
23 feb 2006
ZP la confiança de molts catalans, se t´ha esgotat només en 2 anys... tot un record.

Tot i així, el dret a l´autodeterminació ens l´hem d´agafar nosaltres, no ens l´ha de donar ningú.

Per tal d´aconseguir-lo només hem de fer creixer l´independentisme, no podem pretendre montar un referendum quan només un 16% de la població vota a l´única partit independentista parlamentari.

Amb temps ho aconseguirem, no en tic cap dubte.
Mira també:
http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: Zapatero diu NO
24 feb 2006
Rodríguez Zapatero, va negar el dret d'Euskadi a autodeterminar-se durant la sessió de control del Govern al Congrés de dimecres passat. Zapatero va afirmar que "el derecho a la autodeterminación no existe en nuestro ordenamiento constitucional ni en ningún otro ordenamiento constitucional de los países democráticos", però l'article 1 de la Carta de l'ONU del 1945 diu que els objectius de les Nacions Unides són "desenvolupar relacions amistoses entre nacions basades en el respecte del principi d'igualtat de drets i d'autodeterminació dels pobles". Pel que fa a la Constitució Espanyola, l'article 10 diu que "las normas relativas a los derechos fundamentales y a las libertades que la Constitución reconoce se interpretarán de conformidad con la Declaración Universal de Derechos Humanos y los tratados y acuerdos internacionales sobre las materias ratificados por España".
Sindicat