Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: pobles i cultures vs poder i estats
Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Valoració política sobre les mobilitzacions en defensa del dret a l'autodeteminació de febrer de 2006.
logo.jpg
Comunicat d'Endavant sobre les mobilitzacions de l'11 i 18 de febrer a Barcelona

L'11 de febrer, més de 5.000 persones van participar de la manifestació de la Campanya Unitària per l'Autodeterminació (CUA) a Barcelona sota el lema: "Prou estatuts! Som una nació: autodeterminació". Més de 250 organitzacions i col·lectius dels Països Catalans donaven suport a una convocatòria que es pot qualificar d'històrica, tant per la gran quantitat de manifestants com pel caràcter unitari que tenia. La dinàmica de treball en comú encetada els darrers mesos per les principals organitzacions de l'esquerra independentista a través de la CUA ha donat els seus fruits en una manifestació que ha servit de punt d'inici d'una dinàmica mobilitzadora autodeterminista.

Una setmana més tard, el dissabte 18 de febrer, desenes de milers depresones acudien a la convocatòria de la Plataforma "Pel Dret de Decidir". Des dels anys vuitanta la ciutat de Barcelona no vivia una mobilització de defensa dels drets nacionals tan concorreguda. Unes 600 entitats convocaven la ciutadania sota el lema "Som una Nació i tenim el dret de decidir".

Des d'Endavant celebrem l'àmplia participació en la convocatòria del dia 18, que mostra que una majoria de la població està tipa dels atacs espanyolistes rebuts els darrers mesos i que tampoc està d'acord amb la situació creada arran del pas de l'Estatut d'Autonomia del Principat de Catalunya pel Congrés espanyol. A més, malgrat que la convocatòria tenia un lema ambigu que ha permès que s'interpretés com una defensa del text estatutari aprovat al Parlament de Catalunya, molts manifestants hi van acudir per reivindicar el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans.

Tot i que valorem com a positiva aquesta gran mobilització --ja que sempre hem defensat que la mobilització popular és un dels pilars fonamentals per l'alliberament social i nacional dels Països Catalans--, actualment només una aposta clara per la defensa del marc territorial del nostre país i l'autodeterminació ens permetran avançar de manera decisiva cap a aquests objectius. Aquesta és la tasca de la Campanya Unitària per l'Autodeterminació. Per tant, creiem que cal aprofundir en la mobilització en aquesta línia per diverses raons:

* Qualsevol iniciativa pel dret a decidir s'ha de concretar en la reivindicació del dret a l'autodeterminació. Per tant, ha d'assumir la ruptura amb el marc constitucional. Si no és així, el seu discurs és fàcilment desvirtuat. En aquest sentit, el missatge ambigu de la convocatòria del dia 18 ha permès que una força política, ERC, hagi capitalitzat la mobilització. Malgrat les declaracions de diversos portaveus de la Plataforma "Pel Dret de Decidir", la referencialitat d'ERC per als mitjans de comunicació i el seu desembarcament propagandístic a la mobilització ha convertit, per a molts, la manifestació en un suport a l'estratègia d'aquest partit. El missatge ambigu ha facilitat que la mobilització s'hagi interpretat com una defensa de la reforma que va aprovar el Parlament principatí.
* La poca capacitat actual de l'esquerra independentista de fer sentir el nostre missatge en una mobilització tan àmplia hauria diluït la nostra proposta autodeterminista en el camí per assolir la independència. Era important centrar el treball de tots els col·lectius de la CUA en l'organització i difusió de la manifestació del dia 11 i ho continua sent fer-ho de cara a les properes convocatòries de la campanya autodeterminista. El treball en comú està permetent impulsar una de les campanyes unitàries més importants, malgrat el boicot mediàtic, en molts anys i difondre clarament el nostre missatge.
* La convocatòria del dia 18 -resultat del plantejament ambigu de la Plataforma "Pel Dret de Decidir"- obviava la defensa de la territorialitat dels Països Catalans, reivindicació inexcusable en qualsevol mobilització per l'alliberament nacional del nostre país.


Així doncs, Endavant (OSAN) apostem per la via autodeterminista impulsada en comú amb la resta de l'esquerra independentista a través de la CUA, amb la convicció que només amb la mobilització, i també amb avenços organitzatius sòlids, podrem afrontar i guanyar la dura i, malauradament, encara llarga batalla per a trencar amb els Estats espanyol i francès. Animem totes les entitats adherides i les que s'hi vulguin sumar a reforçar aquesta campanya i a participar en la propera convocatòria de concentracions davant de tots els ajuntaments dels Països Catalans el dissabte 1 d'abril.


Independència, socialisme, Països Catalans!

Sense autodeterminació no hi ha democràcia!

Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Us he passat foten pestes a la plataforma per el dret de decidir i encara continueu aneu a parir. endavant la plataforma!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
L'11 hi va haver una mani?¿?
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
els d'endavant s' han passat tot el rato contra la presencia de les cup fins que van aconseguir lo seu. dimissions a endavant fora de les cup!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
ENDAVANT: la crosta de l'ei
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Tot el suport a l'opció rupturista amb l'estat espanyol.

ENDAVANT AMB LA LLUITA !!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Doncs jo trobo molt correcte el comunicat i no sóc d'Endavant ni de cap organització de l'EI. Ni crec que desvirtui la del 18 com diuen per dalt ni que tingui a veure que ho fa qui ho fa. El que em fa sospitar és que ara tots voldran ser pares del 18-F, inclús, temps al temps, els convergents i d'altres intentaran desembarcar com ha fet ERC. Som una nació i tenim el dret a decidir és una consigna ambigua si no s'apunten les formes de com volem que el poble decideixi. Tenim una oportunitat per trencar el llenguatge dels polítics i exigir que es pregunti al poble sobre temes concrets, és a dir, aplicació de l'autodeterminació com defensava la de l'11 directament. La mani de l'11 pot servir per crear aquest espai unitari de l'EI però la del 18 també perque aquesta EI s'afegeixi a la Plataforma i treballi per crear aquests mecanismes de decissió que com hem pogut veure no passaran per votar a aquest o a l'altra, ni un estaut amb comes o sense, sino que directament es pregunti al poble.

Tenim el dret de decidir? Doncs exigim-lo, que volem decidir? aquí està el meollo i si la plataforma no es manté ferma la mani del 18 malgrat no ser així, al final semblarà que es vol decidir sobre un estatut i em sembla que aquí perdrem tots. O fem el pas o la cagarem però no només els anomenats EI sino tothom que vem anar el 18. Ara en un altre comunicat els de la Plataforma diuen que volen que els partits s'apuntin i no marcar-los el camí, em semblen dos errors lamentables després del que s'ha fet.

Nosaltres marquem el camí dels polítics i tenim autoritat com es va aveure per fer-ho, els interessos partidistes que se'ls quedin ells o acabarem tots infectats d'estatutitis
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
aquest comunicat és de lo milloret en l'anàlisi de la situació actual.

Amunt Endavant
Amunt l'EI
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
no cal dir que el que signa com a mawl i qualifica de crosta a endavant és: a) un madero b) un jerki.

Crec que el comunicat és més que correcte.

Nació=Països catalans
Decidir=autodeterminació

Endavant amb la lluita!
el combat maulet continua!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Bé també el comunicat. Amb una reflexió serena es podrà veure amb el temps que tampoc no haurà estat tan útil la mani del 18, tot i trobar que ha estat important i nombrosa. Mâexplico: si serveix perque sorgeixi una nova âCridaâ?, no crec que aquesta es plantegi una posició de gaire enfrontament amb els estats, vaja, com tampoc ha fet aquesta plataforma fins ara, i no penso que sâhagi dâatacar la plataforma (el comunicat entenc que tampoc ho fa, en tot cas diu que és un espai ambigu, això és una crítica i no un atac). Difícilment ERC permetrà que en surti res que els pugui fer ombra.
Dâaltra banda, si el plantejament de âpel dret de decidirâ? és âpressionar els partitsâ? i anar parlant amb Maragalls i Benachs... doncs em sembla que està més que justificat que sorgeixi alguna cosa més a lâesquerra. En tot cas la CUA ha repetit (els comunicats són públics) que estan disposats a trballar plegats. En fi, Menys quantitat i més qualitat.
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Cal una campanya que defensi l’Autodeterminació, de manera clara, i ho faci des de posicions d’esquerres. Difícilment es farà des de la gent del 18.
Ha estat bo que sortís gent tant l’11 com el 18, però només des de posicions clarament d’esquerres i rupturistes es podrà avançar.

Endavant amb la CUA!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
a part de comunicats endvanat fa algo?
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
ser més papistes que el Papa! si estiguessiu treballant en aquesta plataforma ciutadana ampla, potser podrieu dir el que penseu en l´assembles.
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Si fa alguna cosa? Et recomano que miris a:

http://www.autodeterminacio.net/

Suposo que no està malament que contribueixi amb la resta de l’EI a fer una de les manis més importants en uns quants anys, encara que es pugui millorar. Ja sé que no tothom pot fer 300 autobusos amb diners d’ERC, però ningú no negarà que la mani de l’11 va ser un pas important. Ara, si només es vol destruir per destruir...

Apa, salut!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
hME SEMBLA PERFECTE EL COMUNICAT D'ENDAVANT, MENTRE QUE ALGUNS COMENTARIS DE PERQUÃ? HEM SEMBLEN BASTANT PATÃTICS.

ENDAVANT AMB LA LLUITA
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
crec que, de moment, és la millor anàlisi que ha fet l'EI, respecte les mobilitzacions del 11 i 18 de febrer.

Felicitats Endavant
El combat de la CUA continua!!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
el que podeu fer es continua fent sectarisme amb els vostres 3000 persones i els vostres 3000 vots
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
érem 6000!!!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
ok, ho farem. i tu pots continuar militant d'alliberat a les JERC i cobrant rigurosament cada més.

Endavant amb la CUA!

Independència i socialisme!
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
22 feb 2006
Trobo una gran errada que l'EI amb alguna exepció lloable, no fos present a la mani del 18. Sembla que es continua preferint la feina fàcil, manifestar-se al costat d'oranitzacions pràcticament idèntiques a la pròpia, i per tant, amb les que no es tindrà cap discrepància ideològica, enlloc d'enfrontar-se a la realitat de que als Països catalans, la gent independentista i d'esquerres encara no som majoria. Valentia i humilitat és el que li cal a l'EI si el que es vol és arribar més enllà.
Re: Valoració 11 i 18 de febrer
23 feb 2006
Doncs jo trobo que la història de la política institucional a Catalunya ens ensenya que si no volem ser traïts, ens hem de mantenir ferms en aquelles posicions que defensen clarament els nostres interessos de classe i nacionals. Tobo molt més important qualitativament una manifestación de 5.000 persones a l'Europa del s.XXI que des de posicions d'esquerra revolucionària demani l'autodeterminació d'un poble (és a dir, la sobirania popular, no el disseny de noves burgesies), que que 150.000 persones hagin de sortir al carrer perquè els partits s'han desdit d'allò que van dir que dirien; és a dir, perquè els partits els han traït com de costum.
Els primers em donen espernces que al Primer Món encara hi ha que busca la ruptura i la construcció del socialisme; el segon cas tan sols em consola que almenys algú respon quan els polítics que ells matexos han votat la caguen tan televisivament com ho han fet amb el seu Estatut.
Gràcies.
Sindicat