Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
21 feb 2006
psoeno.jpg
Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000El seu fundador va obtenir contractes milionaris de Zaplana

Un partit feixista valencià organitza un torneig de futbol xenòfob
(El Plural.com 16/02/2006 )


âNo poden participar immigrants il·legals. No es pot permetre que utilitzin les instal·lacions pagades per tots els espanyols gent que no aporta gensâ?. Aquesta va ser la resposta de Plataforma España 2000, un partit feixista que organitza un campionat de futbito a València en el qual només podran participar espanyols.

El partit nazi dirigit per José Luis Roberto, a qui diversos mitjans relacionen amb la fundació del grup Acció Radical en els anys 90, adduïx que es viu âuna greu situació a Valènciaâ? a causa de âla invasió de bandes llatinoamericanes com els Latin Kings i els Nyetasâ?.

Segons España 2000, aquests immigrants âamb els seus habituals mètodes d'extorsió i xantatge cap als joves espanyols, impedeixen la pràctica pacífica i tranquil·la de l'esport en les pistes municipals d'aquesta ciutatâ?.

âEls espanyols primerâ?

âAmb aquest campionat es pretén dissuadir de les pràctiques mafioses als grups violents i extorsionadors que actualment operen en aquestes pistes d'esport municipalsâ? explica España 2000 qui utilitza el lema âEls espanyols primerâ? per a batejar al torneig de futbito xenòfob.

A més, el partit nazi justifica en el cartell amb que es promociona el torneig l'organització de l'esdeveniment adduint que és âperquè el nostre dret a la pràctica de l'esport no sigui restringit per aquells que no sent espanyols envaïxen les nostres zones esportivesâ?.

âHa d'actuar la Delegació del Governâ?

âEls eslògans i els lemes que utilitza España 2000 per a anunciar el torneig són contraris a la legislació espanyola que empara la igualtat de tracte cap als immigrantsâ?. Amb aquestes paraules, el president de Moviment contra la Intolerància, Esteban Ibarra, va rebutjar la celebració del torneig.

âExisteix una directiva europea de 2002 sobre la igualtat de tracta que impedeix i sanciona aquestes actituds discriminatòries. La Conselleria d'Esports i la Delegació del Govern han d'impedir que se celebri el campionatâ?, va declarar Ibarra.

Ibarra també va assenyalar que la campanya xenòfoba d'España 2000 és fruit de la âdesinformació perquè a València no existeix cap situació que discrimini als espanyols. Altra cosa és que els molesti la presència d'immigrantsâ?.

El fundador d'España 2000, afavorit per Zaplana

El fundador del partit feixista Plataforma Espanya 2000 és José Luis Roberto Navarro, qui va signar (a través de la seva empresa, "Levantina de Seguretat") entre 1999 i 2004 diversos contractes amb la Generalitat Valenciana per valor de gairebé sis milions d'euros (1.000 milions de pessetes) per a fer serveis de vigilància en centres públics, tal com va informar elplural.com. La relació es va iniciar en l'època de Zaplana al capdavant de la Generalitat. Amb ell es van adjudicar almenys 10 contractes.

Roberto Navarro conta a més amb diversos gimnasos en els quals els quals es practica el val-tudo, una modalitat de lluita extrema en la qual no hi ha regles. L'any passat, l'Institut Valencià de Seguretat Pública va subvencionar uns cursets de defensa per a policies en els gimnasos del fundador d'España 2000.
Espanya2000 organitza partits de futbol «d'espanyols» en barris amb alta immigracióLa primera trobada serà el dia 3 de març

José Graella, València

España 2000 ha organitzat una sèrie de partits de futbol amb joves espanyols en aquells parcs de València que, segons diuen, estan presos pels immigrants, fonamentalment de procedència llatina. Aquest grup d'extrema dreta pretén disputar la primera trobada el pròxim dia 3 de març en la Plaça de Magúncia, en el barri Verge dels Desemparats.

Segons va explicar José Luis Roberto, president d'España 2000, «els parcs i les instal·lacions esportives les paguem amb els nostres impostos i ells (els immigrants)han copat aquests parcs sense tan si més no deixar que els utilitzin els residents del barri».

Així doncs, «per a recuperar els espais públics», han preparat una campanya sota el lema «els espanyols primer» que consistirà a organitzar partits de futbol entre un equip de les Joventuts Nacionals d'España 2000 i altres equips de joves del barri, «tots espanyols, per descomptat». Les trobades es disputaran els dies i a l'hora de major concentració d'estrangers, perquè la seva repercussió sigui major, va dir Roberto. De moment, ja han aconseguit organitzar a un grup de trenta nois del barri Verge dels Desemparats amb els quals disputaran el primer partit el pròxim 3 de març en la Plaça de Magúncia. Aquests joves, amb els quals va haver una reunió divendres passat, s'estan encarregant també de repartir 5.000 octavetes per les bústies del barri i pegar 100 cartells en els comerços de la zona. Després d'aquest partit, España 2000, que ja ha celebrat manifestacions contra la immigració en Russafa o contra els toxicòmans en Campanar, té previst fer el mateix en altres barris en els quals ja està treballant. De moment, han posat la vista en l'entorn de la vella presó model de València, en l'avinguda de la Plata i en la llera del riu, un «plat fort» que segons José Luis Roberto, deixaran segurament per a després de les Falles. En la seva opinió, aquesta campanya no és racista. «Els racistes són ells, que no deixen jugar a ningú que no sigui de la seva mateixa ètnia i fan botelló sense que ningú els digui gens ni se'ls apliquin les ordenances municipals», va dir.
L'ajuntament impedirà els partits de futbol «racistes» d'Espanya 2000.
José Graella, ValènciaEl grup socialista de l'Ajuntament de València ha enviat una carta a la Fundació Esportiva Municipal demanant-li que no permeti a España 2000 disputar partits de futbol «clarament racistes» pels barris de la ciutat.

El grup neonazi ha organitzat sota el lema «Els espanyols primer» partits de futbol en instal·lacions esportives de diferents barris de València, generalment concorregudes per immigrants, amb la intenció de reivindicar aquestes instal·lacions per als veïns de la zona.

La regidora socialista Mercedes Caballero creu que «per sobre de tot està impedir actes racistes». «Em dóna igual que tots tinguem dret a utilitzar les instal·lacions, però per a això no», va dir.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, Cristóbal Grau, va anunciar, de totes maneres, que no tolerarà aquest tipus de partits. «No tinc coneixement del lloc on ho van a fer, però si és una activitat racista no l'autoritzaré», va sentenciar.
Demanen a Rita Barberá que impedeixi un torneig de futbol xenòfob en instal·lacions públiques
(El Plural.com 20/02/2006 )Polèmica en l'Ajuntament de València

Després de les declaracions de la Delegació de Govern advertint que no pot prohibir el torneig de futbol nazi organitzat pel partit feixista España 2000 a València, el grup socialista de l'Ajuntament ha dirigit una nota al PP perquè âno es consenteixi que el torneig de futbito se celebri en instal·lacions municipalsâ?. El campionat, que comença el 3 de març, persegueix acabar amb âla invasió de bandes llatinoamericanes en les pistes municipals de Valènciaâ?.

La responsable d'esports socialista, Mercedes Caballero, ha declarat per a elplural.com que âno podem evitar que aquest torneig, racista i xenòfob, se celebri en instal·lacions privades, però si exigim a l'equip de govern que no accedeixi que tal activitat esportiva es porta a terme en llocs públicsâ?.

Caballero també va al·ludir a España 2000 de la qual va dir que ânomés busca l'enfrontament entre els veïns de València i els immigrants. Ãs una provocació i només podem combatre-la amb l'arma oficial, que és que de cap manera ocupin instal·lacions municipalsâ?.

EPUV també condemna el torneig

âEns ha provocat un gran malestar veure com aquest tipus de partit intenti augmentar la confrontació entre els valencians i valencianes i els immigrantsâ?, va assenyalar el portaveu de Esquerra Unida de València (EUPV) en el Consistori, Antonio Montalbán.

âDe cap manera és incompatible la pràctica d'esport dels valencians i els immigrants en llocs públics. L'Administració municipal ha de prendre cartes en l'assumpte i establir la concòrdiaâ?, va emfatitzar Montalbán.

Pel que fa a España 2000, Montalbán va assegurar que âels immigrants han de poder practicar esport a València sense que una força aliena a la democràcia estableixi les seves pròpies lleisâ?.

Antecedents

El partit nazi España 2000 dirigit per José Luis Roberto, a qui diversos mitjans relacionen amb la fundació del grup Acció Radical en els anys 90, adduïx que es viu âuna greu situació a Valènciaâ? a causa de âla invasió de bandes llatinoamericanes com els Latin Kings i els Nyetasâ?.

Segons España 2000, aquests immigrants âamb els seus habituals mètodes d'extorsió i xantatge cap als joves espanyols, impedeixen la pràctica pacífica i tranquil·la de l'esport en les pistes municipals d'aquesta ciutatâ?.

El partit feixista ha batejat el torneig xenòfob amb el lema âEls espanyols primerâ?. A més, España 2000 justifica en el cartell amb que es promociona el campionat l'organització de l'esdeveniment adduint que és âperquè el nostre dret a la pràctica de l'esport no sigui restringit per aquells que no sent espanyols envaïxen les nostres zones esportivesâ?.
CC OO i EU exigeixen que s'impedeixi el partit de futbol d'España 2000.
J. P., ValènciaEl responsable d'immigració de Comissions Obreres, Ventura Montalbán, ha condemnat l'anunci d'España 2000 d'organitzar partits d'espanyols en instal·lacions generalment concorregudes per immigrants. Al seu judici es tracta d'una iniciativa racista que es produïx, a més, en un moment en el qual la tendència és exactament la contrària. «Nosaltres -va explicar- estem impulsant un equip de futbol sense fronteres que reuneix a gent de deu o dotze nacionalitats, i ho fem perquè creiem que l'esport és integració, no racisme».

Montalbán va advertir, fins i tot, que «el delicte de racisme està tipificat en la llei i que en algun moment igual cal fer algo».

Per la seva banda, Antonio Montalbán, portaveu d'EU en l'Ajuntament de València, ha assegurat a elplural.com que aquesta convocatòria de l'extrema dreta els ha provocat un gran malestar, doncs «augmenta la confrontació entre valencians i immigrants».

«De cap manera és incompatible la pràctica de l'esport dels valencians i els estrangers en llocs públics», va dir Montalbán, qui va exigir a les autoritats municipals que prenguin cartes en l'assumpte per a restablir la concòrdia.

La Delegació del Govern, a la qual li va ser comunicat l'esdeveniment dimarts passat, ja va assegurar que aquesta activitat no és de la seva competència i fins i tot que ni tan sols havia obligació d'informar-los. «Nosaltres actuem si hi ha una concentració o una activitat que pugui alterar un ordre públic, no per un partit de futbol», van dir fonts de l'organisme.

http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1124
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1124
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1124

This work is in the public domain

Comentaris

Vas pa rato majo
21 feb 2006
Mira, yo no soy un puto fascista de estos, pero tampoco me gustan los Latin kings, si se matan entre ellos esos habremos ganado.

No entiendo como puedes defender que los latin kings sigan extorsinando a los que dia a dia intentamos leer algo en los parques publicos o simplemente descansar del pesar diario.
Y aun te digo mas, en Francia la peña antifa se ha encontrado con un muro incuestionable, a Le Pen ya estan empezando a verlo con buenos ojos hasta los mas izquierdistas, mas aun despues de los disturbios raciales.
Aqui, somos tan burros que por querer acabar con unos les vamos a dar facilidades a otros que no dudan en jodernos la vida y sobre todo el bolsillo.
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
21 feb 2006
tu eres tonto o no lees, esta peñ es asi pq es pobre, si ati te jode pues más les jode a ellos, ademas a los partidos no van latin king ke dices tu van simples inmigrantes a disfrutar del poco tiempo libre ke tienen, yo pienso ke es una buena oportunidar para crear puentes de union entre antifas y inmigrantes, pues no tiene mucho sentido una mani ke defiende ls derechos de los inmigrantes sin ellos
Hay ke unirse
O sea que como yo soy pobre puedo extorsionarte a ti
21 feb 2006
Pues me parece a mi que el tonto lo eres tu, mira te animo a que vayas a hablar con esos "simples" inmigrantes que van a disfrutar del tiempo libre a sus parques cualquier dia. Y digo bien al decir "SUS PARQUES" porque los han copado, si intentas jugar al futbol, sentarte en el cesped o simplemente beber agua de sus fuentes seguro que ademas de "hablar" contigo te hacen pagar el impuesto revolucionario, pero claro, como son pobres seguro que tu les ayudas.
Y estos pobres chicos, son los mismos que visten ropa de putos pijos y llevan cadenas de oro en coches de alta gama.
Pues mira, me rio yo de tu defensa de la pobreza.
EL ANTIFASCISMO NO ESTA REÑIDO CON LA ESTUPIDEZ, aunque leyendote a ti, creo que algunos no lo ven asi.
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
21 feb 2006
Cómo se juega un partido de futbito nazi?
Los movimientos con los piés siguen el dibujo de la cruz gamada?
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
21 feb 2006
no es necesario. Un simple amistoso Real Madrid - Lazio es un perfecto partido nazi. Heil!
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
22 feb 2006
el futbito nazi consiste en unos cuantos jugadores (tmb llamados cerdos) da igual cuantos, porke no sabemos contar) corriendo detras de una pelota con la foto de nuestro kerido y "altisimo" hitler gritando consignas sin sentido, alzando la pezuña para poder besar la bola, y meterla bien metida en la porteria. al acabar el encuentro todos iremos juntos a buscar jipis y inmigrantes para pegarles una buena paliza ya que de deporte nunca se hace suficiente.
viva españa!
viva hitler!
viva aznar!
viva zapatero!
zaplana
mi casero
el perro policia
y vuestro agujero del culo!!!!!
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
23 feb 2006
cap on va l'esquerra d'aquest país? quanta estupidesa sembla regnar en els col·lectius pseudoesquerranosos catalans!
Ens estan prenent els carrers, els nostres nanos ja no ocupen les places de les nostres viles i ciutats.
I han de venir els espanyols a posar-hi ordre!
Quina vergonya de país!

Ni latin kings ni nazis espanyols!
On és l'esquerra nacional?
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
23 feb 2006
mirat el forat del cul avera si venen a ajudarte desde ahí, putos prejudicis ets pitjor ke el pitjor dels fatxes
buaj
basura
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
23 feb 2006
Ni nazis espanyols?Que pasa que els nazis catalans molan molt?
Fora nazis vinguin d'alla on vinguin.
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
26 feb 2006
Els nostres nanos ja no ocuen els carrers perque els seus papis els compren consoles i es pasen el dia viciant-se. Jo sóc anarquista convençut i odio els latin kings per la component racista que tenen. sín els nazis llatinoamericans. Ara bé, la solució no és jugar els blancs a futbol, estic molt a favor de la integració i això és pel que hem de lluitar, per oblidar-nos de les diferències i lluitar plegats contra el capitalisme. Sempre he dit que la gent d'esquerres ha d'estar a favor dels immigrants però contra la immigració, ja que aquesta ja sabem tots d'on ve i on va. La pobresa que generem a altres països la causa, acabem amb les injustícies i acabarem amb la immigració, però sempre al costat dels immigrants, que són la merda desemparada de la nosatra societat
Re: Recull d'informació sobre el partit de futbito nazi que preten organitzar España 2000
26 feb 2006
Per cert, el fet que siguin així aquestes persones té a veure no amb el poder adquisitiu sinó amb el nivell cultural, que sovint és fruït del baix nivell adquisitiu però NO SEMPRE. D'altra banda també s'ha de dir que la gent d'aquí som bastant desconfiats i alarmistes, ens els mirem amb por perquè a la tele ens venen que son dolents i ells mateixos alimenten aquesta imatge que els fa quedar com "los chungos del barrio", si els tractéssim més i vanalitzessim la txuleria que porten a sobre potser se'ls treurien les gilipollades del damunt, però no, ens fan por i no ens hi acostem i la por engendra odi, perquè ens pensem que ells es creuen superiors i ens fa molta rabia. Serenitat i lluita, no tots els que vesteixen roba ampla i son morenets son latins fills de puta
Sindicat