Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
COMERÇ: CNT davant el nou conveni de Grans Magatzems
21 feb 2006

COMERÇ: CNT davant el nou conveni de Grans Magatzems

Recentement, les centrals “sindicals? FETICO, FASGA i UGT han firmat un preacord en materia del Convenio Col·lectiu del 2006 de Grans Magatzems amb ANGED, la Patronal del sector.

L'acord, que pràcticament no aporta res nou, reafirma l'estatus de “treballadors de segona? en el sector dels Grans Magatzems.
La problemàtica diària del sector, la temporalitat laboral completament desproporcionada i en cap cas justificada; així como els baixos sous i la falta d'una tradició sindical al sector, que impulsi les millores dels empleats del comerç, deixen completament desamparats als treballadors davant la voluntat agressiva de la Patronal.

Dites circumstàncies fan dels treballadors del sector molt vulnerables a la voluntat de la Patronal, tinguent carta blanca amb centrals sindicals que velan més pels interessos de l'Empresa que no dels propis treballadors.

La CNT, sindicat que porta una dura lluita al sector del comerç per les millores dels drets i la dignitat dels treballadors, denúncia la poca implicació que estan tenint les centrals firmants en el sector.
La CNT enten que no es pot pretèndre conseguir una millora real de les condicions laborales dels treballadors, en un ambient de nula movilització generalitzada al sector. A excepció de les lluites com les que CNT està portant a terme en empreses com PC-City, Mercadona, Plus Supermercados, o les que altres sindicats han pogut desenvolupar en empreses del sector.

Entenem que sense la implicació real dels treballadors en les negociacions, els acords pactats poc poden representar una veritable solució als treballadors. Entenem doncs, des de la CNT, que tant sols l'exercici d'un sindicalisme allunyat dels Comitès d'Empresa (eïnes estèrils d'acció sindical), un sindicalisme que es desenvolupa en els centres de treball, mitjançant Seccions Sindicals i l'acció conjugada de Sindicats poden aportar solucions a la Classe Treballadora del Comerç.

La firma i ratificació del Conveni de Grans Magatzems tindrà lloc el pròxim 27 de febrer, fins aleshores la CNT seguirà practicant un sindicalisme de combat, anarcosindicalisme, en les empreses on ja té pressència, i començarà una campanya de movilització al sector per tal que els treballadors poguin tenir una autèntica millora general de la seva condició laboral.

Secció de Comerç de la CNT-AIT de Barcelona.

Mira també:
http://barcelona.cnt.es

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Foro València Llibertària
21 feb 2006
Violència de Genere + CNT València = Fills de putes hipòcrites.

Texto:    

Una dona ha sigut maltractada pel seu company, i aquest resta a la presó. Maularadament, fins ací massa normal. Se sabia que ja ho habia fet a antigues parelles. I desgraciadament, fins ací massa normal. Però aquest cas és singular per un seguit de conseqüències. La pseudo-persona que maltractà a la seua companya era (i ací està la singularitat), i és malgrat tot, militant de la CNT de València. Ja se sap que fills de puta hi ha a qualsevol lloc. Però un sindicat, que s'autoanomena llibertari com pot permetre que un militant maltracte a la seva parella. Però açò no acaba ací. No només la CNT de València no l'ha expulsat, damunt la CNT ha possat l'advocat del sindicat i s'han concentrat al judici, com si fos un de polític. I per arredonir-ho tot més encara, aquest advodcat és component del grup Skaparràpid, ón tenen una cançò que es diu Dona Rebel·lat. Quanta hipòcresia!!!!

Per la companya maltractada, per totes les dones, per les persones, per que no torne a passar...

Boicot a la CNT de València, i a Skaparràpid!!!!

Als de la CNT per intentar lliurar-li de la presó!!!
I a Skaparràpid per a que foten de la formació al maleit advocat!!!

Anime a tots a difundir la notícia, i a cridar-los en primera linea de concert, que tots s'enteren.
Re: COMERÇ: CNT davant el nou conveni de Grans Magatzems
21 feb 2006
1. el teu comentari resta TOTALMENT fora de lloc; no té res a veure amb la notícia.

2. el que verses sobre la CNT de València és molt greu, i has d'aportar proves.

3. el medi possiblement no sigui aquest, o -com a mínim- no aquest post d'una notícia sobre sindicalisme al Comerç.

Dacord?
Re: COMERÇ: CNT davant el nou conveni de Grans Magatzems
21 feb 2006
Si voleu proves pregunteu a la CNT de València. I si sou una confederació anarcosindicalista actueu com a tal.
Re: COMERÇ: CNT davant el nou conveni de Grans Magatzems
22 feb 2006
Escolta, has d'aportar proves perquè estàs exposant un assumpte d'un Sindicat concret (em refereixo al de València) de forma pública. Aleshores ho has de fer.

El que fem la Confederació en casos com aquests queda dins l'àmbit confederal, és a dir, no surt dels Sindicats. I si cal que expulsem algú ho farem, però no mesclis les coses. Perquè de la mateixa manera que del que fas a casa teva no en fem una declaració pública, si ho fas amb un Sindicat aporta proves. Simplement això.

Salut.
Re: COMERÇ: CNT davant el nou conveni de Grans Magatzems
24 feb 2006
Si tant problema tens amb el tema els hi plantejes a ells directament, a veure que et responen.
Si el que vols es difamar, dóna la cara i ho solucionem.
Re: COMERÇ: CNT davant el nou conveni de Grans Magatzems
13 abr 2006
Aquest tema ja es va solucionar, la dona va enviar un comunicat que si alguns us dignessiu a llegir i a buscar una mica d'informació us haguessiu donat conte de que les coses no són així.

Aquesta notícia ja ha estat tractada i solucionada, avere si deixem de crear falses acusacions.

Salut!
Energúmen
13 abr 2006
No es pot ser més imbècil. Les respostes sobre aquest assumpte es van donar i va quedar resolt. La CNT de València ja va fer el que va creure convenient i tú no has d venir aquí a fer demagogia sobre aquest tema. A més crec q vas ser tu mateix que vas publicar la noticia quan va succeir (fara 1 mes). Et creus un heroi o algo per difamar la CNT?.
Preocupa't dels teus problemes i ... madura una mika flipat! xD.
Sindicat