Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat
El TSJC condemna la demora en l'actuació d'un CAP gracienc
21 feb 2006
>Una ecografia que demostrava un tumor a l'ovari d'una pacient no va motivar cap preferència en l'ordre de visites

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l'Institut Català de la Salut a indemnitzar amb 140.000 euros els familiars d'una dona de 40 anys que va morir setembre de 2002 a causa d'un tumor a l'ovari que no se li va extirpar fins tres mesos després del diagnòstic. El TSJC ha estimat la demanda presentada pel marit i els fills de la dona, al considerar que el retard en la intervenció quirúrgica va contribuir a que el càncer s'extengués fins arribar a la metàstasi.

La dona va anar al centre d'atenció primària de Travessera de Gràcia l'1 d'agost de 2001 per ser atesa d'unes molèsties que presentava. El metge va sol·licitar una ecografia que se li va practicar el 22 d'agost i en què es va descobrir que tenia un tumor a l'ovari. Malgrat aquest fet, el CAP no li va programar la visita al ginecòleg fins tres mesos després. Per aquest motiu, la víctima va visitar un ginecòleg privar el 9 de setembre, que veient la gravetat de l'ecografia, va enviar una nota al metge de capçalera per tal que accelerés una laparoscopia. Quatre dies més tard, la dona va visitar la seva doctora, que la va enviar a l'Hospital Vall d'Hebron. En aquest centre, va ser examinada superficialment i no se li va donar cita fins dos mesos després (a primers de novembre). Amb dolors evidents a la zona afectada, la víctima va anar novament a l'Hospital Vall d'Hebron, on un altre cop la van enviar a casa. Una setmana més tard, la dona va tornar a ingressar a la clínica, on el 31 d'octubre va ser intervinguda quirúrgicament i va ser sotmesa a quimioterapia.

El tribunal dóna la raó a la família de la víctima després d'un informe pericial, que va concluir que el resultat de la primera ecografia exigia "una actuació amb rapidesa", però se li va entregar "un sobre tancat i sense cap indicació, sent programada una visita ginecòloga pel 20 de novembre, com si es tractés d'una visita ordinària".

Notícia publicada a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more