Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Contra tot pronòstic
per José Téllez i Joan Fradera, membres de Revolta Global i de la Plataforma âPel dret de decidirâ?

COMENÃA LA LLUITA PER LâAUTODETERMINACIÃ
Des de principis dâoctubre, Revolta Global, amb altres desenes dâentitats, convocats pel CIEMEN , comencem a treballar per crear un nou moviment sobiranista català. Gent de tot tipus dâentitats, sindicats, dâideologies molts diverses. Lâopinió que tenia cadascú sobre el text aprovat pel parlament feia que no fos cosa fàcil mantenir lâequilibri. Però la voluntat de reivindicar els drets sobiranistes del poble català era allò que feia mantenir la unitat. El resultat del manifest i del lema ha sigut un èxit. Més de 600 entitats catalanes (no només de Catalunya, sinó del conjunt dels Països Catalans) han subscrit el manifest de la manifestació del 18 de febrer. La voluntat de reclamar el dret de decidir com a nació, manera dâexpressar el dret dâautodeterminació, es començava a estendre per arreu del territori català.

Els partits polítics catalans mostren desconfiança cap a la campanya des dâun primer moment. ERC sâadhereix a la campanya quan aquesta comptava ja amb unes 200 adhesions, poc abans del pacte PSOE-CIU. EUiA sâhi adhereix discretament, sense treballar a la Plataforma.

Quan el pacte botifler de CiU ja és públic, la campanya per la manifestació agafa una altra volada. Les adhesions es multipliquen, la unitat de la gent que hi treballem a les diferents comissions es fa més palesa. Tot i que no hi ha posicionament públic, no hi cal. Ãs evident que la mobilització i el manifest (âel que decidim, ningú no ho ha de retallarâ?) serà un revers per a CiU i per a les altres formacions polítiques catalanes (PSC i ICV-EUiA) que, de la forma més seguidista, donen suport a lâacord. La pressió de tots els partits, del govern central i del tripartit, sobre ERC és ofegant. Al mateix temps, la campanya de la plataforma és silenciada per tots els grans mitjans de comunicació, entre ells els mitjans públics de ràdio i televisió.

El resultat, ja el sabem. No ens perdem en lâestèril discussió de xifres sobre participació. Plaça Espanya, Gran via i Plaça Catalunya plenes de gom a gom durant més de dues hores. Un èxit que traspassa, de lluny, la capacitat de mobilització que té ERC, contradient els mitjans afins al PP, PSC i CiU, que durant tota la setmana sâentossudien a donar la imatge que seria una manifestació partidista. La societat civil catalana, en el seu conjunt i en la seva pluralitat, va ser la protagonista de la manifestació. Revolta Global, amb el nostre bloc, vam poder articular finalment el sector més polític de la marxa, amb les nostres pancartes i les nostres consignes. Vam aconseguir que el crit de âSom una nació: autodeterminació!â? es fes extensiu a bona part de la manifestació.

Ara només queda per veure quins resultats traurem dâaquesta jornada històrica. De moment, els partits polítics que van donar lâesquena a la mobilització, pel seu suport al pacte neoliberal de Mas-Zapatero, han intentat explicar lâèxit de la manifestació pel rebuig popular a la política del PP, ignorant que la mobilització ha estat també, i sobre tot, un toc dâatenció a la classe política catalana. Veurem si a la direcció de ERC li ha arribat bé el missatge de la ciutadania i del sector més combatiu de les seves bases, que li demanen que no accepti signar un pacte que nega el dret de decisió de Catalunya. En tot cas, la manifestació és una pressió afegida.

Comença el post-18F. La Plataforma pel âdret de decidirâ? ja ha dit que no aturarà les mobilitzacions. Seran decisives per la crisi política que sâanuncia. Queda per aprovar el text al Congrés, i queda un referèndum on sâhaurà de donar una opinió. El tret de sortida dâun nou moviment per lâautodeterminació ha començat. Esperem que sâhi sumin més sectors, com aquells que es van manifestar un dissabte abans desmarcant-se de la Plataforma pel dret de decidir, per no estar convençuts de lâèxit i la incidència del 18-F. Està clar que la mobilització continuarà, que creixerà segurament, i que caldrà reforçar-hi un sector anticapitalista. Feina en la qual Revolta Global ja treballa des del 19 de febrer.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

per feina, doncs!!
20 feb 2006
Sobta positivament que des d'una organització que es reivindica trotskista s'assumeixi tan naturalment el dret dels Països Catalans a decidir per ells mateixos. I sobta, perquè estic cansat d'aguantar gent que es reivindica "comunista" (així, sense més adjectius, normalment) esbombar els tòpics més arnats i més passats de moda (nacionalisme=burgesia, pensament irracional, parafeixistes militareros, ...etc, etc). I Gandhi? I Ho Txi Mihn? I Evo Morales? No són tots, també, a la seva manera, "nacionalistes", com Ma Mercè Marçal o en Raimon??
Tinc el gust de conèixer gent de Revolta Global al Casal Popular La Guitza de St Cugat i em semblen joves molt macos i amb molta empenta, amb gent portant-ho molt vàlida i intel·ligent.
Si a partir del 19-F surt una xarxa civicopolítica com ho fou la Crida a la Solidaritat als 80, pro autodeterminació i d'esquerres, que pressioni ERC i ens faci caminar com a poble cap a la llibertat, jo, com a català, em sentiré prou satisfet de treballar amb qui calgui. I amb anticapitalistes, encara més!!
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
exacte, ara més que mai no ens deixem enganyar pel sistema estatutari espanyol i comencem a caminar cap a l'autodeterminació!
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
"El catalanisme ha d'ésser l'expressió d'una necessitat de llibertat. El treballador que a Catalunya és anticatalanista és un inconscient reaccionari... La burgesia és catalanista fins que arriba el moment ... del seus interessos... El plet català és un plet social ... Sols poden resoldre'l els treballadors perquè no pot espantar-los cap idea de llibertat".
(Josep Rovira, dirigent del POUM, fundador del "Front de la Llibertat, moviment de resistència dels països de llengua catalana" al 1940)
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Com més serem més riurem. Tota organització, particular,entitat... que lluite pel dret a l´autodeterminació i per la llibertat del poble català és i serà sempre benvinguda.

A veure si sabem capitalitzar l´èxit de la mani del dia 18 i no queda només en una anècdote.
Mira també:
http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Felicitats per l'organització de la mani del 18-f. La gent que se'n va encarregar semblen tenir-hi molta experiència.

Sembla que s'ha aconseguit desbordar els partits polítics convencionals per la via de la lluita popular al carrer. Atenció, però, per què arribaran moments en que s'haurà de ser molt intel·ligent, doncs els recursos de l'establishment per tal de dividir i desmobilitzar moviments polítics aliens a les institucions són enormes.
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Com és que no us heu transparentat abans de la manifestació?

Tenieu alguna vergonya de que se sapigués qui feia la convocatòria??

Fantasmes!
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Allà on estan les masses, sempre hi trobaràs troskistes trient l'alé, és de manual (el seu...)
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Per ser l'únic partit de l'extrema esquerra que hi va anar per participar, encoratjar i portar més lluny la lluita. Algun altra hi va ser present, però només per a vendre revistes. No soc militant ni tan solament simpatitzant, però la veritat cal reconèixer-la. El paper d'EUiA, tristíssim, un petit seguici, no es van molestar a mobilitzar les seves bases.
Posteriorment heu tret ràpidament la vostra valoració, mentre que d'altres (com la Corriente Roja i la seva sucursal) fan veure que no ho van sentir, que no s'en van enterar, que no val la pena valorar una gran manifestació de masses (compte, Diosdado, que no èrem un milió ni de conya, tampoc cal exagerar). Molt mal marxisme em sembla a mi això de ignorar la realitat o fins i tot ocultar-la, com qui mira a un altre cantó mentre xiula i diu : quin vent que passa !. Si estigui a favor o en contra, però de comentar pun fenòmen politic com aquest, em sembla sectari a més no poder.

Vull apuntar un fet : al sector on jo hi era hi havia bastanta gent castellanoparlant. Minoria, però qualificada. A més, la manifestació va ser absolutament popular desde el punt de vista de l'extracció social dels seus participants : em vaig estar fixant, en pla sociòleg, en la roba que duia la gent, el calçat, marques. La major part eren assalariats i per la vestimenta el nivell social predominant (no pas únic) era allò que ara en diuen "classe mitja baixa" (és a dir, treballadors sense un nivell d'ingresos gaire lluit). Aquesta característica es veia més clara i acusada que en un Onze de Setembre.

Per acabar, crec que tenint en compte la composició social majoritària de la mani del dissabte, i de cara a futures mobilitzacions del mateix caire, cal introduir elements de reivindicació social que en cap cas distorsionen la reivindicació nacional, ben al contrari la reforcen i completen : si em de rebutjar les mentides feixistes del PP i els enganys i retalls dels socialistes, no ho hem de fer amb la reforma laboral tan bèstia que ens volen colar ?. No caldria repartir milers i milers de fulls que li expliquessin a la gent i al tripartit que defensar el llocs de treball (Seat !) és també defensar la Terra ?. Etc.

Salut.
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Hi havia més grups del ke tu dius l´extrema esquerra a la mani, MDT, EC, En Lluita...etc.
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
A més a més tb hi havia diversos col.lectius olcals, Casals, Ateneus del ke se´n diu l´extrema esquerra.
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Enhorabona nois sembla que ara hem començat el viatge de debó
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
20 feb 2006
Revolució? No, no. No es donen les condicions objectives per la revolució, mentrestant anem a veure la tele al sofà.
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
21 feb 2006
euia va portar un camió i batucada, però enfi...
Recels que cal superar
21 feb 2006
Jo crec que l'esquerra independentista catalana ha d'entendre el seu lloc en aquest moment. Ara el protagonisme i la iniciativa nacional no és seva, al contrari del que passa a Euskal Herria. Al nostra país el procés és diferent; el moviment ha arrencat amb força, però des de sectors petit-burgesos i burgesos (van retrassar el partit del barça!). Aquesta és la realitat, i no per això els hem de girar l'esquena.

Noto molt recel per part de bona part de l'esquerra independentista, però les dues manis han definit una realitat: la de l'11 fou un fracàs, i la del 18 un èxit inesperat. Mira, a mi també m'hagués agradat un èxit de l'11, però la realitat es va imposar. No ens emmirallem més en els bascos, i pensem més en clau nacional catalana. Els processos són, això, processos canviants, i tot madurarà. Ara cal fer pinya en la fórmula que ha començat a funcionar.
Mori el feixisme zapateril!
21 feb 2006
Quan torni el nou Cabdil, anirem tots plegadets al Camp Nou, que allavores es dirá "Coliseo Vidal-Quadras" a ballar sardanes i mengar pa amb tomaquet...
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
21 feb 2006
Felicitats a Revolta Global per fer de tontos útils a ERC, que a la seva vegada fa de tontos útils de CiU, braç polític de la burgersia catalana
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
21 feb 2006
Doncs tu ets un tonto inutil
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
21 feb 2006
Estic d'acord amb el josep: el trosquisme en particular, però gaire bér tots els comunistes en general son una mena de xuclaenergies de moviments socials, que foten el seu nas sobre tot el que fa olor de multituds, o era loor...?
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
21 feb 2006
2 coses:
a) L'esquerra independentista no va desmarcar-se de la mani del 18-F "per no estar convençuts de l’èxit i la incidència del 18-F", sinó per considerar massa ambigu el contingut de la manifestació. En el manifest no es critica ni el procés estatutari ni la constitució espanyoles, que són els principals impediments que té el poble català per exercir el seu "dret a decidir".

b) Celebro l'èxit del 18-F, i els portaveus de la plataforma per desmarcar-se en tot moment tant d'ERC com de la resta de partits parlamentaris catalans, que han corregut tots a fer-se seu l'èxit de la convocatòria. Això no desmereix la manifestació del 11-F, completament silenciada per tots els mitjans de informació i que va tenir una assistència prou digna.
I a partir d'ara?
21 feb 2006
El que tenim ara són dues iniciatives que s'ignoren mútuament: la Campanya Unitària per l'Autodeterminació i la Plataforma Pel Dret a Decidir. Jo em pregunto què passarà a partir d'ara.

NO es poden seguir ignorant. És clar que tenen plantejats objectius diferents; però també és clar que ara mateix, després del 18-f, l'escenari ha canviat sobtadament.

Dialoguen ustedes que pueden! (és la primera vegada que ho demano...)
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
21 feb 2006
Sembla q us costi d'entendre q el poble català no vol un règim comunista, així de senzill. Per això va tenir exit la mani. El poble català el q vol és la independència dintre d'un règim democràtic com la dels països del nostre entorn.

CC !
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
21 feb 2006
33 i res més tu no ets ningu per parlar en nom del poble català!
"Trotski, possa a l'esquerra, per acabar pactant amb les dretes"
21 feb 2006
Em pixo de riure.
Anareu del bracet d'ERC, Estat Català i Unió, a la mani. Així es fa una "revolució", nois.
i de tots aquests herois revolucionaris...
21 feb 2006
ENTITATS QUE DONEN SUPORT A LA CAMPANYA::#::
A RumBaCat
A.C. TRAM / C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius [web]
AAEET Ràdio [web]
Acció Cultural Es Viver
Acció Escolta de Catalunya
Acció per la Llengua a Mediona (ALM)
Acció Solidària Igman [web]
Acord Municipal per Abrera
Ãgora Nord Sud. ONG catalanes de solidaritat internacional (Enginyeria sense fronteres, Entrepobles, Medicus Mundi, Setem i Veterinaris sense fronteres) [web]
Agrupació de Pessebristes de Montcada i Reixac
Agrupació Excursionista "Catalunya"
Agrupació Folklòrica Molins de Rei
Agrupació per l'Entesa Nacionalista i la Unitat dels Catalans
Agrupació Sardanista Farners
Agrupament Escolta i Guia Ben Enllà [web]
Agrupament Escolta i Guia Berenguer El Gran
Agrupament Escolta i Guia Coll de les Savines
Agrupament Escolta i Guia Mossèn Puig i Moliner [web]
Agrupament Escolta l'Espiga [web]
Aigua Films
Aire Nou de Bao [web]
Aixeca't
aixotoca.com [web]
Ajuda Evangèlica dels Països Catalans
Alternativa Baix Gaià
Alternativa Solidària - Plenty [web]
Amics de Cerdanya
Amics de Josep Cañas [web]
Amics de Josep Sunyol
Amics de la Ciutat [web]
Amics de la Llengua Catalana
Amics de la Sardana del Pla de Santa Maria
Amics dels Gegants de Figueres [web]
Amics dels Monuments Colomencs
Amics d'En dr. Cat
APPEC [web]
Arc iris Simat
Arenys.Org [web]
ARPIOTS Grup de defensa del patrimoni històric i natural de Sant Climent [web]
Arpuba, S.L.
Arrels Països Catalans
Asociación "El pueblo contra la monarquía" [web]
Assemblea Nord-Catalana [web]
Associació Amics de la Història del Carlisme de Catalunya
Associació Amics de la Unesco de Manresa
Associació Benèfic Instructiva "Ateneu Domingo Fins" de Montcada i Reixac
Associació Boventó
Associació Calella-Marxa
Associació Catalana de Professionals (ACP) [web]
Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica [web]
Associació Catalana Pro Senyera Més Gran del Món [web]
Associació Catalano-Lituana (CT-LT)
Associació Catalònia Acord
Associació Catclàssics [web]
Associació Culltural bullangues
Associació Cultural Baix Gaià
Associació Cultural Benvingut Oliver
Associació Cultural Catalonia [web]
Associació Cultural del Montserrat [web]
Associació Cultural El Replà
Associació Cultural Embruix
Associació Cultural Finestra de Can Baró [web]
Associació Cultural Illacrua [web]
Associació Cultural La Verema de Cerdanyola del Vallès
Associació Cultural l'Argelaga de Xilxes
Associació Cultural L'Ateneu.org [web]
Associació Cultural Montònec de Font-rubí
Associació Cultural Nous Temps
Associació Cultural Ona Sarrià
Associació Cultural La Vella Ombra
Associacio d´Amics del Ferrocarril de Barcelona [web]
Associació d'Agermanament Occitano-Català (CAOC)
Associació d'Amics Borregos de Vilanova
Associació d'Amics de la Bressola [web]
Associació d'Amics de Pere Tarrés
Associació de Cantants i Intèrprets Professionals en Llengua Catalana (ACIC)
Associació de Crítics i Comentaristes Musicals en Llengua Catalana
Associació de Dones Ecofeministes
Associació de Dones Marinada de Fulleda
Associació de Festes de la Plaça Nova
Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana
Associació de Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia [web]
Associació de Practicants de Psicoestètica Muñoz Espinalt
Associació de Professionals de Circ de Catalunya [web]
Associació de Protecció d'Animals de l'Anoia (APAN)
Associació de Recerca en Micologia (BEMF)
Associació de Taxistes de Catalunya
Associació de Treballadors/es Familiars de Catalunya
Associació de Veïnes i Veïns de Can Serra (Polinyà) [web]
Associació de Veïns de l'Ametlla de Merola [web]
Associacio de Veïns de L'Espelt
Associació de Veïns del barri de La Punxa de Palafrugell
Associació de veïns Falguera de Sant Feliu de Llobregat
Associació de Veïns i Amics de Cal Pons (Puig Reig)
Associació de Veïns i d'Amics del Barri de Laforja (Barcelona)
Associació de Veïns i Veïnes de Can Peguera (Barcelona)
Associació de veins i veines de la Sagrada Familia
Associació de voluntaris de Lliçà de Vall
Associació d'Estudiants del Masnou
Associació d'Historiadors/es dels Països Catalans
Associació d'Informadors Turístics d'Osona
Associació Diomira [web]
Associació E. l'Esquitx
Associacio Els4CATs Montreal, Canadà
Associació en Defensa de l'Etiquetatge en Català (ADEC)
Associació Fotogràfica de Gràcia
Associació Icestock Catalunya
Associació Impuls-Art
Associacio Indrets del Record
Associació Internacional per a la Defensa de les Llengües i Cultures Amenaçades (A.I.D.L.C.M.) (Delegació catalana)
Associació Josep Narcís Roca i Farreras
Associació Juvenil Ball de Diables Lucifers de Tortosa
Associació Juvenil Bluebeat
Associació Juvenil Gats de Nit El Vilosell
Associació Lluís Companys Batzordea (País Basc)
Associació Més Lluny
Associació Nous Catalans
Associació Opinió Emergent
Associació Patriòtica Catalunya 1640
Associació per a la difusió de les Arts Escèniques Revista [web]
Associació per la Llengua i la Cultura s. XXI
Associació per les Noves Bases de Manresa
Associació Picalsud -Pobles i Cultures del Sud-
Associació Protectora d'Animals de l'Anoia [web]
Associació Ressò
Associacio Revista d'Igualada [web]
Associacoó Esportiva Ullastrell "Grup de Muntanya" [web]
ATCLibertad (Asociación Transexuales, Intersexual de Catalunya)
Ateneu d'Acció Cultural - ADAC
Ateneu Popular de Calonge
Ateneu Popular Garriguenc
Ateneu Popular Plana d'Urgell (APU)
Ateneu, Associació Ludicocultural de Ribes de Freser
ATTAC-Mallorca
Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran de les Corts Oest
Automàtica Electrònica i Control, S.L.
Avalot, Joves de la UGT de Catalunya
Avirams Manolita S.L.
avuielruc [web]
Ball de Diables de Mollet del Vallès
Banya Arlequinada (grup d'animació CE Sabadell) [web]
Barcelona Producciones
Barcelonisme.com "El portal de l'afició blaugrana" [web]
Barrinar cap a la sostenibilitat
Bastoners de la Llacuna
Bastoners de Molins de Rei [web]
Bellpuig Cobla
Bloc de Progrés Jaume I - Camp de Tarragona
Bloc de Progrès Jaume I de Vinaròs
Bloc d'Estudiants Nacionalistes (BEN)
Bloc Jove de La Vall d'Albaida
Blog Stop Españolismo
Breizhcat, Cercle Bretó de Catalunya
Bury1000.com [web]
C.B.E. Ritme
C.E.CIM - Bellpuig [web]
Caliu (CAtalan GNU/LInux Users, Associació d'Usuaris de GNU/Linux en Llengua Catalana)
Candidatura Unitària i Popular d'Arbúcies (CUPA)
Casa de Andalucía de Sant Boi
Casa del Poble de Blanes
Casa Nostra de Baden-Wettingen (Grup Montseny, Suïssa)
Casal Argentí a Barcelona
Casal Bac de Roda
Casal Català "LA DESPERTA"
Casal Català de Vancouver [web]
Casal Català de Dublín
Casal dels Països Catalans de La Plata (Argentina)
Casal Jaume I de la Vall d'Albaida
Casal Lambda (Associació catalana pro igualtat de les persones homosexuals)
Casal popular Bullangues
Casino cultural i recreatiu de Constantí
Castellers de Barcelona [web]
Castellers de Sant Cugat
Castellers de Sants
Catalan Broadcasting Society, Inc.
Catalans pel Concert
Catalunya2014
Catklassic
Centre Català de Lausana (Suïssa)
Centre Cultural Català - Casal Jaume I
Centre d'Estudis Colombins
Centre de Cultura Catalana d'Andorra
Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) [web]
Centre d'Esplai "L'AGRUPA"
Centre d'Estudis Beguetans
Centre d'Estudis de la Terra Alta
Centre d'Estudis Joan Bardina
Centre d'Informació, Recerca i Ensenyament de Noves Professions (CIRENP)
Centre Excursionista Avinyó [web]
Centre Excursionista de Vacarisses
Centre Excursionista Empordanès [web]
Centre Excursionista Molins de Rei [web]
Centre Excursionista PUIGCASTELLAR [web]
Centre Internacional Escarré per a les Minories Ãtniques i les Nacions (CIEMEN) [web]
Centre Obrer de Cervera
Centre Social de Sants
CEPA Ecologistes de Catalunya [web]
CEPA Son Canals
Cercle Cultural de Montcada i Reixac
Cercle de defensa i difusió de la llengua i cultura catalanes - Enllaç
Cercle d'Estudis La Fraternitat del Vallès
Chobenalla Aragonesista [web]
Cicloturistes de Collserola
Círcol Catòlic de Badalona [web]
Ciutadans del Ges
Club Atlètic Vic
club ciclista cunit [web]
Club d'atletisme ESBUFECS
Club de Bitlles La Pubitlla de la Plana
Club d'Escacs Montgrí
Club Esportiu Bescanó
Club Esportiu Ind's Folls d'Igualada
Club Estic de la Plana de Vic
Club Excursionista de Gràcia
Club FNEC (Associació d'Antics Membres de la FNEC) [web]
Club Tennis Taula Calella [web]
Club Voleibol Olot
Club Patí Manresa Font dels Capellans
Col.lectiu l´Eina Llinars del Vallès
Col·lectiu "Fins quan"?
Col·lectiu 1714
Col·lectiu a les Trinxeres [web]
Col·lectiu Camí Ral de Vallbona d'Anoia
Col·lectiu Cultural les Rieres Montgat
Col·lectiu Cultural les Rieres Tiana
Col·lectiu Independentista de La Valldigna (CIV)
Col·lectiu Per l'Estatut que ens cal
Col·lectiu Ronda
Col·lectiu Serrella
Colla Castellera Nyerros de la Plana
Colla del drac Apcoaleus de vallirana
Colla del Drac Apocaleus de Vallirana
Colla gegantera de l'escola Jungfrau [web]
Colla Jove Xiquets de Tarragona
Colla Klandestina - Camp de Morvedre
Colla Sardanista Renaixença Catalana
Colla sardanista Rosa de Reus [web]
Colla Sardanista Sa Palomera de Blanes
Colla Vella dels Diables de Gràcia [web]
Colònies Jordi Turull
Comissió Abat Escarré
Comissió de Festes de Collsuspina
Comissió de la Dignitat
Comissió Organitzadora del Correllengua de CALAF i l'ALTA SEGARRA
Comissió Països Catalans, Roda de Ter
Comissió Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell
Comitè Català de Solidaritat Internacionalista
Comitè de Catalunya del Partit Obrer Socialista Internacionalista
Consell de Joventut de Riuprimer [web]
Consell Nacional Català
Construcciones Odeon,S.A.
Construccions Deu
Consum Català, Associació Catalana de Consumidors
Contrapunt (Associació UNESCO de la Garriga)
Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL)
Coordinadora de Casals Tio Canya
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Coordinadora per la Llengua de Roses
Cor Audite [web]
Coral d'Avui d'Agramunt
Coral de Lliçà de Vall
Coral Espígol
Cordada associació excursionista i ecologista [web]
Corredoria d'assegurances Canyameres [web]
Crisi Perpètua, companyia de comèdies [web]
Crommia
CSF Brainstormers [web]
Culturalnord
Curling Puigcerdà
CyberCat [web]
ddV.Cat diari digital de la Valldigna (País Valencià)
De tot i més, tot l'humor en català!
Demà Sobirania [web]
Diari de Vic
Diari Mataró [web]
Edicions Els 2 Pins Canet de Mar
Edicions Lavínia
Edualter (Educació Alternativa)
Eines de Mallorca S.L.
El 3 Portal de Notícies de Sants Montjuïc [web]
El Barrank [web]
El Guaitador
Els Altres Andalusos
Els Amics de Brunyola [web]
Els Angelets de la Terra [web]
Els uns i els altres [web]
Els Verds Esquerra Ecologista de Catalunya
Els Verds Opció Verda de Catalunya
Empordà Motonàutic Club
En lluita
EnCaRa
ENTESA pel Progrés Municipal (EPM)
Eric Bono Inmobiliaria Construccion S.L. [web]
ERPV-Alacantí
ERPV-Simat
ERPV-Vall d´Albaida
ESCAMPADAgrup (Joves de Sant Boi de Lluçanès)
Escampillem [web]
Escola Comte Gifré
Escola Proa [web]
Escoltes Catalans [web]
Espaço Galego dos Països Catalans
Espai Catalunya Topalekua [web]
Espai País Valencià (Barcelona)
Espazos Radiofónicos Galegos en Catalunya [web]
Espeleo Club Osona
Esplai Sant Jordi
Espluga Viva - Centre d'activitats excursionistes, escoltes i culturals d'Esplugues
Esquerra Nacionalista de Molins de Rei
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
Esquerra Unida i Alternativa (EUiA)
Esquerra Unida i Alternativa de les Terres de l'Ebre
Esquerra Unida i Alternativa de Salt, Gironès (EUiA)
Esquerra Unida i Alternativa de Vic (EUiA-Vic)
Esquerra Unida i Alternativa del Baix Camp
Estat Català
Estudi - EO
Estudi Gràfic Eloi Figuerola
Eurotribune.net
Federació Catalana de Ciclisme
Federació Catalana de Rem
Federació Catalana d'Organitzacions No Governamentals pels Drets Humans
Federació Catalunya-Nord per a la defensa de la llengua i la cultura catalanes
Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona
Federació d'Ateneus de Catalunya
Federació de Diables i Dimonis de Catalunya [web]
Federació de Treballadors i Treballadores de Catalunya
Federació d'Ecologistes en Acció de Catalunya
Federació d'Ensenyants de Religió de Catalunya (FERC)
Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC)
Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC)
Federació Sardanista de les comarques de Lleida [web]
Fermento [web]
Fes-Ho-Cat [web]
Festa Nacional dels Països Catalans (Badalona)
Fil Harmònic Escola de Música
Fit Sport Consulting S.L.
Fòrum Català pel Dret a l'Autodeterminació
Fòrum Cívic Mataró
Fòrum Europa de les Cultures, Capítol dels Països Catalans
Fòrum Família Educació Societat (FES)
Fòrum Faustí Llaverias de Puig Reig
Fòrum Republicà del Ges
Fòrum Terrassenc "Nova Expressivitat"
Foto Buch
Freecatalonia.com
Freecatalonia.org
Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC)
Fundació Casal Jaume I de la Safor-Valldigna (Gandia)
Fundació Catalunya
Fundació Cultura
Fundació d'Estudis Històrics de Catalunya
Fundació Fauna [web]
Fundació Humanitària Dr. Trueta
Fundació Independència i Progrés (Manresa)
Fundacio Ineval [web]
Fundació Jordi Cases i Llebot
Fundació La Mirada
Fundació Layret
Fundació Pere Tarrés
Fundació Randa
Fundació Roca i Galès [web]
FUSIC
Futbol Club Veterans del Palafrugell
Futurcatalà
Gabinet Pérez-Meca d'Assessorament i Gestió, S.L.
Galiza Nova Barcelona
Galiza Nova Ourense
Gent de la Terra
Gent de Santa Coloma de Gramenet
Gent del Masnou
Girona Independentista i Republicana (GIR)
Gironit.com [web]
GMPP, S.L.
GràciaNet, Xarxa Ciutadana de la Vila de Gràcia
Gran Orient de Catalunya
Grup d'Activitats Audiovisuals (GAV)
Grup de Lleure "La CLau" [web]
Grup de teatre La K-mama de Calafell
Grup d'Independents de Collbató (GIC) [web]
Grup Ecologista de la Vall del Ges
Grup Ecologista del Nucli Antic de Barcelona
Grup Excursionista Serralada
Grup Independentista del Berguedà
Grup Konan d'Oló
Grup Nació Digital [web]
guai.com
Hook School Club Boxa Manlleu
horabaixa teatre [web]
Ideal Hogar
Ideas Rivis,S.L.
Independents per Mollet (IxM)
Inédita Multimedia, S.L. [web]
Inici.com [web]
Institució Alt Empordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura (IAEDEN) [web]
Institució Cultural de la Franja de Ponent
Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social [web]
Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana (IPECC)
Institut d'Estudis Penedesencs
Instructa Advocats Associats
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
Intersindical CSC
Iratzarri Bizkaia - Els joves d'ARALAR (Euskal Herria)
Ixent, Revista digital
JERC Alt Camp
JERC Alta Segarra
JERC Altafulla
JERC Arenys de Mar [web]
JERC Bages
JERC Banyoles
JERC Constantí
JERC Eivissa i Formentera
JERC Federació de Barcelona - El Jovent Independentista
JERC Garraf
JERC Guíxols [web]
JERC Linyola
JERC Osona-Ripollès-Lluçanès
JERC Palamós
JERC Reus Jovent Independentista
JERC Ripoll
JERC Roda de Ter
JERC Sabadell [web]
JERC Sant Cugat
JERC Terres de l'Ebre
JERC Vic [web]
JERPV
JERPV Vall D'Albaida
Jocs infantils d'arreu del món [web]
jocs.org
Jovent Alternatiu de Bescanó (JAB)
Joventut Comunista (CJC)
Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC)
Joventuts d'Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV-JERC)
Joves amb empenta (JAE) - Grup Empenta
Joves EUiA
Joves per la Terra de Llagostera
Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia
Justícia i Pau
L'Enroc, grallers d'Esparreguera
L6 Acció Prollengües
La Bressola
La Crida del s. XXI
La Garnatxa, col·lectiu alellenc per a la preservació del territori
La Miranda
La Nostra Terra
La Passió d'Esparreguera
La Revistona [web]
La Tortora
La Transbesònica de Teatre
La Xaramita Cana
La Xarxa (Agrupació de Mollet del Vallès), Associació per la promoció dels espectacles infantils i juvenils
La Xarxa d'entitats cíviques i culturals dels Països Catalans pels drets i les llibertats nacionals
La Xarxa de Begues
L'Ãgora Literària dels Països Catalans [web]
lallacunaonline, comunitat virtual de la llacuna [web]
L'Armari (Col·lectiu de Joves per l'Alliberament Sexual)
L'Heràldica Catalana [web]
Llengua Nacional
Llibreria Els Nou Rals
Llibreria Pla de la Calma - Cardedeu
Lliga Anticolonial
Lluïsos de Gràcia
Lobby per la Independència
Mag-Photo
MARTÃ? & BLANCO [web]
Marxa Mundial de Dones
Màtria. En harmonia amb la Terra
Mèu-mèu (Joventuts de la Lliga Anticolonial)
Microart
Microlan, Sistemes Informatics, S.L. [web]
Mijac-Divina Pastora de Vic
Minyons Escoltes Guies Sant Jordi de Catalunya (MEGSJC)
Mola TV S.L. [web]
Molí XXI, Centre de Lleure Alternatiu
Moliners Televisió Digital Catalana, moliners.com
Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació
Moviment de Cultura Popular "El Sotrac"
Moviment de Defensa de la Terra (MDT)
Moviment Laic i Progressista
Muixeranga La construcció de la Safor
Museu Etnogràfic de Ripoll [web]
Músics per la Pau
NATURA, entitat de medi ambient
Nunca Mais de Catalunya
Ãmnium Cultural Catalunya Nord
osona.com
Paretux
Penya "El Caganer" (Bages)
Penya de Rugby La Lleganya de Vilanova i la Geltrú-Garraf [web]
Penya Llevantinista Tòtil de Picanya (l'Horta) País Valencià
PiPcat.com [web]
Plataforma Animalista de Manlleu "Amics dels Braus"
Plataforma Ciutadana de Mollerussa
Plataforma Estatut Ja
Plataforma pels drets lingüístics i culturals dels usuaris de la Llengua de Signes Catalana LSC ara!
Plataforma per la Llengua
Plataforma per la Llengua - Maresme
Plataforma pro-seleccions Esportives Catalanes [web]
Plataforma Republicana de Catalunya (PRC)
Plataforma veïnal i de comerciants de Barcelona [web]
PLOWSHARE
Pol Viatges
Policlínica Dental Garbí
Portal TOT [web]
Porxus&Boixes
Pragma General d'Edicions, S.L. [web]
Problemes de Divorciats [web]
Progat Catalunya [web]
Qadar Produccions Culturals
Quòniam Samarretaires
Racó Català [web]
Ràdio Altiplà
Ràpid Elèctric, SL
Resistència Friki Raconaire
Rètols Vinaixa, S.L.L.
Revista EBEN iNTERIORS
Revista RESSÃ (Santa Coloma de Farners)
Revolta Global
Revolució Ecologista
Ria Vilagarcia, S.L.
Rojos/es d'EUiA
Rolde Aragonés de Barzelona
RugbyCatala.org
Sabor de Gracia
Sac Xiroi [web]
samarrako.com
Sants 3 Ràdio
SantSadurni.es [web]
Sardigna Natzione Indipendentzia
Secció Sindical CGT de Televisió de Catalunya
Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta (Comissió Executiva)
Societat Obrera de Tivissa
Software Català
Som 10 Milions
Sonotech-Osona, S.L. [web]
ssociació Amics de l'Arquitectura Popular [web]
Sui Generis Teatre
Tal.Com.Es
Taller d'Art Josep Jané i Olivé
Tallers Barberà, S.A.
Teatre de Guerrilla
Teatremp, Grup de Teatre
Televisió Comtal de Barcelona
Teresa MO [ taller-estudi de disseny figurinista ]
Terra i Llibertat
Thalassia Estudis Ambientals, S.L. [web]
The COMPANYS
Traduït [web]
Trinxaires "Bastoners de Santa Eulàlia de Ronçana"
Trisomat, S.L.
Trivium, gestió cultural
tv-games
Unescocat (Centre UNESCO de Catalunya)
Unió de Joves (Joventuts d'Unió Democràtica de Catalunya) [web]
Unió de Músics de Catalunya
Unió Excursionista de Catalunya (UEC)
Unitat Municipal 9 (UM9)
Unitat Nacional Catalana
Universitat de Lleida
Universitat de Vic
URISONCAT 1899 S.L.
Via Fora
Viatgers del Món - Ong per al Desenvolupament
Vilaweb [web]
Vilaweb Sant Andreu de Palomar [web]
Vilaweb Vic [web]
Vilaweb Vilassar de Mar [web]
Web de Sant Andreu de Palomar (WEB STAP) [web]
Wiccac (Webmàsters Independents en Català de Cultura i Ãmbits Cívics) [web]
www.classicat.net [web]
www.manresa.ca - El portal dels Manresans i Manresanes [web]
www.tac822.net [web]
X44tt
Xics de Granollers
Xikket.com
Re: Contra tot pronòstic comença la lluita per l´autodeterminació
03 mar 2006
Ai.. és que hi ha associacions de qualsevol cosa...

Associació per la defensa dels conills no nascuts a catalunya pero amb sentiment catalanista -que no nacionalista- de la zona nord de la garrotxa.
Sindicato Sindicat