Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
<> Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública
19 feb 2006
<<Jornades per la universitat pública>> Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública
jornades_pmdup3.jpe
http://www.alternativaestel.org/

www.aep.pangea.org

www.coordinadora.net/
Mira també:
http://www.pmdup.tk

This work is in the public domain

Comentaris

Re: <> Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública
20 feb 2006
Ep, q clico els hipervincles o com cony es diguin les adreces aquestes, i vas a parar a una pàgina perduda sense més, q et diu q no t'hi pot dur! Arregleu-ho, sisplau, q els estudiants ens volem assebentar del que passa a les unis!
Re: <> Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública
20 feb 2006
doncs a mi em funcionen correctament
Re: <> Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública
20 feb 2006
ara ja em funciona correctament, deu haver estat un error tècnic temporal...
Re: <> Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública
20 feb 2006
Des de la Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP) us volem convidar a participar a les jornades "anem al gra, despullem-nos per la pública".

Aquestes jornades, que es realitzaran el 28 de feber, l’1 i el 2 de març, pretenen ser un espai per (re)pensar la Universitat. Un espai de trobada i coneixença, de visions i experiències. Una trobada de debat per tots aquells que trobin necessària aquesta reflexió; un espai on ens trobem en nom propi, on puguem aportar una visió personal; un lloc on tots puguem expressar les nostres inquietuds, visions i propostes respecte el futur de la Universitat i el seu paper en la societat. Aquestes jornades volen ser una eina per començar a revitalitzar el moviment estudiantil des de dins i des de fora, donar-li un rumb, una coherència i l’empenta necessària per afrontar els reptes que se'ns presenten i que se’ns presentaran; però també busquen ser un punt de partida des del qual comencem a pensar propostes pròpies d’Universitat.

El debat profund i la discussió sobre els diferents camins que ha d’afrontar la Universitat pública i sobre el model que volem han de servir perquè aquestes jornades esdevinguin un lloc on es generi discurs i formació sobre diverses vessants d’un mateix tema: la Universitat. Per tal de ser coherents, proposem unes jornades en que l’organització sigui horitzontal i oberta, i en que tothom sigui indispensable i enriquidor pel debat. Aquest debat neix d’interrogants i d’incerteses i espera infinites aportacions.
Si nosaltres no pensem quina Universitat volem, algú ho continuarà fent per nosaltres.

Per proposar, per veure què ens agrada i què no, primer necessitem saber a on som i què tenim. És per aquest motiu que la primera part de les jornades es dedica a exposar la situació actual de diversos aspectes de la Universitat. Així, podem arribar totes i tots amb una base comuna i sòlida a la segona part, a on es busca el màxim debat sobre tots els aspectes que ens vulguem plantejar. I finalment, l’ASSEMBLEA PLENARI, per tal de que tot allò que hàgim rumiat i pensat sigui exposat, compartit i debatut de forma comuna.

Dia 28 de febrer - Primera part [tallers* de formació i debat]:

17:00 – 19:00
- Història del moviment estudiantil: quina són aquestes histories? quines reivindicacions ha tingut? Com s’han articulat? Què han aconseguit? Què no? Són vigents? Quina implicació social han tingut?, etc.
- Finançament de la Universitat i distribució d’aquest finançament: qui aporta els recursos a la Universitat? Són suficients? Són pocs? Són molts? En què es gasten\\malgasten? Qui ho decideix? Qui no ho decideix?, etc.

19:00 – 21:00
- Quin serà el paper de la Universitat en la societat (EEES): què és l’espai europeu d’ensenyament superior? Que era la Universitat? Què és? Què serà? Quines perspectives bones/dolentes hi ha?, etc.
- Ensenyament actual i propostes: com s’ensenya avui a les aules? És una bona/la millor manera? Els continguts s’adapten a la realitat? Són excessivament teòrics? Els programes són massa tancats? Es potencia massa la memorització? Falten valors?, etc.


Dia 1 de març - Segona part [tallers* de discussió i debat]:

17:00 – 19:00
- Relació i paper Societat-Universitat: Què ha d’aportar la Universitat a la societat? I viceversa? Com ha de ser el vincle? Quin és i ha de ser el paper de la recerca? Etc.
- Debat al voltant del Manifest del 1999: què diu aquest? És vigent? És coherent? És realista?,...

19:00 – 21:00
- Fórmules de participació estudiantil : com participen avui els estudiants? Ens convenç el sistema de claustrals? Com voldríem participar? En quins temes hauríem de tenir opinió/decisió? S’aprofiten els actuals mecanismes?, etc.
- Estratègies d’organització del moviment estudiantil: Quines estratègies s’han seguit? fem autocrítica? Són important les estratègies? Són útils les manifestacions? Quines estratègies seguim avui? Són eficaces? Hem d’innovar? Quines vies es podrien explorar? Reflexionem prou sobre les estratègies que fem servir?, etc.

Dia 2 de març

10:00– 14:00
Tercera part [ASSEMBLEA PLENARIA]:
- Què s’ha parlat, discutit, reflexionat als diferents tallers?
- Quines opinions sorgeixen, apareixen,...?
- Hem arribat a alguna conclusió?
- Avaluació de les jornades?
14:00 Dinar Popular
15:00 Festeta!!!!!! (Trece vientos, Estel Roig, PD's,...)
* tots els tallers són participatius i el seu fruït depèn del que totes i tots hi aportem. També comptaran amb la presència de convidats.

Aquestes jornades es faran a l’edifici de biologia de la UB (Campus Diagonal L3 Palau Reial)

MAIL DE CONTACTE: jornadesperlapublica (at) yahoo.es
Colera camping CNT