Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
15 febrer 2006: Tercer aniversari de les manifestacions mundials contra la guerra
16 feb 2006
El 15 de febrer del 2003 es produïa la major manifestació mundial de tota la història en oposició a les intencions dels EEUU d’envair L’Iraq.

Ho podem llegir en "Wikipedia. L’Enciclopèdia lliure": "El 15 de febrer de 2003 va tenir lloc la major de les manifestacions [contra la guerra], consegint-se la major mobilització mundial en la Història. Milions de persones van eixir als carrers en moltes ciutats, encapçalades per Roma amb 3 milions de manifestants.(veure taula) Cap destacar el ball de xifres, quant al nombre de manifestants en les principals ciutats dels països els governs dels quals van donar suport a la invasió. Va ser molt gran la diferència entre les dades oficials donades per les administracions i les donades pels convocants; cadascun defensant els seus interessos. Un clar exemple és Madrid, on el nombre de manifestants va ser molt superior als 600.000 oficials, encara que és molt possible que no arribaren als 2 milions de persones segons els convocants, sent una xifra mitja la dada real. La taula adjunta mostra les dades oficials".

http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/5/large/guernica.jpg

http://www.nodo50.org/csca/agenda2003/15-f_moviliz.html

De forma més "militant" CSCA-web deia: "Milions de ciutadans en tot el planeta han manifestat la seua rotunda oposició a la guerra contra L’Iraq en una jornada que podem qualificar d’històrica. Cal destacar l’amplitud de les protestes del 15-F a Espanya, Gran Bretanya i Itàlia, i la manifestació de Nova York. Podem afirmar a la llum de les dades que les 82 manifestacions realitzades en totes i cadascuna de les 17 comunitats autònomes espanyoles han estat, en el seu conjunt, les que han reunit a un major nombre de manifestants de quantes s’han realitzat en el món, i suposen una seriosa i contundent resposta a la política bel·licista del govern d’Aznar, manifestada per la ministra Palacio en el Consell de Seguretat el dia anterior".

Resulta d’allò més convenient fer memòria de les xifres de gent assistent a les manifestacions, en l’estat espanyol i a nivell mundial.
http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/9/large/1_Anti-Guerra_Lar
Jornada de mobilització internacional contra l’ocupació de L’Iraq, 18 de març

L’Assemblea de Moviments Socials del FSM reunida recentment a Caracas (Veneçuela), acaba de realitzar la següent crida:

Contra la Guerra i les Ocupacions: No més guerres, la pau és l’única solució!

Demandem la immediata i incondicional retirada de les tropes estrangeres de L’Iraq i la fi de la privatització dels seus recursos energètics.

Ens neguem a acceptar l’ocupació de territoris per tropes estrangeres i, en conseqüència, demanem una fi de l’ocupació Israeliana en Palestina i la creació d’un Estat Palestí independent.

Ens oposem a les amenaces d’ocupació de Síria, Iran i de països d’Amèrica Llatina a través del Pla Colòmbia, bases militars i altres mitjans i a l’ús del bloqueig econòmic com arma de guerra, tal com el qual exerceix EEUU contra Cuba.

Exigim el desarmament i l’eliminació d’armes nuclears i de les armes de destrucció massiva.

Demandem respecte als drets humans, les llibertats civils i la fi de la tortura, els segrests, les detencions il·legals, així com el de les presons secretes.

Cridem, a tots i totes, a mobilitzar-se el 18 de març 2006 en una jornada de protesta global contra l’ocupació de L’Iraq com part de la campanya global que es mantindrà mentre no es retiren les tropes extragueres de L’Iraq.

Cridem, també, a la conferència que se celebrarà al Caire (Egipte) contra l’hegemonia dels EEUU i l’ocupació a L’Iraq del 24 al 27 de març de 2006.
Mira també:
http://www.aturemlaguerra.org/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more