Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Campanya del PP andalús contra Catalunya
15 feb 2006
El PP andalús ha començat una campanya que critica el pacte per lâEstatut entre PSOE i CiU. Aquesta iniciativa es basa en anuncis radiofònics que asseguren que a Catalunya âsólo se puede estudiar en catalán y no en español, que es la lengua de todosâ?, o âque las comunidades más pobres son las que mantienen a las más ricasâ?. La publicitat simula una conversa entre dues persones, que en culpen el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el president de la Junta dâAndalusia, Manuel Chaves. "El pacto de Zapatero con el nacionalismo catalán perjudica a Andalucía, y Chaves no hace nada por remediarlo", conclou la gravació.

Podreu escoltar l'àudio a la seguënt adreça:

http://www.ppandaluz.com/PPANDALUCIA/index.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campanya del PP andalús contra Catalunya
15 feb 2006
yo tambien critico el pacto entre PSOE i CiU y no soy del PP andaluz soy anarquista, por otro lado no entro a juicios pero es real que en Catalunya solo se puede estudiar en catalan

viva la birra fria!
Re: Campanya del PP andalús contra Catalunya
15 feb 2006
En Cataluña se enseña MAYORITARIAMENTE en catalán en preescolar y primaria. Ahí es donde se dirigen la mayoria de denuncias contra la ley de normalizacion. El problema es que el idiopma utilizado en esa etapa de la enseñanza no tiene la importancia que tiene en niveles educativos más elevados. En ESO, secundaria y, sobretodo, en la enseñanza superior, lo que prima es la eleccion libre del profesorado, que se supone cuenta con la opinió de los alumnos. En la universidad, sobretodo en carreras como derecho, la lengua usada mayoritariamente es el castellano.
Yo tambien me consdidero anarquista, pese a que no viva como tal. Criticar la ley de normalizacion linguistica catalana es sin embargo hipócrita si no se critica TODAS las leyes educativas de Europa, donde las lenguas vehiculares acostumbran a ser únicas. Que quieren los nacion alcatólicos, nacifascistas y aquellos que no se enteran de nada: clases por separado en catalán y castellano. Así tendremos a una sociedad separada por la lengua materna (¿?), que es como decir separar a la población por criterios étnicos. Así los interesados en el enfrentamiento etnico-racial, y no de clase, saldrán ganando.
Mi lenguas materna es el castellano. Pero en mi vida he reido, jugado, amado, follado en catalán, con lo que de bien pequeño hice mia esta lengua, la catalana.
apa salute!
Re: Campanya del PP andalús contra Catalunya
15 feb 2006
EStem en el de sempre, una llengua com la catalana ke ha estat persegida i prohibida durant segles, preteneu ke es refaci sense ke se li doni una certa preeminència en l´ensenyament Primari?
Cosa ke a més és fals, jo vaig fer la EGB fa uns 10 anys i vaig tenir més classes en castellà ke en català, i si anem en la mjoria d´escoles de l´àrea de Barcelona, on viu la gran majoria de la població, ens trobarem el mateix.
Ja n´hi ha prou d´hipocresies i de missatges enverinats contra la llengua.
Ki no ho vulgui veure és perkè és gilipolles però l´evidència ens diu ke estem davant d´una lluita mooooooooooooooooooolt desigual en favor del castellà.
Aixó per no parlar de la resta de territoris dels Països Catalans, on la situació és exageradament més desigual en favor del castellà i el francés.

L´ÃNICA OPCIà DE FUTUR PER LA NOSTRA LLENGUA ÃS LA PLENA SOBIRANIA DELS PAÃ?SOS CATALANS!!!
Re: Campanya del PP andalús contra Catalunya
15 feb 2006
Volia dir-te, "kiki" ke a la teva pregunta "una llengua com la catalana ke ha estat persegida i prohibida durant segles, preteneu ke es refaci sense ke se li doni una certa preeminència en l´ensenyament Primari?", la meva resposta es "S�".
La llengua catalana no ha hagut de "refer-se" perkè mai no ha estat desfeta. Tant el poble català com el rossellonés, el balear, etcètera han resistit i han continuat parlant català per molt ke les autoritats diguéssin, no veig perkè s'ha de donar més importància al català ke al castellà en les escoles ni enlloc.
Per una altra banda, jo crec ke, pel ke fa a l'educació, tots els professors haurien d'explicar les paraules clau de cada matèria en totes dues llengües, si no, passa el ke a la universitat: ke la terminologia de la teva carrera te la saps mig en català, mig en castellà, segons els professors ke tinguessis.
Re: Campanya del PP andalús contra Catalunya
17 feb 2006
Perdona ke et digui però no saps de ke parles colega, llegeixe-te el llibre "Vida i Mort de les llengües" en ke s´expliken diversos casos de llengües ke han passat en una situació semblant a la del català i veuràs com han acabat totes akestes llengües.
El bilingüisme és inviable a llarg termini, el bilingüisme no és etern com ens volen fer creure els feixistes expanyols, això del "bilinguismo perfecto" ke diuen ells no existeix, a mig o llarg termini hi ha una llengua ke acaba sucumbint, ke en el cas dels Països Catalans és el català, de fet ja està desapareixent, hi ha molts nens i nenes d´Alacant, València, Eivissa o Perpinyà ke ja no tenen ni idea de parlar en català, et penses ke akesta situació no s´arribarà a escampar arreu dels Països Catalans? no siguis tan babau home!!

No t´ha extranyat mai ke els antics franquistes i els seus hereus, aquells qui van prohibir i perseguir la llengua i la cultura catalanes durant dècades siguin ara mateix els més fervents defensors del bilingüisme??
és de lògica, si defensen tant el bilingüisme justament ells, ke són els majors enemics de la nostra llengua i cultura és perkè saben perfectament ke potenciar akest bilingüisme és la millor manera (i la més demòcrata de cara a la gent) de garantir ke el català passarà a ser una llengua de museu en un futur més proper del ke ens pensem.
Res més, només dir-te ke deixis d´autoenganyar-te.

PER EL FUTUR DEL CATALÃ...OFICIALITAT ÃNICA ARREU DELS PAÃ?SOS CATALANS!!!
TOT EL DEMÃS SÃN SORTIDES EN FALS!!
Sindicat Terrassa