Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Osama Taatou
14 feb 2006
Les urpes de la impunitat

Osama Taatou

http://www.revoltaglobal.net/WEB/noticiaweb_060212.htm
Dimecres passat, dia 11 de gener, vaig ser detingut a Santa Coloma de Gramenet acompanyat d'un noi a qui associaven amb l'integrisme islàmic. A aquesta persona (a qui conec des de la infància, encara que no havia tingut molt de tracte amb ell, i feia dos anys més o menys que no el veia) lâestaven buscant, cosa de la qual no tenia coneixement ni nâhavia de tenir.

Tot i no poder aportar res a la investigació policíaca, per no tenir res a veure amb el cas, se'm va aplicar la llei antiterrorista. Què suposa aquesta llei? Perquè ens en fem una idea: incomunicació durant 72 hores (que en el meu cas van ser prorrogades amb 48 hores de més) i assistència d'uns drets ben escassos. Aquests drets es resumeixen en: dret a declarar només davant d'un jutge (encara que durant el temps d'incomunicació es pretén que no sigui així, per mitjà d'amenaces, pressió psicològica...), dret a no declarar contra tu mateix, dret a un advocat (que només pot ser d'ofici i amb el que ni tan sols pots parlar), dret a que no es conegui la teva identitat (encara que després s'encarreguen de filtrar-la a la premsa, de la forma que els interessa...), dret a reconeixements mèdics i poc més.

De tot això, de manera més plana, seân podria dir âsegrest d'estatâ?.

Un âsegrest legalâ? a què els organismes de l'Estat donen el seu suport amb l'excusa de la seguretat nacional, en què es vulneren drets constitucionals, com pot ser la presumpció d'innocència.

El famós âtots som innocents fins que es demostra el contrariâ? és, en realitat, i ho dic amb coneixement de causa, âets culpable fins que es demostra el contrariâ?.

Encara m'emociono en escriure aquestes paraules tot recordant els comunicats, manifestacions i suport que van congregar prop de 400 persones (amics, familiars, associacions com La Mussara....) que van mostrar la seva repulsa a la llei antiterrorista que ofereix impunitat absoluta a les urpes policíaques.

Després de quatre dies i mig d'incomunicació, durant els quals no tènia coneixement del que passava fora, vaig començar a entendre que la pressió social va permetre que sâaccelerés la meva posada en llibertat, ja que en un principi em van informar que fins al dilluns seria impossible. Però el mateix diumenge de la concentració, a les 22 hores, em van deixar lliure sense càrrecs.

Cal estar organitzat, cal tenir bons amics i amigues, i cal exigir els nostres drets, que molts esforços i sang ens han costat dâobtenir. En els últims anys estem vivint un constant retrocés quant a drets democràtics.

Des d'aquí, vull donar les gràcies a totes les organitzacions, moviments socials, amics i familiars, que han estat treballant per la meva llibertat incondicionalment.

Moltes gràcies, de tot cor.

- No a la impunitat.
- El fi no justifica els mitjans.
- No a la llei antiterrorista.
- No a la llei d'estrangeria.
- Cap persona és il·legal: és només això, persona.
Mira també:
http://www.revoltaglobal.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Osama Taatou
15 feb 2006
Cullons tio, vaia putada...m'alegro que el susto es quedes només amb susto...
Sindicat Terrassa