Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
La Plataforma pel dret de decidir, que ja compta amb l’adhesió de 441 entitats d’arreu del país, fa molt de temps que va convocar la manifestació per aquest dissabte 18 de febrer a les 17.00h. Per la seva banda, els seguidors del Barça saben que el seu equip, quan juga a casa i en dissabte, mai no ho fa abans de les 20.00h, i per tant, aquesta era l’hora fixada pel partit d’aquest 18 de febrer. Però finalment, el partit s’ha avançat dues hores, segons la planificació que ha fet la Lliga Professional de Futbol espanyola (LFP), de manera que coincideix de ple amb la manifestació. També ha succeït el mateix amb el partit que juga l’Espanyol. Aquest és un horari del tot estrany per als partits de futbol, encara que siguin en dissabte. De fet en cap cas ni Barça ni Espanyol havien jugat enguany a les 18.00 d’un dissabte, ni com a equips locals ni com a visitants. Especialment estrany sembla el cas del Barça, sobretot per temes de televisió de pagament. El Barça i el Reial Madrid són els dos equips que tenen més vendes de partits pel sistema de pay per view, i degut a això, tant des d’Audiovisual Sport com des de la LFP s'intenta que no coincideixin mai els dos partits alhora, i que aquests siguin en horari de màxima audiència. Per què doncs, el Barça i l’Espanyol jugaran a les 6 de la tarda? Segons han explicat fons de la Plataforma, l’explicació que se’ls ha donat és que el senyor Polanco, que té els drets televisius dels partits, ha canviat l’horari sense donar més explicacions, però el cert és que amb aquest canvi, una entitat que s’ha significat pel seu suport a les reivindicacions nacionals del país, en aquesta ocasió s’escapolirà de fer-ho, com també el seu president, Joan Laporta, que no podrà dividir-se en dos per anar a la manifestació i al partit. Una qüestió purament televisiva, o una manera de reduir l’impacte de la manifestació i d’evitar posar en un compromís determinats càrrecs esportius i polítics?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
Quanta paranoia a indymèdia.

Si tant important és la mani, passa del partit.

Trist, molt trist que les manis hagin de dependre dels horaris dels partits de futbol.

PATÈTIC
El Futbol és una arma política
14 feb 2006
El Futbol des de sempre ha estat una arma política, ho era durant la dictadura i continua sent-ho en la era post-dictatorial, post-franquista en que vivim. Ja fa uns anys, la última gran manifestació antiglobalització que va tenir lloc a Barcelona coincidia "casualment?" amb un Barça-Madrid que va aconseguir que a mitja manifestació la meïtat dels asistents renunciessin a continuar la protesta i canviessin les pancartes pels colors dels respectius equips. En fi..és penós, però el futbol continua sent una arma política de primer ordre...o és casual que durant el segón mandat del PP (partit que prové d'Alianza Popular, que era el partit on es van refugiar tots els membres en actiu de la dictadura franquista) el Sr.Cascos declarés el futbol com un espectacle "d'interès general"? Cadascú que faci la lectura que cregui convenient.
Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
Jo passaré del futbol dissabte, però el que és més patètic és que des de Madrid el Sr. Polanco (PSOE) intenti minvar l'assistència a la mani fent aquests canvis. Només per això, hauriem d'anar tots a la mani i que vegin que no ens poden prendre el pel.

salut
Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
A LA MERDA EL BARÇA I A LA MERDA LA MANI
Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
Quan un país confon la seva terra amb un equip 'professional' (mercenaris) de futbol està passant alguna cosa. I què? Que penseu que aniria molta gent a la mani de la que va a veure el Barça? Si es fes una enquesta sobre si es senten o no espanyols als associats del Barça ja veuriem quanta gent se sent espanyola, i alguns direien allò: 'primer català, però també espanyol'

Catalunya és més que un club i el Barça una nació

El Barça ha fet molt més ml del que ens pensem al moviment nacionalista català, doncs ha arraconat el contenciós Catalunya-Espanya a una pura anècdota esportiva de Barça-Madrid.

Ni Barça de mercenaris elitistes, ni estatut.
Independència, 'cantera' i esport de base.
Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
Esteu tots tarats. Juguem a les 18:00 per tenir el màxim possible d'hores per descansar abans del Chelsea (dimecres 20:45).
A més, juguem contra el Betis (els altres andalusos també es queden sense partit). Jo crec que ho van planificar així els de la Lliga el mes d'agost, quan feien el sorteig.
Òbviament estaré al camp. On creieu que hi haurà més gent? je, je, je
Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
hem sembla que us heu equivocat de lloc.

AIXÒ NO ÉS UNA TERTÚLIA ESPORTIVA!!!
Aneu a la mani i passeu del futbol que la gent que va al camp del Barça la major part són socis i poden anar-hi cada partit, i si no hi voleu anar-hi no hi aneu però siusplau deixeu de parlar de futbol i si en voleu parlar aneu en els forums de l"Sport".

Apa Salut i Cantera
Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
14 feb 2006
Aixó que estem observant es por de la gent d'ERC davant un possible fracàs de la manifestació del 18.

Es a dir, si només apleguen a unes 10.000, que no més, considerarà ERC i el seu acòlits un fracàs la convocatòria de la manifestació?

www.kaosenlared.net

Que Dios reparta suerte entre los participantes!!

Y POR SUPUESTO NOSOTRAS NO LES DESEAMOS NINGÚN FRACASO TODO LO CONTRARIO DE LO QUE ELLOS PARECE QUE NOS DESEARON ALOS CONVONVOCANTES DE LA DEL 11!!
Re: El partit del Barça i la manifestació, incompatibles...
15 feb 2006
Per que no convoqueu la mani a les 19:50 al C/Aristides Maiol cantonada Travesera, segur que hi han desenes de milers de persones
Sindicat Terrassa