Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Front a la reforma laboral, mobilitza't !
13 feb 2006
Totes les reformes laborals s'han anat plantejant amb els objectius de crear mes llocs de treball, reduir la temporalitat dels contractes, baixar la sinistralitat, donar treball a col·lectius desfavorits…però s'ha aconseguit una mica d'això?
Front a la reforma laboral, mobilitza't


Ja fa gairebé nou anys des de la primera gran reforma laboral del PSOE. Des de llavors han vingut empitjorant les condicions de treball i reduint-se els drets socials, tant amb governs socialistes com del PP. Ara que de nou governa el PSOE, amb la col·laboració de la patronal , CCOO i UGT toca fer altre ajustament del mercat laboral, que com sempre, recaurà sobre les esquenes dels treballadors.

Totes les reformes laborals s'han anat plantejant amb els objectius de crear mes llocs de treball, reduir la temporalitat dels contractes, baixar la sinistralitat, donar treball a col·lectius desfavoritsâ¦però s'ha aconseguit una mica d'això?
Els empresaris aconsegueixen en cada reforma laboral que els acomiadaments els surtin mes barats, majors subvencions a la contractació, pagar menys a la Seguretat Social, que se li redueixi l'impost de societats; han aconseguit la implantació de les ETT; aconsegueixen tipus de contractes ajustats a les seves necessitats, que tracten al treballador com si fora propietat de l'empresa i no tingués vida pròpia; han aconseguit plena impunitat per a eludir la responsabilitat per la morts en el treball. Tot això perquè ens han fet creure als treballadors que perquè tinguem treball la marxa de l'empresa ââ? ha de ser cada vegada més competitiva, més productiva, més barataâ¦si, però què traiem nosaltres d'això?

Tenim la taxa de morts i ferits en el treball més alta d'Europa. Tenim també el major numero de contractes temporals. La jornada de treball no solament no s'ha reduït, sinó que ha augmentat. A la gran majoria dels treballadors no se'ls aplica el conveni respectiu, sinó unes condicions molt per sota del que marquen aquests. El frau en l'ús dels contractes temporals és generalitzat i a més és tolerat per l'administració. L'acomiadament és lliure en la pràctica. Els salaris creixen per sota de la inflació real. Així que, efectivament, després de les reformes laborals més gent treballa, però de forma molt més precària, per menys sou, amb menys drets, treballant mé hores de les que es cobrenâ¦para això han servit les reformes laborals que anaven a ser tan estupendes?

La nova reforma laboral del PSOE també s'anuncia per a la ânostra milloraâ?. Però quan ens fixem en el que es proposa, el que veiem és el següent:

Facilitar els acomiadaments col·lectius, que no necessitaran autorització administrativa i que tampoc haurien de ser negociats. Acomiadar a cent persones va ser tan fàcil com acomiadar a una.

Abaratir els acomiadaments. Es generalitza per a tots els treballadors el contracte indefinit que solament tindrà una indemnització de 33 dies per any treballat en cas d'acomiadament improcedent, amb un màxim de 24 mensualitats. ( L'actual genèric és de 45 dies d'indemnització per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats).

Els acomiadaments nuls per defecte de forma, s'equiparen als improcedents, amb la qual cosa l'empresari no tindrà l'obligació de readmetre al treballador injustament acomiadat.

Augmenten substanciosament les subvencions i bonificacions als empresaris.

Es legalitzen les empreses privades de contractació amb animo de lucre, que a més posaran ser contractades per l'INEM.

Es potencien les ETTS ( empreses de treball temporal).

La nova proposta del govern pretén elevar la vida laboral dels treballadors i vincular la relació entre aportacions i prestacions. Per a això preveu augmentar l'edat mínima de jubilació anticipada fins als 61 anys, enfront dels 60 actuals. A més, incentivarà als treballadors per a que segueixin treballant més enllà dels 65 anys. El document ja a estat lliurat a la patronal i als sindicats CCOO i UGT per a la seva discussió en âla taula de dialeg socialâ?.

Per tant, què fem? ens quedem esperant que ens col·loquin aquesta reforma i ens quedem tranquils quan ens diguin en la tele que és pel nostre bé?Tu et creus que aquests senyors que s'ajunten a Madrid a negociar com vam treballar els altres els importa alguna cosa com vivim?.

Els treballadors de la CNT i de la INTERSINDICAL D'ARAGÃ, no creiem que el camí de l'economia hagi de ser el qual ens marquen des de la patronal i el govern. Els treballadors hem de defensar-nos i donar valor al nostre treball i als nostres drets. Com bases de negociació proposem:

Compliment estricte de la normativa de seguretat i higiene i exigència de responsabilitats als empresaris pel seu incompliment.
Reducció de la jornada laboral sense minvament de salari.
Eliminació d'hores extres i pluriempleats.
Descens de l'edat de jubilació a 55 anys.
Contractació de tots els treballadors mitjançant contracte fix.
Eliminació de la subcontractació i integració en plantilla dels treballadors subcontratats.
Eliminació de les ETT.
Readmissió en cas d'acomiadament improcedent.
Pujades salarials lineals.

En la CNT i en la INTERSINDICAL D'ARAGà pensem que es pot frenar aquesta devessall antiobrera, que podem fer-lo i hem de fer-lo. Si no ens mobilitzem, en uns anys, hauran desaparegut tots els drets laborals aconseguits al llarg de molts anys de lluita i reivindicacions, que és el que pretén la patronal i al que es pleguen el govern i les cúpules de les corporacions sindicals CCOO i UGT.

TREBALLADOR, TREBALLADORA:

DÃNA L'ESQUENA ALS QUE ET VENEN!!!!

PROU DE REFORMES LABORALS A ESQUENA DELS TREBALLADORS!!

Publicat per CNT-Zaragoza el 1 de Febrer del 2006 a les 10:00 am.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=927

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa