Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Mobilització contra la Directiva Bolkestein el 14 de febrer
13 feb 2006
Circular de l'Àrea Pública de la CGT. Mobilització contra la Directiva Bolkestein.

Actes a celebrar el dia 14 de febrer.

Convocatòria de les Federacions de l'Àrea Pública de CGT (Federació d'Administració Pública, Federació d'Ensenyament, Federació de Sanitat i Federació de Transports i Comunicacions)
Tots i totes coneixeu la postura que tenen les nostres Federacions i la C.G.T. davant la Directiva de la liberalització dels serveis (Directiva Bolkenstein) que es presenta en el Parlament Europeu el dia 14 de Febrer de 2006. Aquest dia, el Parlament Europeu votarà sobre aquesta directiva Bolkestein, una vegada que el Consell de la UE la sancioni, serà, segons la legislació actual, d'obligat compliment en tots els països membres (UE-25).

Per tot això, des de les Federacions que composen l'Àrea Pública de la Confederació, us fem una crida a la mobilització durant aquest dia, 14 de febrer, perquè en la mesura del possible i en tots els llocs on tenim presència, realitzem un acte de protesta en contra de la Directiva Bolkenstein que serà convocat pels Sindicats de l'Àrea Pública en totes les províncies on ens sigui possible.

Encara que la directiva afecta sobretot als treballadors d'aquestes tres Federacions, tindrà conseqüències en tots els ciutadans com usuaris d'aquests serveis. Us recordem que des de la CGT, exigim que tots els serveis públics, i en particular els serveis socials i d'aigua, han de ser exclosos de l'àmbit d'aplicació de la Directiva.

El 14 de febrer tots al carrer !!

This work is in the public domain

Comentaris

Davant la liberalització dels serveis (Directiva Bolkestein)
13 feb 2006
Confederació General del Treball (CGT)
Comunicat de l´àrea pública de la CGT davant la liberalització dels serveis
13 feb 2006
COMUNICAT DE L'ÃREA PÃBLICA DE LA CGT DAVANT LA LIBERALITZACIÃ DELS SERVEIS (Directiva Bolkestein)

- El comerç de serveis es defineix de manera molt àmplia per a incloure la inversió estrangera directa en serveis tals com salut, educació, aigua, pensions, transport. Significativament, també inclou acabar amb âels monopolis públicsâ? els quals gestionen precisament aquests serveis com necessitats socials: la salut, l'educació, la sanitat, etc. Obre al mateix temps la possibilitat de la desregulació, la qual cosa suposa que si una norma es considera massa onerosa per als inversionistEs i proveïdors de serveis estrangers (multinacionals, sobretot), s'eliminen les traves jurídiques.

- En aquells països, estats, àrees geopolítiques, on les persones accedíem a aquests serveis com drets ciutadans, ara són mercaderies que caldria comprar i milions de persones amb baixos recursos no tindrien accés a ells.

- Les preocupacions per la desigualtat, el repartiment de la riquesa, l'equitat social, la qualitat de vida, les formes autònomes-locals de produir, el medi ambient, la terra, la igualtat, l'equitat...no tenen preu i no conten en aquesta lògica instituïda per l'OMC i on la UE pretén instal·lar prèviament aquest model de âserveisâ? per a d'aquesta manera arribar a un volum de negoci suficient que li permeti competir en qualsevol punt del planeta.

L'Acord General sobre el Comerç de Serveis (AGCS) -GATS per les seves sigles en anglès- és un dels acords de major abast de l'Organització Mundial del Comerç (OMC). El seu propòsit és liberalitzar progressivament el âcomerç de serveisâ? entre els membres de l'OMC.

El sector de serveis en l'actual economia global, oferix les millors oportunitats en termes de comerç: increment del volum d'operacions de negoci, increment de facturació, increment de la demanda i increments de l'ocupació. Solament en l'àrea de serveis es contempla un nombre ampli de sectors, que inclou l'aigua, la salut, l'educació, l'habitatge, i una multiplicitat d'altres serveis abans oferts pels estats i ara oberts a la competència privada internacional.

Això es vincula als processos actuals de la privatització del sector públic i la deterioració dels serveis socials en totes les regions del món. L'efecte és la remodificació i canvi de concepte del que fins a ara coneixíem com serveis bàsics.

La UE, en paral·lel, agilita la seva agenda quant a aquestes tres àrees. A la fi de novembre del 2005, la Comissió del mercat Interior, votava a favor de la Directiva Bolkestein, sense reformes substancials, com el principi del país d'origen i sense delimitar quins serveis essencials no poden ser objecte de mercadería.

El pròxim dia 14 de febrer el Parlament Europeu ha de votar sobre aquesta directiva i a partir d'aquests moments i atès que el Consell de la UE la sancioni, la mateixa serà d'obligat compliment en tots els països membres (UE-25).

Davant aquesta situació, la CGT fa una crida a tots els treballadors i treballadores i a tota la societat per a frenar i desmantellar les estratègies per la competitivitat les quals utilitzen tots els factors: humans, empresarials, ambientals, territorials, institucionals, com recursos per a atreure inversions, per a ser més competitius que l'empresa del costat, que la regió, que el país, etc.

El contrari de la Competitivitat és la SOLIDARITAT

Confederació General del Treball (CGT)

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more