Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Projeccio de "The Corporation"
12 feb 2006
corporation.jpg
A CNT hem programat passar el documental âThe Corporationsâ?. Aquest es projectarà en tres sessions els dies: 17 i 24 de febrer, i 3 de març a les 20H. Després, a les 21H, hi haurà sopar vegetarià per 5 euros.

A continuació se detalla la sinopsis del documental.

âAl igual que l' Església, la Monarquia i el Partit Comunista en altres temps o llocs, la corporació es avui l'institució dominant. Però la història fa caure a les institucions dominants. Totes ha sigut abatudes, reduïdes o absorbides per els nous ordres. La corporació te poques possibilitats de desafiar la història.â?

Produida a Canada i basada en el llibre del mateix nom, escrit pel mateix director de la pel.lícula Joel Bakan.

Amb moltes entrevistes realitzades tant a executius de multinacionals, brokers de borsa, espies industrials, així com a activistes i pensadors antiglobalització s'analitza el comportament de les multinacionals.

Tot adornat amb imatges d'anuncis de televisió, vídeos proporcionals de les empreses i noticies extretes de televisió.

El fil conductor consisteix en donar per vàlida la hipòtesis legal que diu que les empreses son en si mateixes "una persona" amb drets i obligacions. Si es així, la pel·lícula profunditza en el seu comportament, la seva conducta y els seus desitjos.

Fent passar un test psiquiàtric proposat per l'Organització Mundial de la Salut, Joel Bakan demostra que "La Corporació" respon al perfil de un psicòpata i per reforçar aquesta teoria ho constata un alt càrrec del FBI especialitzat en Psicòpates.

La pel·lícula es divideix en tres parts oferint en cada una d'elles les diverses cares de les multinacionals i la mundialització.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa