Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Un centenar de persones es concentra a Barcelona contra l'aprovació de la Directiva Europea Bolkestein
11 feb 2006
A prop d'un centenar s'han concentrat avui davant de la seu de la Comissió Europea a Barcelona per denunciar els riscos que comporta l'aprovació de la Directiva Europea Bolkestein amb motiu de la seva previsible aprovació aquest dimarts 14 de febrer al Parlament europeu. Aquesta directiva permetrà regular la situació laboral dels treballadors segons la normativa del "país d'origen" de la seva empresa i no la del país en la qual treballen.

www.attac-catalunya.org/Docs/ManifestBolkestein.rtf
La Plataforma considera que la Directiva Bolkestein és una "regressió social" perquè amenaça de debilitar els convenis col·lectius, els codis nacionals de treball, els serveis públics i la capacitat de governs i ajuntaments per actuar en matèria de serveis i prestacions. En el seu comunicat, la Plataforma assegura que el projecte "debilita i compromet seriosament l 'èxit del model social europeu en conjunt".

La Directiva Bolkestein, també coneguda com a directiva de serveis, estableix el "principi del país d'origen" com a regla general de la lliure circulació de serveis pel qual els prestataris d'aquests no estarien sotmesos a les lleis del país on té lloc l'activitat sinó on té la seu social.

Dimarts que ve 14 de febrer en el plenari del Parlament europeu, seguint la iniciativa de l'antic comissari europeu Frits Bolkestein (liberal neerlandès), es preveu l'aprovació d'aquest projecte de Directiva relativa a la lliure circulació de serveis a la Unió Europea.

Aquest procés va començar el 2001, a Lisboa, en una cimera intergovernamental on els líders d'estat i de govern de la UE es van posar d'acord per adoptar l'estratègia coneguda com a Agenda de Lisboa, per convertir Europa en l'economia més competitiva del món transformant la competencial en el valor de referència de la UE.
Mira també:
http://aturemlabolkestein.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat