Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Declaració del Fòrum Català per al Dret a l´Autodeterminació sobre el projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya
11 feb 2006
Atesos els acords a què han arribat la majoria de partits catalans que varen aprovar al Parlament de Catalunya el projecte d'Estatut d'autonomia de Catalunya i el PSOE, el Fòrum Català per al Dret a l´Autodeterminació (FOCDA) acorda fer pública la present declaració.

Primer.- Considerem que el text aprovat pel Parlament de Catalunya el passat 30 de setembre del 2005 representava un punt mínim de coincidència de la voluntat de la majoria social i política actual al nostre país i, malgrat emmarcar-se en un procés de reforma autonòmica, era en si mateix un acte institucional amb voluntat de sobirania. Representava la pretensió de fer valer les reivindicacions socials i nacionals catalanes en un context polític espanyol que no admet la pluralitat nacional dels pobles que l'integren. Les declaracions reformistes del president Zapatero, però, havien deixat una porta oberta a les reformes que en tots els terrenys el nostre poble necessita. Lamentem que ni les promeses del president Zapatero de respectar la decisió del Parlament de Catalunya ni el compromís de les forces catalanes majoritàries de fer respectar el seu contingut s'hagin mantingut.

Segon.- Les rebaixes introduïdes en el projecte amb el vist i plau de la majoria de les forces parlamentàries catalanes desnaturalitzen el projecte i malgrat alguns guanys sectorials no poden suposar la renúncia a les reivindicacions econòmiques, socials i nacionals que el nostre poble reclama per invertir la situació d'espoli fiscal i polític que pateix.

Tercer.- El debat polític que ha generat a Catalunya el projecte de reforma ha posat al descobert la naturalesa del sistema de dominació política i econòmica que el nostre poble pateix sota la forma d'un règim constitucional que no reconeix la nostra existència com a nació i que mostra la seva incapacitat per a evolucionar enquistant-se en l'integrisme d'estat com a ideologia oficial.

Quart.- Tot i que s'acabi aprovant aquest Estatut rebaixat, la dinàmica de conflicte polític que contraposa la societat catalana i l'ordre polític i econòmic espanyol continuarà aguditzant-se no solament perquè no hi donarà solucions sinó perquè el nacionalisme espanyol xenòfob i anticatalà ha entrat en una espiral que només busca la nostra liquidació com a poble i no s'aturarà davant la claudicació que aquest nou Estatut representa.

Cinquè.- En tancar-se totes les vies constitucionals per al reconeixement dels drets de la nació catalana només queda el camí de la internacionalització del conflicte polític amb Espanya i l'actualització del nostre dret a l'autodeterminació.

Sisè.- Donarem suport als partits que siguin crítics amb el contingut rebaixat d’aquest Estatut i a totes les entitats que s'apleguen tant en la campanya pel dret a l’autodeterminació com a la plataforma "Pel dret a decidir" que promouen la mobilització ciutadana per sortir d’aquest atzucac nacional i reprendre el camí de la reivindicació del dret a l’autodeterminació del poble català.

Relació de signants

Jaume Renyer, jurista i president del FOCDA
Aureli Argemí, president del CIEMEN
Jordi Bosser, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya
Albert Botran, estudiant
Carles Castellanos, professor a la UAB
Raimon Escudé, jurista i exdiputat al Parlament de Catalunya
Isidre Llucià, jurista
Gerard Sugranyes, traductor i intèrpret
Ferran Toledano, professor a la UAB
Jordi Torra, filòleg
Mira també:
http://www.focda.catalunyaonline.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Declaració del Fòrum Català per al Dret a l´Autodeterminació sobre el projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya
11 feb 2006
SOU UNA COLLA DE PRINGATS QUE SOLAMENT US MIREU EL MALIC I VOLEU VIURE DE SUBVENCI0NS I VIURWE DEL ROTLLO
Re: Declaració del Fòrum Català per al Dret a l´Autodeterminació sobre el projecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya
26 feb 2006
Gràcies pel teu comentari, un, però sàpigues que cap de nosaltres cobra per estar aquí. Casascú de nosaltres té la seva feina i temps "lliure" el dediquem al "rotllo".
Sindicato Sindicat