Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Tala d'arbres en Domini Públic Hidràulic
11 feb 2006
Des del Grup de Defensa del Ter (GDT) ens expliquen: "Us fem arribar una còpia de la denúncia que el divendres passat varem enviar al Sr Jaume Solà, director de l'Agència Catalana de l'Aigua, a causa d’una tala d’arbres a la devesa, a l’alçada de la resclosa de CanBoixó, al terme municipal de Manlleu, en la qual segons hem pogut comprovar no s’han respectat els cinc metres de domini públic hidràulic.
Entenem que les pollancredes es planten per ser tallades, com es fa amb el blat de moro, de la mateixa manera que entenem que els cinc metres a banda i banda del riu s’han de deixar com a bosc de ribera natural, a no sé que es disposi amb un permís de l'ACA, que sabem que no existia. A més a més també hem pogut constatar que no només s’han tallat pollancres, també han desaparegut de la vora del riu algunes robínies i fins i tot algun vern.
El més preocupant és que no es tracte d’un fet aïllat, sinó que en moltes d’altres actuacions que es fan a la vora dels nostres rius no es respectenescrupolosament aquests cinc metres, sinó que es deixen alguns arbres testimoni arran de riu per "tapar l’expedient". Cal que siguem conscients de la importància del bosc de ribera alhora de tenir un riu en bon estat ecològic, com a element d’autodepuració, fixador dels marges del riu, corredor biològic, refugi de biodiversitat i espai dalt valor paisatgístic.
Cada cop son més els municipis que depenen del riu per abastir-se d’aigua, per la qual cosa no deixa de ser estrany que no es procuri una màxima qualitat d'aquesta aigua. En aquest sentit el bosc de ribera hi juga un paper gens menyspreable. (contribueix a netejar les aigües en captar quantitats considerables de nutrients i altres elelments dissolts mitjançant les seves nombroses arrels. Es diu que si tinguéssim una vegetació de ribera en condicions, amb canyissar, verns, salzes, oms, etc. Es podria arribar a depurar de forma natural un 30% de les aigües del Ter).

Esperem que amb aquesta denúncia l’administració pressioni a propietaris i a empreses per tal que aquestes tales de pollancres respectin realment els cinc metres de domini públic hidràulic que marca la llei.
La denúncia també s'ha enviat a l'àrea de Domini Públic Hidràulic de l'ACA.

Salut i Força,
GDT."
Podeu trobar el text de la denúncia aquí.
http://www.gdter.org/pagina.php?pg=51
Mira també:
http://www.gdter.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Tala d'arbres en Domini Públic Hidràulic
11 feb 2006
qui ha tallat els arbres???
Sindicat Terrassa