Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Els Mossos d'Esquadra detenen un 50% més que l'any passat
09 feb 2006
>Primeres xifres de l'actuació de la policia autonòmica en els 100 primers dies a la ciutat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un total de 1.500 persones adultes durant els seus primers 100 dies desplegats a la ciutat, xifra que representa un 50% més que els detinguts durant el mateix període de l'any passat. En declaracions recollides a Efe, el director general de Seguretat Ciutadana, Jordi Samsó, ha atribuït aquest increment "a una major presència de patrulles al carrer que ha permés detencions 'in fraganti'".

Llegeix la notícia sencera a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els Mossos d'Esquadra detenen un 50% més que l'any passat
09 feb 2006
Aquí va la noticia sencera:

Els Mossos detenen un 50% més que l'any passat
Primeres xifres de l'actuació de la policia autonòmica en els 100 primers dies a la ciutat

Els Mossos d'Esquadra han detingut un total de 1.500 persones adultes durant els seus primers 100 dies desplegats a la ciutat, xifra que representa un 50% més que els detinguts durant el mateix període de l'any passat. En declaracions recollides a Efe, el director general de Seguretat Ciutadana, Jordi Samsó, ha atribuït aquest increment "a una major presència de patrulles al carrer que ha permés detencions 'in fraganti'". Samsó vol deixar clar que no és que hi hagi més delinqüència sinó que "si posem més policies als carrers, òbviament hi ha més detencions". D'altra banda, Samsó fa una valoració positiva dels primers 100 dies dels Mossos a Barcelona "però sent crítics perquè aquesta és una ciutat complicada".

En aquests més de tres mesos, la policia catalana ha realitzat unes 3.000 intervencions no relacionades amb delictes, sinó amb problemes de convivència ciutadana o assumptes la competència de la qual correspon a la Guàrdia Urbana.

Del total de les denúncies presentades a Barcelona, un 46% han estat als districtes de Ciutat Vella i Eixample, mentre que en aquest períodes els agents de la policia autonòmica han mantingut 1.200 reunions, una mitjana de dotze diàries, amb associacions de veïns, entitats, comerciants o associacions de pares i mares.

Dades del primer mes
Als barris graciencs, amb dades sobre la taula, des de l'1 de novembre, data d'inici de l'actuació de la policia catalana, i durant el primer mes, es van produir 444 delictes a Gràcia, dels quals 239 són tipificades com a delictes pròpiament i 205 com a faltes. Pel que fa a qüestions relacionades amb violència a la llar, es van efectuar set detencions. Cristina Manresa puntualitza que no són "set dones maltractades sinó set casos on, per exemple, també s'han incomplert ordres judicials d'allunyament".

Camp d'en Grassot, zona conflictiva
Camp d'en Grassot, segons Manresa, és la zona on s'han produït més delictes "pel seu entramat urbà, més semblant a l'Eixample i que facilita més la fuga dels delinqüents", segons apunta la comissària en cap de Gràcia. En definitiva, Manresa fa una valoració positiva de les dades perquè "aquestes confirmen el que havíem apuntat, que Gràcia és un districte relativament tranquil respecte altres zones de la ciutat". Tal i com podem observar, el nostre territori no apareix en els primers llocs d'intervencions ni denúncies presentades. /Redacció · Foto: Arxiu TW
Sindicato Sindicat