Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
080, telèfon privatitzat
09 feb 2006
>Una empresa de teleoperadores filtrarà les trucades que reben els Bombers

La sala conjunta de comandament i coordinació dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana incorporarà a principis de març els Bombers de la ciutat. El fet més remarcable, però és que el cos només aportarà tres membres per torn que gestionaran unes 40 trucades diàries perquè una empresa privada s'ocuparà de la gestió del servei.

Llegeix la notícia sencera a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 080, telèfon privatitzat
09 feb 2006
Si vols publicar la notícia a indymedia, no sé què et costa publicar-la sencera, a no ser que l'únic propòsit sugui el de fer publicitat de transversalweb. Aquí va tota la notícia:

   
           
   

080, telèfon privatitzat
>Una empresa de teleoperadores filtrarà les trucades que reben els Bombers

Bombers BarcelonaLa sala conjunta de comandament i coordinació dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana incorporarà a principis de març els Bombers de la ciutat. El fet més remarcable, però és que el cos només aportarà tres membres per torn que gestionaran unes 40 trucades diàries perquè una empresa privada s'ocuparà de la gestió del servei.

De fet, a partir d'aquesta setmana, les trucades als bombers estaran ateses per teleoperadores de l'empresa Atento, que filtraran les trucades al parc del cos de l'Eixample. Aquesta empresa ja gestiona les trucades al 092 de la Guàrdia Urbana.

Els Bombers van realitzar l'any passat 16.020 serveis, de mitjana diària 43,8. 8.651 serveis per incendis, explosions o salvaments. El sindicat Comisions Obreres (CCOO) ha criticat la "privatització" del telèfon 080. No obstant està d'acord en què s'atenguin des de la sala conjunta. La Federació de Serveis i Administracions de CCOO considera "perillosa" la incorporació "d'interessos empresarials privats a la gestió dels telèfons d'emergència". A més a més, consideren que posar "intermediaris" entre usuaris i cos de seguretat pot fer endarrerir la capacitat de resposta dels bombers. El responsable de la Secretaria de Serveis Públics de la FSAP-CCOO, Salvador Lara, ha reclamat que els operadors que atenguin les trucades siguin bombers, ja que es necessita tenir una "alta qualificació i especialització". CCOO reclama que es paralitzi la integració a la sala conjunta fins que no hi hagi un estudi tècnic que garantitzi els actuals nivells de resposta dels Bombers.

D'altra banda, el cap de la Divisió d'Operacions dels Bombers, Joan Pedreny, ha assegurat que l'atenció de les demandes ciutadanes serà més àgil. Segons Pedreny, Atento filtrarà les trucades perquè només arribin a la sala de coordinació les demandes més urgents. La resta, per serveis rutinaris, inspeccions tècniques o altres serveis, les gestionarà directament l'empresa privada.
Re: 080, telèfon privatitzat
09 feb 2006
transversalweb... perquè permeteu que s'anunci a indymedia? heu vist els anunciants que tenen? erc, ic, psc... això són "indies"? links a l'ajuntament... pfff a més, les noticietes són una cacona.
Re: 080, telèfon privatitzat
09 feb 2006
El 061 també és privat. Jo he estat currant allà....
Re: 080, telèfon privatitzat
09 feb 2006
la veritat és que això de transversalweb fa pudor... si aneu a la pàgina veureu que TOTES les noticies en portada han estat penjades, no senceres, a Indymedia, amb el link per veure-la sencera...

Què passa aquí? Algú ho pot explicar?
Sindicat