Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Amb Estatuts...ni Dignitat, ni Papers!
08 feb 2006
Crònica de l'acte celebrat el 08/02706 a Can Palauet, Mataró, amb el lema "L'Estatut a Salamanca, els Papers a Catalunya!"
Enric2.jpg
públic papers.jpg
Amb els Estatuts autonomia perdrem la Dignitat i els Papers

Dimecres 8 de febrer al vespre, una quarantena de persones ha omplert la sala de Can Palauet, on sâha celebrat lâacte públic organitzat per a Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Mataró amb el lema âLâEstatut a Salamanca, els Papers a Catalunya!â?.

La CUP ha refermat lâoposició de lâesquerra independentista a les reformes estatutàries i ha expressat la necessitat de mobilitzar-se en la manifestació de lâ11 de febrer convocada a Barcelona per la Campanya Unitària per lâAutodeterminació, per plantar cara a lâespanyolisme imperant i per recuperar la plena Sobirania nacional. En aquest sentit sâha volgut exemplificar les limitacions democràtiques i nacionals que imposa el govern de Madrid, amb lâafer del retorn dâuna part dels papers espoliats pel franquisme i dipositats a Salamanca.

El sociòleg Carles Riera, que ha esta tel primer a intervenir, ha destacat que som davant de fracàs de la política del peix al cove i de lâentesa amb lâEstat espanyol preconitzada per ERC i el PSC i que lâEstatut pactat i rebaixat per Mas i Zapatero anulâ¢la qualsevol escenari futur de reconeixement nacional dels Països Catalans. Ha fet una crida a mobilitzar-se i a construir un espai polític dâesquerres i independentista que ocupi el buit existent.

Lâeditor i impulsor de la Comissió per la Dignitat, Enric Borràs, ha excusat el seu retard dient que acabava dâarribar dâuna concentració feta a Barcelona per rebutjar el text estatutari de la Comunitat Autònoma Valenciana, en tràmit d'aprovació a Madrid amb lâaquiescència de PP i PSOE. Tot seguit, ha repassat lâorigen de la Comissió de la Dignitat, que es remunta a lâany 2002, quan lâAjuntament de Salamanca, aprofitant la capitalitat cultural europea organitzà lâexposició âPropaganda en guerraâ? amb gran part dels documents i material incautat pels franquistes a Catalunya. Ha repassat la intencionalitat repressiva i la mentalitat repressora dels ideòlegs del règim franquista, entre els quals nâha destacat el nazi i català renegat Ramon Serrano Súñer. Respecte al âPacte de Salamancaâ?, que el tripartit i, particularment, la consellera de Cultura Caterina Mieras, han venut com a una gran victòria, només ha permès el retorn dâun 3% de la documentació robada i que la resta, pertanyent a molts ajuntaments, entitats polítiques, sindicals, recreatives i de persones particulars difícilment retornarà als seus propietaris, la qual cosa facilitarà que a Salamanca puguin erigir un museu amb tot aquest material. Finalment, ha assegurat que el retorn efectiu dels papers catalans espoliats i segrestats a Salamanca només serà efectiu quan siguem un poble independent i lliure, cosa que és impossible amb els actuals estatutets dâautonomia.
Mira també:
http://www.cupmataro.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amb Estatuts...ni Dignitat, ni Papers!
08 feb 2006
La CUP està per la mani del 18 de febrer?
Re: Amb Estatuts...ni Dignitat, ni Papers!
08 feb 2006
http://www.endavant.org/groups/noticies/gener06/CUPsuportCUA
Re: Amb Estatuts...ni Dignitat, ni Papers!
08 feb 2006
Totalment d'acord. un moviment que va tirar endavant un particular se l'ha apropiat un partit del cual no en diré el nom i l'està utilitzant per justificar la seva actual "situació apretada".
Re: Amb Estatuts...ni Dignitat, ni Papers!
09 feb 2006
osti quin públic tan juvenil eh?
Re: Amb Estatuts...ni Dignitat, ni Papers!
09 feb 2006
als jubilats aquets després els hi donaven un enrepa no?
Sindicat