Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Joan Clos, héroe de la clase obrera
07 feb 2006
Tret de la Vanguardia 07/02/06
Joan Clos, héroe de la clase obrera
El líder de la UGT catalana defiende al alcalde y sus políticas en favor de los trabajadores

RAMON SUÃÃ - 07/02/2006
BARCELONA

Joan Clos no cabía ayer en su camisa. El alcalde de Barcelona, sometido desde los tiempos del Fòrum a un chaparrón pertinaz de críticas, acompañadas muchas veces de sátiras hirientes, recibió en la sede de la UGT de Catalunya un inesperado homenaje -por lo insólito y multitudinario- orquestado por el líder de la organización sindical, Josep Maria �lvarez. Más de quinientos militantes ugetistas abarrotaron en horario de trabajo -a las 11.30 de la mañana- la sala de actos de la rambla Santa Mònica para escuchar al alcalde barcelonés hablar sobre formación, vivienda y creación de empleo en una ceremonia propia de vísperas electorales.

�lvarez presentó a Clos como "una persona que ha hecho mucho por la dignificación de los barrios de nuestra ciudad" y que ha beneficiado a UGT. En este sentido, recordó que, siendo concejal de Ciutat Vella, el hoy alcalde de Barcelona apostó por el traslado del sindicato a "una sede en mejores condiciones", la que se está edificando junto a la rambla del Raval.

El líder sindical señaló que en torno a la figura de Joan Clos se han construido clichés equivocados y críticas injustas. "Hay actuaciones del alcalde que no son conocidas ni reconocidas, pero que benefician a los trabajadores", dijo �lvarez antes de atribuir a su invitado el protagonismo del "cambio histórico" que han experimentado las políticas de vivienda en Barcelona. Gracias al impulso de Clos, añadió el máximo dirigente de la UGT catalana, el Ayuntamiento puede presumir de que Barcelona es, entre todas las grandes ciudades españolas, la que más vivienda social produce.

En ese momento de la película el alcalde había recibido ya más alabanzas que en todo lo que va de mandato. Pero aún faltaba la traca final de elogios a cargo del compañero Pepe �lvarez: "Sería bueno que la gente de Barcelona fuera capaz de ver en qué medida han mejorado los barrios de la periferia y de la parte baja de la ciudad, y en qué medida el Ayuntamiento ha hecho una redistribución de la inversión en beneficio de estos barrios con las rentas más bajas. Es bueno que aprovechemos que aún falta un largo tiempo hasta las elecciones para que la gente, más allá de los titulares y las frases simpáticas y divertidas, valore lo que se ha hecho y lo que se quiere hacer para mejorar la vida de la mayoría de los ciudadanos".
Mira també:
http://www.lavanguardia.es/web/20060207/51232939464.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Joan Clos, héroe de la clase obrera
07 feb 2006
alucina vecina!!!!!!!!

"hoy alcalde de Barcelona apostó por el traslado del sindicato a "una sede en mejores condiciones", la que se está edificando junto a la rambla del Raval."

Pero hi ha major descaro!!!!
Re: Joan Clos, héroe de la clase obrera
07 feb 2006
Civisme de Clos = Feixisme
Re: Joan Clos, héroe de la clase obrera
07 feb 2006
com els gossos afamats agraeixen a l'amo de la ciutat el nou xiringuito, en el cor del barri Xinu, desprès de desnonar als antics veïns i enderrocar les seves vivendes.
POCA VERGONYES VENUTS.
Re: Joan Clos, héroe de la clase obrera
08 feb 2006
No se perque us sorpren, UGT sempre ha sigut el sindicat dels votants i militants del PSOE i PSC. El que es increible es que vagin 500 persones a escoltar a aquest paio, i segueixen admirant al seu lider d'UGT, quan ha passat lo de SEAT, on els sindicats grocs han venut clarament a les treballadores / als treballadors,

Contra ugt i ccoo, ni un pas enrere! Josep Maria Alvarez vigila el teu cap, mira el que li va passar a Fidalgo!
Re: Joan Clos, héroe de la clase obrera
08 feb 2006
el que li va passar a fidalgo no és res comparat amb el que aquests porcs venuts mereixen

al temps
Re: Joan Clos, héroe de la clase obrera
08 feb 2006
Desnonar, apallissar (bar Raval), acosar i desnaturalitzar un barri com el Raval per fer un hotel de luxe i una seu "en condicions" pel sindicat vertical ara és "dignificación de los barrios de nuestra ciudad". Pels interessos de la classe treballadora, és clar: avui en dia gestió i propietat estan separades, els grans executius i gestors no són propietaris sino assalariats de luxe. És clar, vist així...

Poques bales per tant fill de puta (sense sexisme ni classisme ho dic, és per la contundència del mot).
Agraïments immobiliaris de UGT. Afinitat constructora amb l'Ajuntament de Barcelona.
09 feb 2006
  • UGT  fa la pilota al PSOE per pagar avuí la seva estafa de 150.000.000 Eur amb diner públic.

  • 1988-1993: El sindicat UGT, a través de les empreses instrumentals PSV i IGS, va desenvolupar activitats mercantils dedicades a obtenir grans beneficis que no tenien res a veure amb l'activitat sindical a la qual se suposa que es dedica un sindicat de treballadors.
La cooperativa Promoción Social de Viviendas (PSV) neix el 1988 avalada pel prestigi de la Unión General de Trabajadores (UGT), amb la intenció de proporcionar pisos a families de tot l'Estat Espanyol que precisaven d'una vivenda a preu assequible. La PSV es funda gràcies a la relació existent entre el promotor immobiliari Carlos Soto Pulido i el secretari general de la UGT Nicolás Redondo, doncs queda constituït el sindicat com a promotor i Carlos Soto com a gestor. El primer desitjava una central sindical rentable a l'estil de les alemanyes, i l'altre enfocava la rendibilitat en el camp immobiliari. El grup IGS es constitueix el 1989, participant la UGT amb el 47% i la resta la Fundación de Iniciativas de Economía Social (de la UGT també). El mateix any Carlos Soto és nomenat president, i poc després el grup arriba a controlar 21 empreses, entre elles IGS Gestión, la constructora SCN, l'asseguradora Unial i l'agencia de viatges Club IGS. Les auditories de 1991 i 1992 varen revelar que la gestora IGS invertia desenes de milions de euros en construccions moltes inexistents, i també en altres grups empresarials. Amb això la iniciativa d'edificar vivendes de promoció social es converteix en un escàndol d'enormes proporcions que arrosseguen la imatge del sindicat. El desembre de 1993, PSV i IGS a la vegada van suspendre pagaments i van deixar al descobert les aportacions econòmiques de 19.135 famílies, produïnt-se així l'estafa immobiliària més gran en 50 anys. Carlos Soto és substituït en els seus càrrecs per dirigents de la UGT. Poc a poc les resolucions judicials varen establir un deute total de 151.000.000 Eur (la meitat indemnitzacions) per part del sindicat UGT, que PSV i IGS formaven part de UGT, que hi hagué deixadesa de responsabilitat pels deutes, i l'ingrés a presó de diversos directius i dirigents del sindicat. Una vegada el govern de l'estat assumeix l'aval per nous crèdits bancaris, es reprèn la construcció de vivendes fins a entregar-ne més de 12.000
Sindicat