Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
SoM una nAció i tEniM el drEt de dEciDir !
07 feb 2006
SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR!

Les entitats i els moviments socials sotasignats, procedents d'una àmplia pluralitat de sectors socials i polítics catalans, volem intervenir en la conjuntura política oberta amb la reforma de l'Estatut i demostrar alhora la nostra preocupació pel clima hostil creat des de diversos cercles antidemocràtics en contra de les legítimes aspiracions polítiques i democràtiques del nostre país. Tot recordant la lluita de l'Assemblea de Catalunya en favor del restabliment de l'Estatut d'Autonomia com a mitjà per exercir el dret a l'autodeterminació, i rememorant també que fa vint-i-cinc anys la nació catalana sortí al carrer davant de l'ofensiva contra l'expressió de la seva identitat, ara veiem necessari tornar-nos a manifestar sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir!"

Els convocants estem convençuts i convençudes que cal exercir aquest dret per tal de garantir que les polítiques que es duen a terme estiguin d'acord amb les aspiracions i les necessitats del poble català i per tal d'afavorir el progrés social en drets de ciutadania i immigració, drets socials i laborals, llengua i cultura, medi ambient, polítiques de gènere, habitatge, tecnologies de la comunicació, educació, salut i seguretat, entre d'altres. Així mateix, afirmem que cap veritable autogovern és possible sense sobirania fiscal i tributària i sense inversions i infraestructures, relacions internacionals i cooperació.

Perquè som una nació i defensem la nostra identitat, com qualsevol poble hem de tenir el dret a poder decidir lliurement quin és el nostre futur.

Per tant, el que nosaltres decidim, ningú no ho ha de retallar. Per la llibertat i la democràcia, us cridem a tots i totes a sortir al carrer per manifestar-nos dient: "Som una nació i tenim el dret de decidir!"

Plataforma "Pel dret de decidir"

Podeu enviar les vostres adhesions a:
adhesions ARROBA tenimeldretdedecidir.org
Mira també:
http://www.tenimeldretdedecidir.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: SoM una nAció i tEniM el drEt de dEciDir !
07 feb 2006
es bastant trist que s'estigui utilitzant tant l'idioma i la cultura com una titella del politiquisme dels manipuladors...
Ni nacio, ni estat ni tonteries, la llibertat comença amb la mort de tot estat.
Ni presons ni policia ni nacio ni partit
com voleu que l'estat solucioni els problemes si el problema es l'estat???
Re: SoM una nAció i tEniM el drEt de dEciDir !
07 feb 2006
La sort que té aquest país és la gent. Sempre hi ha algú. Fins i tot en les situacions més complicades. Bancaixa, per exemple (no sé si hauria de dir Bancaja...), s'ha castellanitzat fins al moll de l'os, aquests darrers mesos. I fins a extrem ridículs. I quan semblava que érem en un procés irreversible, apareix un grup de deu treballadors que reclamen que la caixa valenciana complesca, si més no, el propòsit de bilingüisme que es va fixar el 1991. I a poc a poc la taca s'estén. Ara ja són més d'un centenar de treballadors, i arriben al consell d'administració.

Es diuen Associació per la Promoció de la Llengua dels Empleats de les Caixes d'Estalvis i acaben de traure una revista que distribueixen dintre Bancaixa, com a part de la seua campanya, que ja ha arribat fins i tot a l'assemblea de l'entitat, on no fa gaire tres consellers expressaven la seua preocupació per la desvalencianització de la principal caixa valenciana.

No sé qui són aquests deu treballadors que varen principiar el moviment. Però sé que es podrien haver quedat a casa sense fer res i, en canvi, varen optar per plantar cara i desencadenar una revolta interna que estic segur que acabarà donant fruit. Ells són un exemple per a tots: mai no s'ha de deixar de fer una cosa perquè creguem que puga resultar massa difícil. El primer pas és el més feixuc, però també és el que obre el camí.
Re: SoM una nAció i tEniM el drEt de dEciDir !
07 feb 2006
QUAN EL LLENGUATGE ÉS SIMBÒLIC

http://www.elperiodico.com/default.asp?idioma=CAT

Arturo San Agustín

El millor de les exposicions són els comentaris que s'escolten quan la ciutadania, ja lliure, abandona l'espai o el local on s'ha instal.lat. Mentre passegem entre vitrines, tant és la matèria de la mostra o exposició, acostumem a opinar o comentar el que estem veient amb una certa sordina i mirant de cua d'ull. Fins i tot molts no solen comentar res. És el més prudent o aconsellable.
Diumenge, a l'abandonar el Palau Moja, on aquests dies es poden visitar els famosos papers, que, després de ser anomenats de Salamanca i de Sant Cugat, ara començarem a anomenar de la dignitat, fins a nou avís, un va poder escoltar els comentaris que feien sis joves universitaris. Això aparentaven, si més no, les seves carpetes. "Ells s'han muntat un aeroport que t'hi cagues i nosaltres encara estem amb la guerra". Es referien, naturalment, a Madrid, que, des de fa dies, no para de donar-
nos la tabarra amb l'enlairament i la veu de julivert de la cosina del poeta Gil de Biedma, és a dir, Doña Espe. La lletania publicitària de l'enlairament és constant. Avui ens enlairem tots.
El valor dels elements simbòlics continua sent necessari, però, a vegades, ai, el calendari juga males i injustes passades. I potser ha estat una pena que, per culpa de l'Audiència Nacional, la inauguració de la mostra Els papers de la dignitat hagi coincidit amb la de l'ampliació de l'aeroport Madrid-Barajas. Els nostres avis recorren l'exposició dels papers emocionats i alguns dels nostres joves ho fan pensant en la nova terminal de l'aeroport madrileny.
Afortunadament, no totes les persones que diumenge abandonaven el palau Moja ho feien parlant d'aquell aeroport, però crida l'atenció que, als més joves de la classe, els sis amb què un va coincidir a l'exposició, els agafés per situar en el mateix pla informatiu els lligalls de quan la guerra civil amb la nova i espectacular terminal de l'aeroport de Madrid. Però així són els símbols. Així és la propaganda.
Re: SoM una nAció i tEniM el drEt de dEciDir !
09 feb 2006
Aquesta és la campanya k tirarà endavant ERC x rentar la seva imatge devant l'estrepitós fracàs de les seves propostes en el pacte de l'Estatut. Ens hem de mobil·litzar els independentistes el 18 de febrer per donar suport a l'orgull ferit d'un partit regionalista??Ho deixo en l'aire.
Sindicato Sindicat