Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Ja pots inscriure’t als Camps de Solidaritat de Setem
06 feb 2006
Els Camps de Solidaritat de Setem arriben enguany a la seva quinzena edició i, al llarg dâaquests anys, han portat més de 3.500 participants a països del Sud. Aquests camps acosten cada estiu la realitat dels països econòmicament empobrits als joves de la nostra societat amb lâobjectiu que coneguin la realitat dâaquests països i les persones que treballen en ONG del Sud, col·laborin en els seus projectes de desenvolupament i convisquin amb la seva gent. Aquest any, els camps es realitzen a 17 països d'Ãsia, Ãfrica i Amèrica Llatina. Si tâagrada la idea, tens temps per inscriure-tâhi fins el proper 17 de febrer.

Amb els Camps de Solidaritat, Setem pretén promoure transformacions personals i col·lectives per aconseguir més justícia i solidaritat. Segons ens ha explicat Ornella Flores, estudiant, i participant de Camps de Solidaritat de SETEM-Catalunya, "jo ja havia participat en un Camp de Solidaritat a la Dominicana i havia quedat molt impressionada pel càlid acolliment que vam rebre i la convivència amb les famílies: sense haver anat a fer un projecte concret, vam fer lâexperiència de donar i rebre i les nostres expectatives van quedar superadesâ?.

LâOrnella va decidir repetir i va viatjar a Bolívia, també amb Setem. Així valora la seva experiència: âAquest any, a Bolívia, em va sorprendre una realitat completament diferent. Els indígenes aimares de lâAltiplà són gent molt reservada, el context social i natural en què viuen és molt dur... Tot i així vaig poder viure durant un mes amb una família minera, i dâaquesta manera, comprendre una mica millor quines són les seves dificultats i les seves esperances. Em van fer sentir una més entre ells, un membre més de la família... Ara no puc quedar-me indiferent".

Si vols fer com lâOrnella i participar en un dels camps de Setem, només cal que siguis major de 21 anys. A més, hauràs dâassistir a una de les sessions informatives programades durant la primera quinzena de febrer arreu del territori català, i realitzar un procés de formació previ a lâestada en el país del Sud. El període dâinscripció per enguany finalitza el 17 de febrer.

Per a més informació, dates i llocs de les sessions informatives podeu contactar amb Setem a través dels següents correus electrònics: jcasassas ARROBA setem.org o comunicacio ARROBA setem.org.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa