Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
06 feb 2006
El Grup de Periodistes Ramon Barnils, davant de les pressions de caràcter integrista contra la premsa europea i de la llibertat d'expressió motivades per la publicació de caricatures del profeta Mahoma, vol fer arribar a l'opinió pública les següents consideracions:

* La premsa europea, i concretament la danesa, té absoluta llibertat per publicar allò que consideri oportú amb els únics límits que marqui la llei i els codi deontològics, sense patir com a conseqüència el setge, la persecució i la pressió per part de grups intolerants

* Cap ideologia de cap tipus, inclosa la religió musulmana, està per damunt de la llibertat d'expressió i d'opinió, i menys encara a Europa, on la tutela de la societat per part de la religió fa moltes dècades que és història

* Els dirigents polítics europeus han d'estar a l'alçada de la greu situació actual. Demanar perdó en nom dels mitjans de comunicació per aquest cas suposaria un precedent molt perillós. Per contra, mostrar un grau elevat de fermesa reforçaria el sistema de llibertats democràtiques vigent a Europa i demostraria als totalitaris que les institucions polítiques europees no s'arrosen davant les amenaces

* En conseqüència, el GPRB vol mostrar la seva solidaritat amb el diari danès Jyllands Posten, amb els seus treballadors i amb els seus responsables. Aquesta solidaritat és extensiva a la resta de mitjans, de dins i fora d'Europa, que han publicat aquestes caricatures i s'han posicionat sense por al servei de la llibertat d'expressió i de la llibertat d'opinió

Barcelona, 6 de febrer de 2006
Grup de Periodistes Ramon Barnils
Mira també:
http://www.grupbarnils.org
http://www.jp.dk/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
06 feb 2006
¿¿ algú va sentir al mati de catatunya radio del divendres 3/0/06 un testimoni que deia que a les caricatures explícitament es feia referència al caràcter terrorista de la religió musulmana ??

si fos cert, la cosa canvia.

no és el mateix fer conya de Déu, que dir que els musulmans són terroristes.

algú pot contrastar aquest testimoni del defensor de l'oient???

que algú contrainformi, o desmenteixi, que la conya de les vinyetes estan sortint de llera...
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
06 feb 2006
si, n'hi ha una on es veu mahoma al paradis dient a una fila de kamikazes que arriben cremats (despres d'immolar-se) i els hi diu una cosa tipus:
pareu, que ja no queden mes verges
n'hi ha una altra on es veu mahoma amb una daga a la ma i dues dones, a les dones nomes se li veuen els ulls, mahoma te els ulls tapats (censurats)
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
06 feb 2006
Els nazis islamics tambe saben dibuixar:

http://www.arabeuropean.org/newsdetail.php?ID=95
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
06 feb 2006
Per mi tot plegat es molt lamentable. Es el clar exemple de com els mitjans de comunicació desinformen a un costat i a l'altre. Es per dir sencillament oh! que dolents que son els altres y crispar l'ambient. La religió es el pretext per legitimar prejudicis d'un costat contra l'altre. Després és més facil justificar intervencions militars, enderrocar governs o el que faci falta.

Aqui mateix a l'estat español també practiquem la desinformació mitjançant la crispació dels ciutadans. També i barregem la religió fins i tot.
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
06 feb 2006
Si les caricatures acusen directament als musulmans de terroristes. no és només
El poder usa la llibertat d'expressió com l'interessa, i si no recordeu l'escandol del rubianes la setmana passada i com el van fer disculpar per haver insultat els fatxes espanyols..
A veure qui es el macu que fa unes caricatures dient que el papa i tots els cristians són terroristes, i veurem si el fan disculpar o no

i per últim no oblideu que als països arabs hi ha àrabs mercenaris que treballen per la CIA
Fora capellans dels països catalans!!!
06 feb 2006
Probeu de fer una procesó atea en plena setmana santa i veureu fins on arriba la llibertat d'expressió al nostre estat de dret.


Integristes hi han de tots colors!
Combatem la islamofobia!!!
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
06 feb 2006
estimat kronstadt: pots fer una mani atea a barcelona durant setmana santa, que no passarà res. pots llogar a qualsevol videoclub la película "la última temptació de crist" a on es veu crist follant, i no passa res. al món islàmic no existeix la llibertat de pensament ni d'expressió, ni d'opció sexual, ni llibertats polítiques formals, això és una evidència que no es pot negar. El fet que els islamistes siguin enemics dels EEUU no els fa els nostres aliats, perquè encara són pitjors. No vull ser fuetejat en públic per ser homosexual o per fer sexe fora del matrimoni, cosa habitual a paisos com Iran, Pakistan o Indonèsia.
Fora capellans dels països catalans!!!
06 feb 2006
Crec recordar que a finals dels 80’s; hi van haver companys encausats per participar a diferents processons atees durant la setmana santa, i ofendre els sentiments religiosos.

El que és perillós i em preocupa, és la manipulació política que de la islamofobia estan fent els partits de ultradreta i els criminals sionistes, per atreure simpaties. L'islamofobia és com veure la viga al ull aliè i ignorar la que és te a l’ull propi.

No és el mateix un wahabista, que un sufi, al igual que no és el mateix la teologia de l’alliberament i un de l’OPUS DEI.

Combatem primer els integristes que tenim al nostre abast, començant pels Legionarios de Cristo (alguns d’ells van formar part del anterior govern), el propi Papa de Roma...etc. I posats a parlar, parlem també de les lleis integristes (que les hi han) a estats com el Vaticà o Irlanda, sense parlar dels EEUU.

No fa gaires anys nosaltres formavem part de un estat Nacional-catolico.
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
07 feb 2006
La meitat de la societat espanyola no accepta els drets dels homosexuals, als EE.UU. ensenyen les teoires creacionistes, a Catalunya surt un cartell fent mofa del Sant Sopar o de Crist en alguan festa i ho prohibeixen, a Euskal Herria una part important de la societat no té dret a decidir i opinar, la llibertat d'expressió a Europa queda en segon terme davant la llibertat de mercat, etc.
Parlar de "nosaltres" com a paradigma de la llibertat d'expressió i "d'ells" com a intolerants no només és profundament eurocèntric sinó també xovinista. Perquè ens parlen sempre dels musulmans com a simbols de la intolerància...? De veritat ens creiem això de que a nosaltres ens va costar molt desempallegar-nos de l'església...? (potser de la catòlica sí però s'ha transformat en la religió del mercat, és que no ens limiten la llibertat d'expressió a nosaltres?).
Ja n'hi ha prou de creure'ns els "desenvolupats", els "moderns" o els "evolucionats". De reaccionaris n'hi han a tot arreu! (també als països musulmans). Crec que saber diferenciar entre la diversitat del món musulmà ens ajudaria a entendre moltes coses (no només entre coorents religiosos, sinó també entre el poder i el poble, o entre partits i organitzacions, etc.) No es pot posar a tothom al mateix sac, no siguem reduccionistes!!!
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
07 feb 2006
La religio cristiana to te res a veure amb les caricatures no digeu tonteries, fins i tot el papa de roma les ha condemnat.
Es clar a ells tambe els interessa que no es critiquin les religions.
Re: El Grup de Periodistes Ramon Barnils i l'afer de les caricatures
07 feb 2006
La llibertat d'expressio al mon islamic es una lluita que nomes poden fer ells mateixos, i nosaltres el maxim que podem fer es ajudar-los i solidaritzarnos amb els que traballin in situ per tal de guanyarla.Pot ser que el dia que no ens quedi cap dret per el que lluitar a Occident ens podrem permetre anar per el mon donant lliçons de llibertat i democracia.Pero no crec que sigui el cas.I menys alla on anem habitualment a fer barbaritats.
Sindicato Sindicat