Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
# Resposta a la pregunta del PP
05 feb 2006
dl dm dc dj dv ds dg
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
Amb el lema âtodos tenemos derecho a opinarâ?, el PP està recollint signatures per demanar un referèndum sobre el nou Estatut de Catalunya, segons diuen. El cert és que la pregunta no té res a veure amb el projecte dâEstatut de Catalunya. Ni tant sols és una pregunta sinó dues a la vegada que no tenen res a veure lâuna amb lâaltre, per la qual cosa no es pot demanar que els ciutadans donin una sola resposta.

A més, tal com sâexpressen els signants de la proposta i els qui fins ara li estan donant suport, ja sabem quin serà el resultat del referèndum, un âsiâ? aclaparador i sense lloc a dubtes. I en aquest cas, que proposen que es faci? Perquè la pregunta no proposa res concret sinó una petició dâintencions que no es concreta en res.

La pregunta és la següent: â¿Considera conveniente que España siga siendo una única Nación en la que todos sus ciudadanos sean iguales en derechos, obligaciones, así como en el acceso a las prestaciones públicas?â?

A mi no cal que me la facin, ja la responc ara mateix i ens estalviem la ximpleria del referèndum.

Tema nació espanyola: â¿Considera conveniente que España siga siendo una única Nación?â? En aquest tema voto un NO com una casa de pagès.

Mireu, jo crec que el fet que un país sigui una nació no és un tema de conveniència o no, crec que un país és una nació per la seva història, cultura i voluntat dels seus ciutadans. I això no depèn dâuna llei ni dâun referèndum. Per més que la llei digui una cosa o una altra, un país no serà ni deixarà de ser una nació.

Perquè Espanya âsiga siendo una única Naciónâ? primer ha de començar per ser una nació, i jo crec que no ho és per més que ho digui la Constitució. Per tant, si no ho és, difícilment ho pot seguir sent.

Tema igualtat de drets, deures i accés a prestacions: ââ¦en la que todos sus ciudadanos sean iguales en derechos, obligaciones, así como en el acceso a las prestaciones públicas?â? Un SI com una catedral per la segona pregunta.

Totalment dâacord amb aquest punt. Sempre he cregut que tots tenim els mateixos drets i obligacions. Jo també vull, per exemple:

Tenir autopistes gratuïtes com a Madrid (Madrid-Saragossa son 325 Km i val 5â35 Euros, mentre que anar de Barcelona Saragossa son 306 Km i val 21â10 Euros, menys quilòmetres i val gairebé cinc vegades més segons el rutòmetre de Michelin)
Que la meva llengua tingui a Catalunya els mateixos drets que té el castellà a Càceres (única llengua oficial i que tothom la parli sense qüestionar-la),
Que els trens de rodalies de Barcelona tinguin les mateixes tarifes dels trens de rodalies de Madrid (bonotrén de 10 viatges 1 zona a Barcelona val 6â65 Euros, dues zones val 8â80 mentre que a Madrid les zones 1 i 2 valen 5â65 Euros i 3 zones valen 8â70, o sigui que els bitllets de menys recorregut son més barats a Madrid que a Barcelona)
Que lâestat inverteixi a lâaeroport de Barcelona el mateix que ha invertit a lâaeroport de Madrid per ser el quart dâEuropa (més de 6 mil milions dâeuros)
I segueixo dient que una cosa no treu lâaltre. Encara que a lâestat espanyol hi haguessin 50 nacions no seria una excusa per demanar igualtat de tractes entre els seus ciutadans. La demostració és que, segons la llei, durant 30 anys de democràcia Espanya ha estat lâúnica nació i no sâha garantit la igualtat entre els seus ciutadans.

La igualtat no la garanteixen les nacions sinó els estats. Ãs lâestat espanyol qui ha de garantir els drets més elementals dels seus ciutadans, estigui formant per una o més nacions. Per tant sâestà barrejant peres amb pomes en aquesta pregunta.

I ara ve el problema. Quina resposta he de donar a la pregunta? Un âNo i Siâ?? Un âmés Si que No?

Ven mirat, com que la pregunta realment està feta amb segones intencions, com és una trampa, com mai faran res per la igualtat de drets ni oportunitats, com el que volen és fer bullir lâolla, com el que pretenen és ser protagonistes permanents de la política, aleshores crec que el que he de votar és un NO sense dubtes.

Ja tenen la meva resposta a la pregunta: NO!!! Amb majúscules. Clar i fort perquè ho sentin des de qualsevol racó del país.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: # Resposta a la pregunta del PP
05 feb 2006
Tes que anar al traumatoletg,estic molt empreñada:doncs sorra, molt de sorra.
Apa.
El PP no podrà validar les signatures electròniques
06 feb 2006
L'Agència de Protecció de Dades ha explicat que la pàgina web del PP no fa cap advertiment, a l'hora de demanar signatures per fer un referèndum a Espanya sobre la reforma de l'Estatut català, sobre l'autorització a cedir les dades a tercers, segons informa avui el diari madrileny El País. D'aquesta manera, les dades ja recollides no poden ser creuades amb d'altres bases de dades per a fer la comprovació d'autenticitat i l'única solució seria fer la verificació una a una davant notari. Segons l'APD, tot i que no ha fet referència directa a la web del PP, "no informar de este procedimiento y cruzar los datos sin permiso sería un incumplimiento grave de la Ley Orgánica de Protección de Datos".
Sindicat Terrassa