Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Crida per a protestar contra la cimera del G8 a Sant Petersburg, Rússia.
05 feb 2006
Cridem per una convergència global a Sant Petersburg durant la cimera; tot el món estarà atent a l'espectacle del G8, i devem mostrar que ells trobaran confrontació i oposició en tots els llocs on vagin. Nosaltres estem en tots els llocs!
geneva8_may30.jpg
G8 2006 Sant Petersburg
Crida per a protestar contra la cimera del G8 a Sant Petersburg, Rússia.



El G7 va ser creat en 1975 per a discutir informalment qüestions polítiques i econòmiques entre els líders dels més poderosos estats capitalistes.

Rússia va entrar en 1998 - va ser acceptada pel seu arsenal nuclear i els seus vasts recursos naturals (en 2004, Rússia era tot just setzena economia del món, i Xina per ex., no va ser convidada al grup ). El G8 no té estatus jurídic, existeix fora de qualsevol marc democràtic. Encara així, ha arribat a ser un bon espectacle i una plataforma on els líders del món han de consensuar entre ells, imposant les seves decisions polítiques sobre les seves poblacions.

No tenim cap il·lusió o espectativa en la democràcia parlamentària, estem contra qualsevol govern. Amb l'actual estat del món, tot està molt clar; amb uns mitjans corporatius submissos propagant histèria anti-terrorista, els poders són capaços de sotmetre als seus ciutadans a una política de guerra i destrucció. Rússia ha estat una de les avantguardes d'aquest moviment, amb una guerra sense fi en el Nord Caucasià (Txetxènia) i supressió de mitjans independents(indymedia). Nosaltres som anticapitalistes i no tenim cap il·lusió en relació al capital nacional com una alternativa al capital global. Petites escaramuces diplomàtiques entre les majors potències sobre les guerres de L'Iraq i del Nord Caucasià van anar ràpidament resoltes i essencialment, tots els Estats del G8 es donen suport almenys passivament en les seves decisions polítiques referent a això. La solidaritat entre elits passa totes les fronteres, per tant, la nostra solidaritat deu fer això també.

Nosaltres no som "antiglobalistes", o qualsevol qualificatiu que els mitjans de comunicació ens posin. Nosaltres estem a favor d'un flux lliure de persones, idees i lluites a través de qualsevol frontera. Quan els líders del G8 lluiten per llibertat, ells lluiten per a una llibertat d'acumulació de capital- d'acord a això els residus nuclears han de tenir llibertat per a creuar les fronteres a Rússia, però les persones no tenen aquest dret.. Els líders del G8 també han de lluitar contra la pobresa, però en realitat les seves polítiques són les primeres promotores de pobresa. Moscou té mes bilionaris que qualsevol altra ciutat del món, mentre una enorme majoria de la població no es beneficia gens de les polítiques, l'objectiu proclamat del que és el "creiximent econòmic", que, en tots casos, durarà solament mentre hagi recursos per a saquejar. Per contra, les reformes neoliberals han estat destinades als més pobres, de manera que els beneficis socials han estat revocats i les tarifes públiques elevades, la qual cosa esta relacionat amb el pla de Rússia d'ingressar en l'OMC (Organització Mundial del Comerç).

Apel·lem per manifestacions en tot el món durant la cimera del G8, a Sant Petersburg. Cridem per una convergència global a Sant Petersburg durant la cimera; tot el món estarà atent a l'espectacle del G8, i devem mostrar que ells trobaran confrontació i oposició en tots els llocs on vagin. Nosaltres estem en tots els llocs!

Network Against G8 (Russia / ex-USSR)
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=996

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida per a protestar contra la cimera del G8 a Sant Petersburg, Rússia.
05 feb 2006
cuándoo?????
Re: ¿cuando?
05 feb 2006
primera o segunda semana de julio
Sindicato Sindicat