Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
[ Iruñea ] Roda de premsa pels judicis del desallotjament del Euskal Jai
04 feb 2006
Documental repressió a l'Euskal Jai a l'Emule.
ed2k://|file| class="wiki" href="Documental">Documental%20Euskal%20Jai%20Gaztetxea.mpg|263453288|C6C9B5A7754EC18B8543EEAC1C8ABE22|/
[ Iruñea ] Roda de premsa pels judicis del desallotjament del Euskal JaiJUDICIS DESPRÃS DEL BRUTAL DESALLOTJAMENT DEL EUSKAL JAI.

JOVENS INNOCENTS dHAN ESTAT CONDEMNATS MENTRE GOVERNANTS I POLÃ?TICS ROBEN, EXTORSIONEN I MENTEIXEN IMPUNEMENT.

En aquests dies hem conegut dues sentències condemnatòries. La primera condemna, a tres joves detinguts en el carrer per la policia nacional en els actes reivindicatius que van tenir lloc en els dies del brutal desallotjament del Euskal Jai. A dos d'ells els condemnen a 15 mesos i a l'altre a un any. Hem de recordar que un d'aquests joves va rebre una brutal pallissa prèvia a la seva detenció extrems aquest que a pesar d'haver-se provat en el judici no ha estat tingut en compte.

Tampoc es van tenir en compte les 300 denúncies interposades per veïnes i veïns contra les actuacions policials que durant 10 dies van assetjar el Casc Vell ni les denúncies per enderrocament il·legal i falta de permisos urbanístics de l'enderrocament. Durant aquests 10 dies van ser identificades i copejades centenars de persones pel fet d'estar en el carrer.

Hem de remarcar la intencionalitat del jutge. Habitualment quan una sentència és de menys de dos anys i si és el primer delicte, el jutge suspèn l'ingrés a la presó. No obstant això, el jutge Fermín Otamendi Zozaia duu a gent a la presó per tan sols un mes de condemna. Per tant, les companyes abans citades deurien d'entrar en la presó. Aquest jutge jutjarà a les altres companyes i companys aquest mes, fet que ens preocupa ja que dubtem de la seva imparcialitat.

Aquestes tres persones com totes les altres han sigut jutjades com a conseqüència de muntatges policials. Hem de deixar bé clar que són totalment INNOCENTS de tot el que se'ls imputa i que estem sent castigades per haver mostrat el seu suport al Euskal Jai i a la gent que s'oposava al seu enderrocament.

La segona sentència ha sortit en un temps record. Mentre el citat jutge deu trigat entre sis mesos i un any a treure les sentències d'altres judicis en aquest cas ha trigat només 6 dies. La sentència condemna a un jove a 29 mesos de presó per donar un cop de puny suposadament a una policia municipal. Aquesta sentència deu estat dictada a pesar que el delicte imputat no ha estat provat en el judici ja que segons els testimonis de la defensa, l'acusat es trobava amb ells en la UPNA quan suposadament van succeir els fets. D'altra banda un policia municipal citat per la defensa com testimoni dels fets va contradir amb la seva declaració la versió de la presumpta agredida i la dels agents que la protegien. El citat agent es trobava de servei quan va rebre una cridada pel walkie informant-li que havia volat la gorra d'una agent municipal. En la cridada ningú va parlar de un cop de puny o puntada. Per tant aquesta condemna es dóna a pesar de les flagrants contradiccions en les quals van incórrer els policies municipals que van atestar. Per si tot això fora poc, a dos testimonis de la defensa se'ls deu imputar fals testimoniatge i dur-los així a un nou judici i a una nova condemna. Mentrestant els policies que han mentit alevosament a pesar d'haver jurat davant el jutge que dirien la veritat no van a ser imputats per fals testimoniatge. Aquesta és altra prova del greuge comparatiu que sofrixen les persones joves i dissidents i de la impunitat policial.

Les persones que seran jutjades els dies 6, 7 i 8 estan acusades de desobediència i atemptat a l'autoritat i se'ls demana entre 8 i 18 mesos de presó. Set de les jutjades es trobaven dintre del Euskal en el moment del desallotjament i cinc van ser detingudes en el carrer, totes acusades solament amb els atestats policials, sense proves de cap tipus. Segons l'anterior no se'ns jutja per OKUPACION que és el que estavem fent sinó per inventades acusacions de desobediència i atemptat, perquè la okupació no és delicte. Tot això ens sembla irònic tenint en compte que estavem desarmades i que la nostra resistència va ser totalment pacífica ja que les úniques persones agredides vern ser les defensores del Euskal Jai i les veïnes i veïns pels brutals atacs i assetjaments de les diferents policies.

El dia 21 també seran jutjades altres tres persones. A 2 d'elles els demanen 8 mesos de presó per desobediència greu a l'haver-se pujat a a el catedral en una acció de protesta. A l'altra li demanen 18 mesos de presó per un atemptat contra la policia municipal que només existeix en la imaginació d'aquests.

Una vegada mes els innocents ens converteixen en culpables i els que delinqueixen en victimes. Nosaltres rehabilitem i cuidem el frontó els 10 anys i 4 mesos que va durar la okupació; ells no obstant això van acabar amb aquest centenari i emblemàtic edifici en deu dies. Nosaltres anàvem a la vista de tots mentre els desallotjadors en tot moment anavem encaputxats amb tota la impunitat que això suposa. Anavem desarmades i ells armats fins a les dents i amb màquines destructores que van reduir a enderrocs els 10 anys de treball constant fins a convertir el Gaztetxe, la plaça i el frontó Euskal Jai primer en enderrocs i segon en un pàrquing. On estan els pediluvis i les termes?

En aquest desallotjament vam ser detinguts mes de 120 persones, però només exerceixen acusacions contra menys de 40. Denunciem: la criminalització selectiva, la petició de tan altes condemnes, la impunitat de policies i ajuntament, la falta de resposta a la nostra oferta de diàleg, la temeritat de les autoritats al derrocar els edificis i posar en perill les nostres vides i les de les veïnes i veïns, la destrucció imparable del patrimoni històric, el caràcter polític dels judicis i la falta d'independència del poder judicial.

Demanem l'absolució de totes les persones encausades, i reivindiquem l'okupació, l'autogestió i la democràcia directa i participativa.

Fem una crida per a acudir massivament a la manifestació sorollosa que esdevindrà el dissabte 4 de febrer a les 17.30 dels cinemes Golem. També animem a la gent a acudir al judici del 6, 7 i 8 de febrer a les nou del matí, i a la concentració el dilluns 6 a les set de la tarda en la plaça de l'ajuntament.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=992

This work is in the public domain
Sindicat