Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
CUA-vilanova i la geltrú (solidaritat amb els tres represaliats)
04 feb 2006
Diumenge 5 a les 12 del migdia concentració a la plaça de la vila per acabar el mural i denunciar l'agressió policial.
El passat dimecres tres joves vilanovins van ser retinguts il.legalment i agredits per agents de la policia nacional espanyola,mentre ens identificaven per estar fent un mural de la CUA que va quedar a mitges.

Per tant,per tal de denunciar l'agressió policial
i per acabar el mural,us convidem a concentrar-vos i a donar suport el proper diumenge a les 12 del migdia a la plaça de la vila.

COMITÈ DE VILANOVA I LA GELTRÚ (CUA)
0000004838[1].jpeg
penedes_2_f4a_1[1].jpeg
Davant la detenció il•legal de tres membres del Comité de Vilanvova i la Geltrú, la Campanya Unitària per l’Autodeterminació vol fer públiques les diferents consideracions:

- Els fets:
La matinada del 2 de febrer, a les 4:00, tres militants de l’Esquerra Independentista van ser portats a comissaria per part de quatre agents de la Policia Nacional per a ser identificats, finalment acusats d’un delicte de danys, quan s’estava realitzant el mural per la Campanya Unitària per l’Autodeterminació (CUA). El que havia de ser una identificació va acabar sent una detenció il•legal sense informar-los dels seus drets.

A comissaria els policies van intimidar i insultar els joves, amb paraules com "sois basura", "saco de mierda", "¿Por qué no os dedicáis a meter tiros en la nuca y bombas? Es de más machotes", "xarnego" i "moro de mierda". En concret un agent va colpejar-los reiteradament al cap i a les cames. Al final van ser alliberats i se’ls va comunicar que se’ls acusa d’un delicte de danys.

- La campanya Unitària per l’Autodeterminació dóna ple suport als tres membres del Comité de Vilanova i la Geltrú detinguts el passat 2 de febrer per la Policia Nacional. Aquesta actuació repressiva és senyal inequiívoc del suport que la Campanya està rebent arreu dels Països Catalans (com des d’altres països) i de la forta estructura que s’esta bastint poble a poble.

- Cal destacar el caràcter antidemocràtic dels cosos policials espanyols, que exerceixen la repressió política contra aquelles que gosem denunciar el sitema poític actual i que treball per canviar-lo, de manera selectiva i amb mètodes propis del franquisme.

- La repressió exercida des de l’estat demostra, una vegada més, que els i les catalanes no tenim garantits els drets i llibertats civils que des de posicions centralistes i autonomistes ens volen fer creure. Un motiu més, doncs, per exigir el dret a l’autodeterminació, i assolir així una estructura política democràtica on les llibertats civils siguin la garantia de les llibertat col•lectives.

- Fem una crida a la societat catalana a solidaritzar-se amb els tres represaliats i a acudir a totes les convocatòries que des del Comité de Vilanova i la Geltrú es convoquin.

Pel respecte als drets civils i democratics: AUTODETERMINACIÓ!
L’11 de febrer, TOTHOM AL CARRER!

Països Catalans, 4 de febrer de 2006
Campanya Unitària per l’Autodeterminació

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa