Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
:: Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF ::
03 feb 2006
Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF amb Matthew Tree, Víctor Alexandre i Klaus-Jürgen Nagel:
logog2.gif
El pròxim dimecres 8 de febrer a 2/4 de 2, tindrà lloc a lâaula 20.017 de la Universitat Pompeu Fabra la presentació de lâObservatori per la Llengua. Aquesta presentació tindrà tres convidats molt especials: Matthew Tree (periodista anglès), Víctor Alexandre (periodista i escriptor compromès) i Klaus-Jürgen Nagel (professor alemany de la UPF que utilitza el català com a llengua vehicular a les seves classes).

LâObservatori per la Llengua és un organisme impulsat pel nucli de la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC) de la UPF amb la voluntat dâobrir-se a la participació de tota la comunitat universitària. Amb un funcionament autonòm, aquest organisme ja recull la participació dels i les militants de la CEPC, de la Plataforma Universitària pel Català (PUC) i diversos col·laboradors.

Lâobjectiu de lâObservatori per la Llengua és la defensa exclusiva de la llengua catalana i dels drets lingüístics dels catalano-parlants a la UPF. Aquesta defensa es basa en tres eixos:

1. En primer lloc, i com a objectiu més ambiciós, pretén realitzar un estudi sobre lâús real de la llengua catalana a les aules de la UPF. Fins ara, la Universitat ha ofert unes dades oficials que no contemplen diferents situacions, com per exemple, el canvi de llengua durant el curs degut a la presència dâestudiants que demanen que les classes es facin en castellà o a professors que abandonen la llengua oficial de lâassignatura; que les classes pràctiques es fan amb professors diferents de les classes teòriques i que molt sovint no parlen en català; no sempre es permet entregar els treballs i pràctiques en català o, fins i tot, no es permet intervenir a classe en català.
2. Segonament, lâObservatori per la Llengua serà un espai on lâestudiantat podrà conèixer els seus drets lingüístics acuradament i, en cas que pateixi una discriminació pel fet dâutilitzar el català, també serà assessorat jurídicament per tal dâaconseguir fer prevaldre els seus drets.
3. Finalment, lâObservatori per la Llengua també serà un mecanisme de conscienciació de lâalumnat pel què fa els seus drets i la millor forma de defensar la llengua catalana.

Aquesta presentació gaudirà de la companyia de Matthew Tree, periodista anglès que el 1979 va aprendre el català (quan era una llengua desconeguda a tot Europa) i ha publicat diverses obres en català. Lâacompanyarà en Víctor Alexandre, periodista i escriptor compromès amb el català i els Països Catalans, autor de diferents obres com âJo no sóc espanyolâ?, âDespullant Espanyaâ?, âDespullatsâ? o âEl cas Carodâ?. Finalment, lâúltim convidat a la presentació és el professor de la UPF Klaus-Jürgen Nagel. Dâorigen alemany, aquest professor de Ciències Polítiques ja porta 8 anys fent classe a Barcelona i sempre en català, encara que li demanessin que es passés al castellà. Ãs per això, que lâObservatori per la Llengua ha decidit convidar aquest professor, model i exemple per molts altres professors i professores.

Per aconseguir acomplir amb aquests objectius necessitarem el suport i la col·laboració de molta gent, per això, us animem a participar a lâObservatori per la Llengua. Per sol·licitar més informació, podeu escriure temporalment a cepc-upf ARROBA coordinadora.net.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: :: Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF ::
04 feb 2006
Molt guapo això de l'observatori. Estaria bé que les altres unis tb ho fessin.

salut!
Re: :: Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF ::
04 feb 2006
Vinga a convidar a defensors d'ERC!! Víctor Alexandre ferm defensor de les postures traïdores d'ERC, i persona sense escrúpols per tal de pujar esglaons personals (fa xerrades per UNC, per ERC, etc.)

Així, companys de la CEPC, no anem gens bé!
Re: :: Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF ::
04 feb 2006
i què?
Re: :: Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF ::
04 feb 2006
a la pròxima xerrada segurament portarem amb en lenin i Jaume I (per confirmar).

Molt guapa la xerrada, i fora els q tiren merda!!!

Això si q està bé, endavant amb la CEPC!!!

PD. en V.A. tb donava suport a les CUP... pa q lo sepas!
Re: :: Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF ::
04 feb 2006
Per aquesta regla de tres del f, no es podria dur a parlar ningú més enllà d'un mateix gairebé.
Si us plau si no poden dur a parlar de LLENGUA i presentar quelcom seriós com és l'observatori a gent com aquesta, haurien de plegar!!

No em posaré a valorar les postures polítiques en altres temes dels ponents.
La CEPC, no enganyen a ningú tenen unes línies clares i son quelcom seriòs (mira la seva web), i per això no tenen complexes presentant un acta a la Universitat amb ponents que no passen la puresa del bon revolucionari (i no pel tema de la llengua que és el que ens ocupa).
Re: :: Presentació de l’Observatori per la Llengua CEPC-UPF ::
05 feb 2006
f sembles un policia expedint carnets de puresa revolucionària.

el dia q guanyem la xusma com tu estarà tancada en una preso (per qüestions d'higiene)
Sindicato Sindicat