Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El TSJC contra l'ensenyament en català
03 feb 2006
El Tribunal Superior de justícia de Catalunya estima la petició d'un grup ultra per impedir que un nen de 7 anys sigui escolaritzat en català a Badalona. (font: www.endavant.org)
La interlocutòria del TSJC va ser dictada dimecres 1 de febrer, establint mesures cautelars perquè l'escola Feliu i Vegués de Badalona oferís classes en castellà a un alumne de segon curs de primària, a petició del seu pare, aconsellat per l'entitat d'extrema dreta "Convivéncia Cívica Catalana", grupuscle espanyolista que ha destacat pel seu atac constant a la llengua catalana i a qualsevol mesura tendent a la seva normalització, i que ha pledejat contra tota mena de reglaments d'universitats, municipals o autonòmics que afavorissin la presència de la llengua catalana.

Des d'aquest i anteriors grups espanyolistes s'ha intentat sempre la segregació dels alumnes, intentant impedir el dret d'escolarització universal en català que garanteixi una igualtat de coneixements i capacitats, primer pas que permetria la progressiva i encara més accentuada marginació del català de la vida pública en favor de la imposició de l'espanyol.

Aquest cas concret no és més que un nou episodi que deixa ben clar que, malgrat algunes sentències d'instàncies judicials superiors en favor de les tímides i insuficients lleis de normalització lingüística al Principat, el dret de tots i totes les catalanes a rebre el mateix ensenyament en la llengua pròpia del país està supeditat a la legislació i la judicatura espanyoles, un dels estaments més reaccionaris de l'estat, que ha manifestat nombroses vegades la seva hostilitat cap al català. En aquest sentit, convé recordar les declaracions del membre del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando en que afirmava que el català és "una llengua que després no té una projecció positiva en altres aspectes de la vida" per justificar la seva opsició que els jutges espanyols coneguin la llengua dels ciutadans país on exerceixen. Fins i tot el propi TSJC ja ha dictat tres vegades des de 1983 diferents resolucions hostils a l'ensenyament en català.

Igualment cal remarcar que tant el Tribunal Superior com el Fiscal General de Catalunya són nomenats per organismes espanyols com el CGPJ o el mateix Govern de l'estat, respectivament.
Mira també:
http://www.endavant.org/groups/noticies/febrer06/TSJCbadalona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El TSJC contra l'ensenyament en català
04 feb 2006
Podria una familia catalana demanar la escolaritzacio dels seus fills en catala a Madrid? On es la igualtat per a tots?
Re: El TSJC contra l'ensenyament en català
04 feb 2006
l'integració passa per al menys entendre el que t'estan dient en la llengua indígena o autóctona del territori on vius i no respondre allò tan típic de: "hablame en cristiano"

l'ensenyament català ja esta bé com està...

L'altre dia vaig veure a un tal F. Caja que sortí per tv3 i anava pregonan la segregació a les aules, fer classes per a castellanoparlants i d'altres per catalanoparlants, penso que a ningú se li pot obligar a parlar una llengua però si que almenys l'entengui i l'estudií, després al carrer es pot parlar el que vulguis, el parlar o no una llengua ja és cadascú qui ha de decidir;

potser si que el català guanya a les aules d'escoles, instituts, i universitats, per que casi tot l'ensenyament és amb aquet idioma, però al carrer almenys de les gran ciutats de catalunya el català perd la partida davant del castellà i per golejada...

la nostre llengua és la nostre identitat i cal preservarla intacte de convivencias civicas catalanas dirigides per gent com en F. Caja que van agredint a professores pel simple fet de no pensar com ells.
Sindicat