Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Reacció dels Verds del País Valencià
03 feb 2006
El co-portaveu d’Els Verds del PV, Joan-Francesc Peris ha manifestat el seu malestar per l’acord final entre el PSOE-PP a Madrid per aprovar la reforma de l’Estatut d’Autonomia valencià sense eliminar la barrera del 5% per accedir a les Corts Valencianes ni tampoc l’expressió acientífica d’idioma valencià.
Redacció

El dirigent dels verds valencians ha comentat que âno entenc com Joan Ignasi Pla ha creat aquests passats dies les expectatives de reforma de lâEstatut malgrat les posicions del PP i ara accepta novament la reedició del nefast pacte Guerra-Abril Martorell per als interessos del poble valencià i la qualitat democràtica de les nostres institucionsâ?.

âAra, la posició del dirigent dels socialistes valencians és molt difícil perquè o be estava solament enganyant a lâelectorat valencià més progressista i nacionalista de manera conscient o no ha pogut imposar la seua voluntat de canvi de lâEstatut als dirigents del PSOE que, una vegada més, deixen clar que no tenen cap voluntat de considerar al PSPV més que una secció regional dâun partit centralista que ha de fer el que manen a Madridâ?, manifestà Peris.

Per a nosaltres, Els Verds Del País Valencià, âuna vegada més els partits centralistes, PP i PSOE, han posat per davant la seua voluntat de consolidar el bipartidisme sobre la pluralitat democràtica real de la societat valenciana i fan novament el ridícul davant de tota la comunitat científica i cultural internacional pel que fa al no reconeixement de la unitat de la llengua que es parla als territoris de lâantiga corona dâaragóâ?.

âLa confirmació del pacte PP-PSOE per a la reforma de lâEstatut consolida la majoria del PP a les institucions valencianes i és una nova derrota històrica per al poble valencià quan la majoria progressista de les Corts Generals hauria pogut ajudar a canviar el nostre futur, solament possibilitant la pluralitat democràtica real que existeix a lâelectorat valencipa poguera arribar a les Corts. El PSPV no governarà el País Valencià sense la presència al parlament valencià de partits com Els Verds i altresâ? conclogué Peris.

El pacte PP-PSOE va més enllà i consolida lâarticle 17 la política demagògica del PP del âAgua para todosâ? i sota lâeufemisme de la âredistribució dels sobrants dâaigua de conques excedentàriesâ? lâobsoleta política hidràulica dels transvasaments.

âNo, no hi ha futur verd ni sostenible, per molt que malgasten la paraula, quan els senyors Camps i la inclouen en el text de lâEstatut, lâ article 17 per a justificar que el Xúquer se lâemporten cap a Villena, on el personatge que reclama lâaigua promou milers de vivendes i camps de golf, i des dâallí repartir-lo, no per als agricultors del Vinalopó, sinó per als constructors, per a urbanitzacions fetes des de lâespeculació més salvatge i amb la necessària connivència de polítics corruptesâ? ha declarat Joan-Francesc Peris.

Els Verds del País Valencià, diu el co-portaveu dâEls Verds del PV, Joan F. Peris , no entenem com el senyor Pla i el PSPV-PSOE permeten amb aquest article 17, deixe en mans del senyor Camps la possibilitat de continuar la machacona demagògia del Agua para Todos, les paelles gratuïtes, lâespot publicitari de Canal 9 del llaurador esquifit mirant la carxofera, la propaganda del PP pagada amb diners públics per a la insostenible exigència de lâaigua de lâEbre, mentre el Segura és una claveguera, es reclassifiquen milers dâhectàrees de sòls forestals moltes vegades incendiats anteriorment o seâns amenaça amb la consideració dels camps de golf dâinterès comunitari.
Mira també:
http://www.lavanc.com

This work is in the public domain
Sindicat