Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Comunicat Plataforma per la Llengua
03 feb 2006
La Plataforma per la Llengua considera que l’acord entre el PP i el PSOE és un intent de debilitar la llengua catalana:
València, 3 de febrer.- Des de Plataforma per la Llengua considerem que l'acord entre el PP i el PSOE sobre el nou estatut valencià és un greu atemptat contra la unitat de la llengua catalana. Creiem que aquest acord suposa un gran endarreriment a un text, ja ambigu, de lâany 1982. Lluny dâeliminar aquesta ambigüitat pel que fa a la denominació de la llengua, el que fa és agreujar-ho més. En aquest sentit, denunciem que:

-Aquest text va en contra de les universitats i la ciència, inclús del govern central, que al memoràndum de la Unió Europea ja reconeixia la doble denominació de la llengua, o inclús, LâAcadèmia Valenciana de la Llengua que té lâautoritat normativa pel que fa a la llengua i que ja reconeixia la seva unitat.

-Aquest text, que mantindrà la denominació âidioma valenciàâ?, no recull el consens acadèmic i científic i suposa una clara agressió a la nostra cultura i a la nostra societat.

-Des del PP sâesperava aquesta reacció ja que sempre ha portat aquesta política de desprestigi i quasi nul interès per la nostra llengua, però no entenem que el PSOE després de jurar i perjurar que es mantindria la denominació âvalenciàâ?, haja donat aquest gir a la seva política.

Ãs per tot plegat que:

-Lamentem aquest brusc canvi del PSOE pel greu atemptat que suposa a la unitat de la llengua i a tota la gent que han treballat i treballem per la seva normalització.

-Lamentem que sigui precisament aquells que fomenten el secessionisme lingüístic els que precisament discriminen de manera clara la llengua catalana al País Valencià a tots nivells i també als institucionals /retolació, impresos, etc)., i que vulnerin drets elementals dels ciutadans en negar-los massa sovint els seus drets com a ciutadans.

-Reclamem que acaben dâuna vegada amb aquest secessionisme lingüístic per part de la dreta valenciana que no té cap fonament científic ni institucional.

-Considerem que la introducció de lâexpressió âidioma valenciàâ? és un atac directe a tota la llengua catalana, i que per tant, els polítics del Principat haurien de tenir un paper actiu en aquest aspecte quan es doni suport a llei estatals.

-Demanem que si la comissió constitucional ha utilitzat lâexpressió idioma valencià, introdueixi la unitat de la llengua quan debati lâestatut català, i consagri aquesta unitat.

This work is in the public domain
Sindicat