Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : pobles i cultures vs poder i estats
El PSOE ha sentenciat de mort el País Valencià
03 feb 2006
El PSOE ha sentenciat de mort el País Valencià plegant-se als interessos del PP. El tornareu a votar? Sense necessitat ninguna, perquè no hi havia cap pressa per canviar l’estatut, s’han lligat tots els apectes claus per fer definitivament que el País Valencià es convertisca en una Comunidad Valenciana desvertebrada i sense identitat pròpia.
Els parabéns de l’estatut aprovat:

"Idioma valencià". Per primera vegada jurídicament es parla d’"idioma valencià" en compte de simplement "valencià", com estava a l’anterior estatut, obrint la porta a que el secessionisme aconseguisca guanyar els recursos davant els tribunals censurant tot esment a la unitat de la llengua catalana-valenciana i aprofundint l’autoodi i la substitució de la llengua pel castellà. S’aprova l’AVL però es continua subvencionat les entitats secessionistes; llavors, ara amb raons jurídiques (les mateixes que s’han emprat per censurar el terme País Valencià a les Corts Valencianes i al Parlament espanyol), el conflicte polític sobre la llengua sempre estarà obert.

"Blinda el 5%". La barrera antidemocràtica que suposa haver de rebre el 5% de tots els vots de tot el país per obtindre representació parlamentària queda fixada perpètuament ja que, tot i no estar a l’estatut, queda regulada per una llei que només pot ser modificada amb els dos terços de les Corts. El PP mai acceptarà canviar eixa barrera antidemocràtica i és necessar per arribar a eixos dos terços. El Bloc amb el 4,8% dels vots i UV amb el 3% dels vots quedaren fora en les darreres eleccions de 2003. Som la única autonomia amb més d’una província que manté eixa barrera del 5% a tota l’autonomia (ni Galícia, Castella i Lleó, La Manxa, Catalunya, País Basc, Andalusia....). La barrera mata la pluralitat; en la resta de comunitats i amb eixa barrera ni EB, ICV, ERC, BNG, PA i altres partits s’hauríen consolidat com a representants de la societat. La contraposició d’interessos és democràtica. Més informació sobre la barrera http://www.valencia2008.com/

"Blindatge de millores socials i polítiques en l’estatut". S’estableix que la propera reforma de l’estatut haja de ser aprovada per referèndum per la societat valenciana (fins ara no calia). El que podria ser un avantatge democràtic s’ha imposat com a blindatge en el sentit d’assegurar que una pròxima reforma profunda seria greument qüestionada per la dreta valenciana a través del referèndum. És una altra barrera en el context d’ofegament de la pluralitat.

"Sense requisit lingüístic". No es determina cap tipus de requisit lingüístic que normalitze l’ús social del valencià. No es tracta d’imposar sinó de crear un clima favorable per tal que els que coneixem el valencià l’usem i els que no el coneixen vulguen aprendre’l i usar-lo

"Sense comarcalització". No es reconeixen les comarques com a entitats administratives i/o polítiques i es manté la provincialització actual, que enfronta uns valencians amb altres. La comarcalització i una divisió administrativa més lògica, en base a criteris històrics, econòmics, geogràfics, socials i lògics, ens ajudarien a estimar-nos com a país i posar en marxa polítiques econòmiques més raonables i descentralitzades.

"Sense finançament clar". Els nostres impostos continuaran en mans de l’Estat central sense transparència. La solidaritat implica abans la transparència. Com a mínim, hem de conèixer les balances fiscals per saber quant paguem i la relació amb les quantitats invertides al País Valencià. Quanta major autonomia financera millors polítiques econòmiques i socials. Sempre ens conformem amb plorar la manca d’inversions de l’Estat central. Descentralitzar significa avançar en la transparència i la democràcia.

És a dir, menys autoestima, submissió i aixafament del valencià, així com menys democràcia i menys possibilitats per aprofundir-la i reformar-la en sentit participatiu i descentralitzador. Que el PP defense tot açò és normal, però que el PSOE-PSCV també ho faça... Li agrada la uniformització cultural? Li agrada la falta de transparència? Li agrada la manca de participació? Li agrada acallar veus compromeses amb la transformació de la societat? Sembla que sí, ningú l’ha pressionat per a canviar l’Estatut. No hi havia necessitat, sobretot perquè ara s’han blindat futurs canvis. Ben contents que estaven escenificant el seu gran pacte amb el PP.

Jo mai els podré perdonar. Si alguna vegada havia confiat en ells ara no me’ls puc creure, almenys al País Valencià. No creuen en la democràcia ni en el nostre país. Els tornareu a votar?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El PSOE ha sentenciat de mort el País Valencià
03 feb 2006
S'ha acabat la segona transició: el PSOE ha optat finalment per apuntar-se al PP. El cap dels socialistes valencians de moment sols s'apunta a les tesis del PP, però, al pas que va, acabarà militant. I no sols ha fet això: amb la seua decisió de rebentar el tímid acord de reforma de l'estatut valencià, negant-se a les obsessions del PP, ha originat un terratrèmol. Però no sé si són conscients.

Des del final del franquisme el PSOE formava part, al País Valencià, del bloc de partits democràtics, alternatius del fanatisme ultra. Costava de creure, sí, però fins ahir formava part del bloc de partits democràtics, alternatius del fanatisme ultra. Costava de creure, sí, però fins ahir l'esperança sempre era un govern del PSOE amb algú. Després d'ahir, simplement, s'ha acabat. No podem comptar mai més amb ells. Així que, per més utòpic que parega, ha arribat l'hora de posar d'acord tanta gent com siga possible: partits, associacions, persones, en una candidatura electoral única contra el PSOE i el PP. Perquè ja és una qüestió de salut democràtica i de dignitat de país. I de fer que el terratrèmol esclate als peus del PSOE i se l'empasse.
Re: El PSOE ha sentenciat de mort el País Valencià
03 feb 2006
Aquí passarà el mateix.

Gràcies als convergents l´ala més españolista del psc-PSOE prendrà el poder a Catalunya.

Bustos, Corbachos i CyA o el que ve a ser el mateix:

Toleráncia amb els feixistes, espanyolització máxima, FOROS BABELES I DERIVATS, Y "HACER NEGOCIO CON EL LADRILLO, COÑO".

Amb l´ajut del sector negocis dels convergents.

ERC mirant les estrelles i IC esperant a cobrar el seu%.

Que segueixi l´Espectacle.
Re: El PSOE ha sentenciat de mort el País Valencià
03 feb 2006
Fent i fent el feixisme va guanyant molt terreny... Amb perdó de la bona gent del pais, però penso que València té el record de fatxes, a la dreta i a l'esquerra i aol centre per cm quadrat... en surten arreu. Mireu aquest foro d'economia d'una empresa de València on es fan la rosca tota una arreplegada de fatxes que fa por:

http://www.rankia.com/foro/mensaje.asp?mensaje=43274
El PSOE no podia fer un atra cosa
04 feb 2006
Excepte que vullguera afonarse mes encara. En qualsevol cas el PSOE en Valencia mai fara res. Per lo manco mentres est pendent de Madrid i aquells a la seua vega pendents de Cataluña. Est clar que els valencians no volem saber res de paissos, ni de unitat de la Lllengua, ni res que tinga a vorer en Cataluña. Catalans en la seua casa i els valencians en la seua.

VIXCA LO REGNE DE VALENCIA
Re: El PSOE ha sentenciat de mort el País Valencià
04 feb 2006
Feixistes , FORA DEL PAIS VALENCIÃ? !
Sindicat