Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Un grup de joves es manifesta contra la Policia Nacional de Vilanova per presumptes maltractaments
03 feb 2006
Tres joves asseguren que van ser insultats i agredits pels agents que els van detenir quan feien una pintada.
0000004838[1].jpeg
Una trentena de joves s'han manifestat aquest dijous a la tarda davant de la comissaria de la Policia Nacional de Vilanova per denunciar públicament uns presumptes maltractaments d'un grup d'agents contra tres d'ells, detinguts quan feien una pintada al carrer.
Els manifestants han volgut denunciar amb aquesta concentració que uns agents de la Policia Nacional van insultar i agredir físicament a tres joves que van ser detinguts de matinada per fer un mural en una paret. Els fets van tenir lloc a les quatre de la matinada del 2 de febrer, quan tres militants de l'Esquerra Independentista van ser enxampats per la policia fent un mural per a la Campanya Unitària per l'Autodeterminació.
Segons els joves, quatre agents els van identificar i els van acusar d’un delicte de danys: "El que havia de ser una identificació va acabar sent una detenció il•legal sense informar-los dels nostres drets", lamentaven els tres nois, que asseguren quan van arribar a la comissaria els van intimidar i insultar. Però els detinguts diuen que un dels agents del Cos Nacional de la Policia els va colpejar repetidament al cap i a les cames. Els nois han presentat un informe mèdic que certifica les contusions al cap i les cames i asseguren que en les properes hores presentaran una denúncia contra els agents per l'agressió.

La concentració d'aquest dijous a la tarda ha transcorregut sense incidents i els joves han convocat una nova manifestació aquest divendres a les set de la tarda a les portes de la comissaria.

www.vilanovadigital.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un grup de joves es manifesta contra la Policia Nacional de Vilanova per presumptes maltractaments
03 feb 2006
Davant la detenció il•legal de tres membres del Comité de Vilanvova i la Geltrú, la Campanya Unitària per l’Autodeterminació vol fer públiques les diferents consideracions:

- Els fets:
La matinada del 2 de febrer, a les 4:00, tres militants de l’Esquerra Independentista van ser portats a comissaria per part de quatre agents de la Policia Nacional per a ser identificats, finalment acusats d’un delicte de danys, quan s’estava realitzant el mural per la Campanya Unitària per l’Autodeterminació (CUA). El que havia de ser una identificació va acabar sent una detenció il•legal sense informar-los dels seus drets.

A comissaria els policies van intimidar i insultar els joves, amb paraules com "sois basura", "saco de mierda", "¿Por qué no os dedicáis a meter tiros en la nuca y bombas? Es de más machotes", "xarnego" i "moro de mierda". En concret un agent va colpejar-los reiteradament al cap i a les cames. Al final van ser alliberats i se’ls va comunicar que se’ls acusa d’un delicte de danys.

- La campanya Unitària per l’Autodeterminació dóna ple suport als tres membres del Comité de Vilanova i la Geltrú detinguts el passat 2 de febrer per la Policia Nacional. Aquesta actuació repressiva és senyal inequiívoc del suport que la Campanya està rebent arreu dels Països Catalans (com des d’altres països) i de la forta estructura que s’esta bastint poble a poble.

- Cal destacar el caràcter antidemocràtic dels cosos policials espanyols, que exerceixen la repressió política contra aquelles que gosem denunciar el sitema poític actual i que treball per canviar-lo, de manera selectiva i amb mètodes propis del franquisme.

- La repressió exercida des de l’estat demostra, una vegada més, que els i les catalanes no tenim garantits els drets i llibertats civils que des de posicions centralistes i autonomistes ens volen fer creure. Un motiu més, doncs, per exigir el dret a l’autodeterminació, i assolir així una estructura política democràtica on les llibertats civils siguin la garantia de les llibertat col•lectives.

- Fem una crida a la societat catalana a solidaritzar-se amb els tres represaliats i a acudir a totes les convocatòries que des del Comité de Vilanova i la Geltrú es convoquin.

Pel respecte als drets civils i democratics: AUTODETERMINACIÓ!
L’11 de febrer, TOTHOM AL CARRER!

Països Catalans, 3 de febrer de 2006
Campanya Unitària per l’Autodeterminació
Re: Un grup de joves es manifesta contra la Policia Nacional de Vilanova per presumptes maltractaments
03 feb 2006
gràcies per les mostres de suport i la vostra solidaritat!avui se suspen la convocatòria vist que ahir va ser un èxit on vàren venir gent d'altres pobles de la comarca.hi hauràn noves mobilitzacions.us informarem novament.

comité local de vilanova i la geltrú
Re: Un grup de joves es manifesta contra la Policia Nacional de Vilanova per presumptes maltractaments
03 feb 2006
On hi ha lluita...hi ha repressió
ON HI HA REPRESSIÓ HI HA SOLIDARITAT!

NO ESTEU SOLS!

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE!
Sindicat Terrassa