Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat : laboral
Els estanquers es subleven
02 feb 2006
Els estancs tanquen contra la guerra de preus del tabac i faran vaga 5 dies seguits...

Els estancs catalans avui no obriran, com una mesura de protesta contra la guerra de preus del tabac oberta per dues de les principals multinacionals tabaqueres, Philip Morris i Altadis. Com és sabut, aquests han rebaixat considerablement el preu, i ara els estanquers temen grans pèrdues. Per això reclamen a l´administració espanyola que adopti mesures per a impedir aquestes rebaixes, i avisen que la protesta es pot allargar cinc dies.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els estanquers es subleven
02 feb 2006
Se suposa que Indymedia és un mmitjà de i per als moviments socials, etc....on s'intenta reflectir, notícies i convocatòries, i arxius mèdia que són silenciats pels grups de comunicació de masses. Abans de penjar una nota a inymedia, sisplau, fixeu-vos-hi que no surti a la protada de tooots els diaris, i als titulars dels telediarios....mentre no es tracti d'un tema d'utilitat pels movs. socials....
Re: Els estanquers es subleven
02 feb 2006
Què els bombin als estanquers

Quan tenen beneficis els reparteixen entre la població?
I ara què suposadament tindran pèrdues les hem de pagar els contribuents?
Això és el lliure mercat, si no el volen que s'organitzin i lluitin pel socialisme

Putos botiguers
Re: Els estanquers es subleven
02 feb 2006
exacte. A més segur que hi ha milers de webs amb forums que avui parlin del tema....
criteris de publicació
02 feb 2006
A mi no em sembla malament posar notícies que tampoc silencien els altres mitjans. Per exemple aquesta notícia ha permés alguns comentaris en contra dels possibles ajuts als estanquers.
Però algú podria posar un link aquí a un llistat de criteris que marca indymedia per recomanar no publicar alguna notícia?
Re: Els estanquers es subleven
02 feb 2006
Els estancs eren concessions dels estat que nomes es donaven als franquistes. Venien en regimen de monopoli tabac, segells, poliçes, pepers oficials....llavors no es quixaven.
Re: Els estanquers es subleven
02 feb 2006
Reconec que es una situació curiosa, similar a la que pateixen els propietaris agrícoles o els patrons de barques de pesca. Durant anys i panys el mercat ha funcionat d'una manera i ha permès l'existència d'un seguit de grups socials i ara, la competència global, els està elimininant o posant en perill. És just defensar-los?
Sobre lo dels franquistes..., vale, als anys 40 i 50 els criteris eren els que eren, però els estancs existeixen des del s.XVII i el franquisme va acabar (sic) fa trenta anys.
Sindicat Terrassa