Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Gramenet del Besòs: Clam contra el feixisme i per la memòria històrica
01 feb 2006
Les jornades antifeixistes “27 de Gener� de Gramenet del Besòs (Barcelonès Nord), que commemoren l'entrada dels franquistes a la Vila, esdevenen un èxit. Diferents col·lectius d'esquerres, aglutinats en una amplia comissió, aconsegueixen sumar diferents tendències polítiques i generacions d'edat, en uns actes de dignitat i memòria.
COMISSIÓ ANTIFEIXISTA 27 DE GENER

31 de Gener de 2006, Gramenet del Besòs.

A l'espera d'una valoració ferma de les Jornades Antifeixistes, celebrades aquest darrer cap de setmana del 27 i 28 de Gener de 2006, des de la Comissió Antifeixista 27 de Gener creiem que un cop més s'ha demostrat que Gramenet del Besòs va ser. és i serà antifeixista.

Fa 68 anys les tropes franquistes entraren a la ciutat de Gramenet del Besòs (actualment Santa Coloma de Gramenet); ara fa 6 anys un crepuscle d'elements d'extrema dreta (Acción Juvenil Española), intentaren commemorrar l'entrada de les tropes als nostres carrers...la resposta fou contundent i s'aplegaren més de 3000 antifeixistes que prohibiren la realització de la manifestació feixista.

Aquest any, la diada del 27 de Gener de 2006, tot i les circumstàncies meteorològiques es dugeuren a terme amb tota tranquilitat, normalitat i reacció. Tot seguit farem una petita crònica dels actes:

- 27 de Gener: concentració antifeixista. Tot i la pluja més d'un centenar de persones s'arreplegaren a la Plaça de la Vila. Per lescircumstàmcies, l'acte que s'anava a realitzar allà a l'aire lliure es traslladà al Centre Cultural de Can Sisteré que feu que els i les concentrades es dirigiren cap allà en cercavila sota el so de les gralles (amb cançons com A les barricades i Bandiera Rossa. la cercavila finalitzà a le sprotes del centre cultural amb la cantada d' Els Segadors. Tot seguit la gent es dirigí cap a una sala on un membre de la Comissió Antifeixista llegí el manifest elaborat per la mateixa i, el professor d'Història de l'IES Can Peixauet, també membre de l'Ateneu Popular Júlia Romera, feu una petita xerrada en homenatge als maquis. En acabat es produí un petit debat. L'acte arreplegà a la sala més d'una setantena de persones.

- 28 de Gener: Jornades Antifeixistes. Els actes que s'anaven a realitzar a l'aire lliure, s'acabaren traslladant al gimnàs del complex. Tot i el fred, la pluja i la neu la gent s'animà a participar. A les 12 del migdia més de 5 col·lectius es mostraren a la fira d'entitats. A les 14h un centenar de persones s'aplegà a la botifarrada popular. En acabada, el grup de música tradicional Faràndola Diatònica animà la vetllada amb cançons com l'Ay Carmela, Bella Ciao...animant a que la gent hi participés cantant i ballant. Ja a la tarda, a les 18h, a la sala d'actes de l'IES Numància, la Carme Giménez (membre del Centre d'Acolliment per a estrangers) realitzà una xerrada sobre el Procès de regularització d'immigrants i la situació de la immigració a Santa Coloma, que aplegà una cinquantena de persones. En acabat dos cantautors començaren a animar a la gent a la mateixa sala, fins que ja a la nit començà el concert de cloenda. Unes 300 eprsones s'aplegaren al concert que ens brindaren Pegatina Sound System, Kàtiva i 13 Picas. La qualitat sonora i musical dels grups, animaren a la gent a gaudir d'unes jornades consolidades.

Des de la Comissió Antifeixista 27 de gener, a falta d'una valoració final, ens veiem obligades a felictar i donar les gràcies a totes les persones i col·lectius que han ajudat a tirar endavant aquestes Jornades Antifeixistes que ens atrevim a dir han estat consolidades. La lluita epr la recuperació de la memòria històrica, coma eix central de lluita de la Comissió, i la lluita contra les formes de feixisme actual ens refermen en continuar la lluita contra el feixisme!

Recuperem la memòria històrica: SEGUIM COMBATENT EL FEIXISME!

La lluita continua!

Comissió Antifeixista 27 de Gener

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Gramenet del Besòs: Clam contra el feixisme i per la memòria històrica
01 feb 2006
gràcies abertzale, ja tinc el que sortirà a l'infograma...hehe
Re: Gramenet del Besòs: Clam contra el feixisme i per la memòria històrica
01 feb 2006
Gramenet del besos, pero que coños decis, eso no existe.
300 personas, eh?
Nos vemos obligados a felicitar, eh?
Vaya panda de freaks.
Re: Gramenet del Besòs: Clam contra el feixisme i per la memòria històrica
01 feb 2006
capdebolo, xDD

eh? a cagar a un altre puesto.
Re: Gramenet del Besòs: Clam contra el feixisme i per la memòria històrica
02 feb 2006
Suerte que dentro de poco tendremos el rocio y el festival de teletaxi y olé¡
Desde Santa Coloma de Gramanet os animamos a venir a participar de la cultura del pueblo.
Aberttzale vete a bailar aurreskus al lehendakari.
Re: Gramenet del Besòs: Clam contra el feixisme i per la memòria històrica
02 feb 2006
Abertzale...o mejor "charnego venido a indepe" , pero ... seguro que no tienes nada mejor a lo que dedicar el tiempo? Gora Santa Coloma de Gramanet y la auténtica cultura española que de ella irradia !!!
Sindicat Terrassa