Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
30 gen 2006
MANIFEST DE LA CAMPANYA UNITÃRIA PER L'AUTODETERMINACIÃ

Des de fa mesos els polítics del Principat de Catalunya i del País Valencià estan immersos en la discussió sobre les reformes dels respectius estatuts d'autonomia. Però, que suposen els estatuts?

L'any 1978 s'aprovava a les corts generals espanyoles la Constitució, que fixava l'ordenament jurídico-polític de l'estat espanyol. Per a sufocar les reivindicacions socials i nacionals àmpliament assumides, s'estableix una petita descentralització administrativa, mitjançant estatuts d'autonomia que donen pas a la creació de les anomenades Comunitats Autònomes. Acceptar l'estatut comportava acceptar les regles del joc constitucional espanyol, és a dir acceptar els límits imposats per aquest i admetre els pilars bàsics del sistema: el capitalisme, la negació dels drets nacionals, la monarquia, etc.

L'actual reforma dels estatuts neix de la mà de les classes dominants, que són les més interessades a defensar-los, amb especial intensitat pel que fa al finançament, que la classe política del Principat ens ven com la solució als problemes de les classes populars. Hem de ser conscients que l'especulació, la precarietat, el tancament d'empreses i les deslocalitzacions, la destrucció del medi ambient i la terciarització, la discriminació per gènere, etc. continuen i continuaran mentre s'apliquin polítiques neoliberals que no garanteixen els drets socials bàsics (educació, salut, habitatge, estabilitat laboral, seguretat alimentària, energia, igualtat entre sexes...) i es mantingui un model econòmic que avantposa la propietat privada a qualsevol valor social. També es condemna un ampli sector de la societat catalana a la il·legalitat i la precarització, mitjançant polítiques repressives i d'exclusió, ja que els poders autonòmics volen assumir les competències d'immigració, però en cap cas proposen solucions diferents de les que ja aplica l'Estat.

Els estatuts suposen un atac directe a les aspiracions de llibertat dels Països Catalans. Es mantenen falsos símbols identitaris, com la imposició de la "blavera" (bandera autonòmica al País Valencià), i la negació de la unitat de la llengua, com també es nega el dret de les autonomies a federar-se entre elles. De la mateixa manera, els estatuts d'autonomia que ens proposen marginen la llengua catalana, fixen la cooficialitat del català, enlloc de l'oficialitat plena, mantenen el seccessionisme lingüístic i asseguren la disminució constant de l'ús i ensenyament del català a les aules per l'aprovació de lleis estatals, la imposició del castellà com a llengua vehicular a la justícia i la supeditació dels usos lingüístics al mercat capitalista (discriminació del català en l'etiquetatge i en el món audiovisual, per exemple).

No sorprèn, per tot això, que davant l'actual crisi del model d'â?estat de les autonomiesâ?, els dirigents estatals i autonòmics s'afanyin a renovar aquest pacte de submissió.No ens faran creure que l'estatut és de tots i totes. El que nosaltres necessitem és un procés constituent popular i democràtic, per tal de construir un nou model de relacions polítiques, socials, econòmiques i laborals als Països Catalans. Per assolir aquest nou model hem de decidir lliurement el nostre futur, sense amenaces, ni coaccions, és a dir, hem d'exercir el dret a l'Autodeterminació.

NI REFORMES, NI ESTATUTS, AUTODETERMINACIÃ!


Manifestació: Som una nació, AUTODETERMINACIÃ! [2006-02-11]
Barcelona (el Barcelonès)


Dissabte 11 de febrer

19 hores, Plaça Universitat de Barcelona

MANIFESTACIÃ âSOM UNA NACIÃ AUTODETERMINACIÃâ?

En acabar hi haurà Acte Polític i actuació musical
banner300.gif
SOM UNA NACIÓ I TENIM EL DRET DE DECIDIR!

Les entitats i els moviments socials sotasignats, procedents d'una àmplia pluralitat de sectors socials i polítics catalans, volem intervenir en la conjuntura política oberta amb la reforma de l'Estatut i demostrar alhora la nostra preocupació pel clima hostil creat des de diversos cercles antidemocràtics en contra de les legítimes aspiracions polítiques i democràtiques del nostre país. Tot recordant la lluita de l'Assemblea de Catalunya en favor del restabliment de l'Estatut d'Autonomia com a mitjà per exercir el dret a l'autodeterminació, i rememorant també que fa vint-i-cinc anys la nació catalana sortí al carrer davant de l'ofensiva contra l'expressió de la seva identitat, ara veiem necessari tornar-nos a manifestar sota el lema "Som una nació i tenim el dret de decidir!"

Els convocants estem convençuts i convençudes que cal exercir aquest dret per tal de garantir que les polítiques que es duen a terme estiguin d'acord amb les aspiracions i les necessitats del poble català i per tal d'afavorir el progrés social en drets de ciutadania i immigració, drets socials i laborals, llengua i cultura, medi ambient, polítiques de gènere, habitatge, tecnologies de la comunicació, educació, salut i seguretat, entre d'altres. Així mateix, afirmem que cap veritable autogovern és possible sense sobirania fiscal i tributària i sense inversions i infraestructures, relacions internacionals i cooperació.

Perquè som una nació i defensem la nostra identitat, com qualsevol poble hem de tenir el dret a poder decidir lliurement quin és el nostre futur.

Per tant, el que nosaltres decidim, ningú no ho ha de retallar. Per la llibertat i la democràcia, us cridem a tots i totes a sortir al carrer per manifestar-nos dient: "Som una nació i tenim el dret de decidir!"

Plataforma "Pel dret de decidir"

MANIFESTACIÓ A BARCELONA,
18 DE FEBRER DE 2006
banner468_60.gif
Mira també:
http://www.autodeterminacio.net/
http://www.tenimeldretdedecidir.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
seria molt d'agrair que al publicar les notícies us fixeu en la secció on la publiqueu. Ara ja està reclassificat, perquè artivisme surt per defecte si no es fa. Si no es classifica bé es dificulta la recerca de les notícies i l'arribada de la informació a aquelles persones interessades. Per una altra vegada estaria bé que ho tingueu en compte.
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
doncs si!! pq els que ens agrada això de l'artivisme sepre ens foten la secció enlaire!

I ja posats... que la campanya pel dret a deicidir... no cal que aneu posant publicitat d'erc per aki gracies!

Ni reformes ni estatuts: autodeterminació!
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
NI REFORMES NI ESTATUTS NI ELS FILLS DE PUTA D'ENDAVANT
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
Qué suerte tiene el pueblo catalán de disponer de intelectuales orgánicos de la talla de "fora endavant". Estaríamos perdidos si no fuera por gente como él, que nos ilumina la senda hacia la libertad. :D.
salud!!
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
Estem passant uns moments d'un cinisme flagrant. Resulta, per exemple, que la voluntat d'un poble a través d'un Parlament no és acceptada en una democràcia, i que els líders polítics que aquest mateix poble ha triat a les urnes no són els portaveus de la seva voluntat sinó aquells que no han estat elegits.

Encara més: a tot arreu es tortura, tots els poders ho saben i la tortura conviu amb les lleis que la condemnen explícitament i contundent; tenim, a més de les legislacions de cada Estat (entre les quals la Constitució americana), l'article 5 de la Declaració Universal dels Drets Humans, l'article 7 del Pacte Internacional dels Drets Civils, l'article 55 de la Carta de les Nacions Unides, l'acord de l'Assemblea General de l'ONU el 9 de desembre del 1975 i la Convenció Contra la Tortura de Nacions Unides del 26 de juny del 1987 (l'article 2 de la qual diu que els Estats prendran totes les mesures per impedir qualsevol acte de tortura). I tanmateix, les denúncies particulars o d'organismes no governamentals es produeixen contínuament. Ara mateix, hi ha unes Jornades al Col·legi d'Advocats de Barcelona, els dies 3 i 4 de febrer, organitzades per la Coordinadora Estatal per a la Prevenció de la Tortura, en les quals es debatrà l'ocultació de la tortura, la impunitat amb què es practica, el paper dels tribunals de justícia i el paper que hi tenen els mitjans de comunicació.

Totes les lleis que he citat són paper mullat, i tothom mira cap a un altre costat quan es tracta d'aquesta bàrbara, inhumana pràctica. ¿De quina democràcia parlen, quan parlen de democràcia? ¿De quina llibertat parlen quan parlen de llibertat?
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
Calla porquet espanyolista.

Tornaràs al forat de on mai hauries d'haber sortit, o hi tant.
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
b, me lo decías a mí? Si quieres que vuelva al agujero del que no tendría que haber salido, ya sabes donde encontrarme, sólo tienes que preguntar por Galo. Y no voy a entrar en comparaciones sobre el tamaño de los genitales.
Si no iba por mí pido disculpas.
Salud!!!!
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
31 gen 2006
Ah, perdó. Només dir al patriota "b", que si tant s' estima la seva nació i llengua, que aprengui a escriure-la, que la seva ortografia fa mal als ulls, i tot això en només dues línies!!!!!
Re: Campanya Unitària per l'Autodeterminació CUA ( Dia 11 ) / Plataforma "Pel dret de decidir" ( Dia 18 )
09 feb 2006
mare meva...
Sindicato Sindicat