Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : criminalització i repressió
Continuem reclamant el patrimoni
30 gen 2006
El secretari general de la Confederació Nacional del Treball, CNT-AIT, Rafael Corrales Valverde, ha remet a la ministra de cultura, Carmen Calvo Poyato, un comunicat al que insta a que, coim ja s’ha sol·licitat en altres ocasions, els arxius i fons documentals incautats després de la guerra civil al sindicat que representa, li siguin retornats a aquest íntegrament. Aquests fons es troben a l’actualitat repartits en varis arxcius estatals, entre ells l’arxiu de la Guerra Civil a Salamanca, on breument, sortiran en destí a la Genralitat de Catalunya el conjunt d’arxius d’arxius que aquesta va reclamar i la seva peticiçó li va ser concedida per la recent llei 21/2005 de 17 de novembre. La CNT manifesta que part d’aquests fons, que partiran cap a Catalunya, li pertanyen, i formen part del conjunt sobre els que reclama la seva restitució.

Estant, doncs, sol·licitada amb anterioritat per la CNT la devolució dels fons que li pertanyen, i, estant pendent la resolució d’aquest expedient administratiu ( i en el seu cas el posterior recurs administratiu), i fins que hi hagués un pronunciament ferm, no cau que el ministeri disposi el lliurament d’aquests béns a cap altra institució o cap entitat púyblica o priuvada sense el consentiment de la CNT com a part directament interessada, o com a mínim sense que se li hagi emplaçat a tràmit d’audiència i vista de l’expedient.

La CNT interessa que no es disgregui el seu patrimoni deposat a l’Arxiu General de la guerra Civil de Slamanca, en tant no es resolgui la qüestió del reconeixement de la seva titularitat sobre dit patrimoni i li sigui restituït o bé la CNT dóni el seu consentiment o ús del mateix. Més encara quan la CNT ha estat informada per responsables per responsables del Ministeri de Cultura ( el Director General del Llibre, Arxius i Biblioteques i el Sub-director General d’Arxius de l’Estat, en la reunió mantinguda en el passat 24 de novembre de 2005), que el ministeri té un acord en aquest sentit amb altres organitzacions, per lo que no és admissible un tracte discriminatori a tercers.

Per tot això, la CNT entén que qualsevol acte administratiu per al que s’hagi disposat al lliurament de documentació de CNT as la Generalitat de Catalunya és nul de ple dret, i deu suspendre la seva execució donat que comportaria, a més, perjudicis d’impossible o difícil reparació.

Per tot lo anteriorment exposat, la CNT sol·licita:
1º, el reconeixement de la titularitat de la CNT sobre els fons documentals que es troben deposats a l’Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca, i que van ser incautats pel franquisme a la CNT o altres organitzacions o associacions afins o vinculades a la CNT, i la seva restitució a la CNT.
2º Que es declari la nul·litat de ple dret de l’expedient de devolució a la Generalitat de Catalunya de fons documentals del mencionat arxiu, en el que fa referència expclusivament a documents que van ser incautats al franquisme a la CNT, o organitzacions o associacions obreres afins o vinculades a la CNT.
3º,- La paralització de l’expedcient de lliurament a la Generalitat d’aquests documents, la titularitat dels quals reclama la CNT.
4º-, Que s’ens consideri part en qualsevol procediment que recaigui sobre dits documents, i com a tal es faciliti còpia de l’expedient i tràmit d’audiència.
CNT-AIT
sov ARROBA barcelona.cnt.es
premsa ARROBA barcelona.cnt.es (només afers de premsa i comuniació)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat