Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
Madonna, la càbala i Salvador Espriu
29 gen 2006
Madonna, la Càbala Catalana i Salvador Espriu


La premsa internacional s'ha fet ressò de les declaracions de Madonna, la multimilionària cantant de 44 anys que viu a les luxoses mansions de Los Angeles i Londres. L'artista ha afirmat haver donat cinc milions de dòlars perquè es construeixi un " centre de càbala" en el centre de Londres al que anirà per a practicar la mil·lenària religió.

"Estic enamorada de la Càbala jueva i cada dia que passa aprenc alguna cosa nova, és molt excitant", ha dit Madonna

La càbala es va donar a conèixer des de Provença, Occitània i Catalunya. ¿.Algun multimilionari català vol invertir com la Madonna en la construcció d'un centre de càbala?El tema essencial, però, és: Quina escola de càbala s'hi ensenyaria? La càbala catalana, és platònica, pitagòrica, agnòstica...

Cal, però, cridar l'atenció sobre la càbala, doncs la gent, també els catalans malgrat haver estat la Catalunya pirinenca el seu bressol, la rebutgen.

Espero que Madonna faci fixar també l'atenció dels catalans en la càbala, sense prejudicis i sense complexos i, d'aquesta manera, afavorir que es torni a plantar l'Arbre de la Vida a Catalunya. Els fruits de l'Arbre de la Vida crescut a terres de la cultura catalana s'alimentarà la llibertat de les nacions vernacles i l'ordre llibertari que portarà la pau al món.

Això que acabo de dir, ho dic, pensant en Ramon LLull, Alexandre Deulofeu i Francesc Pujols que ens van ensenyar l'Escala de l'Enteniment basada en la càbala de l'Arbre de la Vida, els cicles de la Vida en una constant matemàtica trobada a la Biologia, en l'Escala de la Vida que ens porta al graó dels àngels.

Gràcies Madonna. A una protagonista del teu llibre "Les Roses Angleses" li has posat "Binah". Aquest és el nom de la sefirah que correspon a l'Arbre de la Vida a la "Madonna", la "Mare Còsmica", les Verges Negres... Et felicito, Madonna, tu has sapigut trobar coses que tenim a Catalunya, coses que tu desconeixes que aquí les tenim, però les has trobat... Mentrestant, aquí, les tenim, i n'hi ha catalans, que no les saben veure, no les volen veure, no les poden veure, no les volen mirar. Tenim prejudicis que han ficat una bena als ulls.

Vet aqui un poema de Salvador Espriu que fa referència a la càbala i l'Arbre Sefiròthic o Arbre de la Vida.

Molts catalans desconeixen la relació de l'obra espriuenca amb la càbala. Molts catalans que ho coneixen no ho difonen amb l'abast que caldria fer-ho tot ensenyant què és la càbala, la font on bebia Espriu.

Va ser Harold Bloom qui en va parlar quan va rebre el Premi Internacional Catalunya l'any 2002 al esmentar la relació d'Espriu i Ramon LLull amb la càbala catalana de l'escola de Girona. El dia que aquest arbre sigui plantat de nou, diuen alguns entesos, a Catalunya, l'ONU demanarà "el reeiximent" nacional i sobirà dels dels Paisos Catalans.
ARBRE

Jo et vaig somniar majestat invisible
Que plana per la faç de cada cosa.
Arrelat en dolor de la cendra,
Un home només, et portava, sepulcre,
Pare mort, dintre meu, en silenci,
I et cridava amb paraules de vent
D’antics mil·lenaris, que encenen la ira.
No has respost mai al clam i em deixaves
En temença de nit, foc secret, alta flama,
Arbre Déu en la nit.


Jordi Salat
josalort ARROBA hotmail.com

Informació de càbala:
http://groups.msn.com/cabalacatalana
http://www.borndigital.com/tree/index.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Madonna, la càbala i Salvador Espriu
29 gen 2006
Cabala catalana! Neopatria catalana! Colom català ( i per tant Amèrica també)!!!

De fet, Adam i Eva eren també catalans! (tot i que la nostra terra no existis... ni ells tampoc)

En fí, + Autodeterminació i - patrioterisme.

PD: El tema és interessant, això si.
Sindicat