Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
Les Madres de Plaza de Mayo realitzen l'última ‘marxa de la resistència’
28 gen 2006
L'entitat argentina ha anunciat que no farà més marxes de la resistència per exigir justícia pels crims comesos durant la dictadura. La raó és el diàleg obert amb el Govern de Kirchner i algunes accions ja en marxa.
“No és que les Madres canviem. És que hi ha un nou moment polític en el país i a Llatinoamèrica.� Amb aquestes paraules, la presidenta de l'associació Madres de Plaza de Mayo, Hebe Bonafini, ha explicat el motiu pel qual aquest moviment, que es manifesta des de fa 25 anys, deixarà de realitzar les anomenades marxes de la resistència en les quals exigeixen justícia pels crims comesos durant la dictadura militar a Argetina (1976-1983).

Segons Bonafini, des que governa el gabinet de Néstor Kirchner, han millorat moltes coses i s'han engegat iniciatives, com derogar les lleis que donaven immunitat als militars culpables de desaparicions, tortures i assassinats. “Ha fet coses increïbles que ningú esperava�, assegura la presidenta de les Madres, en referència a Kirchner.

L'última marxa de la resistència va començar el dimecres 25 de gener i, després de 24 hores, va concloure el 26, dia en què es complien 1.500 marxes d'aquest moviment de dones.

Tot i que afirmen que ja no faran més marxes de la resistència, les Madres de Plaza de Mayo han anunciat que no deixaran de concentrar-se tots els dijous a la tarda entorn de la Pirámide de Mayo, com fan des del 1981, per recordar l'existència de milers d'argentins desapareguts.

Fonts oficials afirmen que entre 1976 i 1983 a Argetina van desaparèixer 18.000 persones a causa de la dictadura, una xifra que les organitzacions de drets humans eleven fins a les 30.000.

Més informació:
A la pàgina web de les Madres de Plaza de Mayo
http://www.madres.org/
Mira també:
http://www.madres.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les Madres de Plaza de Mayo realitzen l'última ‘marxa de la resistència’
29 gen 2006
crec k les madres s'estan venent una miketa ... no se .... és una petita idea
Sindicato Sindicat