Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Prop de 1.000 persones celebren la restitució d'una part dels papers de Salamanca
28 gen 2006
VILAWEB

28/01/2006

PROP DE 1.000 PERSONES CELEBREN LA RESTITUCIÓ D'UNA PART DELS PAPERS DE SALAMANCA
Un miler de persones van assistir ahir al vespre a l'acte d'homenatge a les víctimes de l'espoli de documents de l'exèrcit franquista que va fer la Comissió de la Dignitat al Casino de l'Aliança del barri del Poble Nou de Barcelona. Hi van anar la consellera Mieras, Carod-Rovira, Xavier Trias i Josep Maria Pelegrí, entre d'altres. L'actriu Vicky Peña va presentar l'acte amb el lema 'Recuperem els papers. Esborrem el dret de conquesta'.

Hi van actuar la companyia Teatre de Guerrilla i els grups de música Port Bo i Estrella Roja; a més, Isabel Clara-Simó hi va llegitr poemes de Carles Rabassa, Brossa i Pere IV. L'acte també va comptar amb el suport dels professors de la Universitat de salamanca Teresa Carvajal i José Luís de las Heras, que van rebre un fort aplaudiment del públic. S'hi van llegir les textos d'altres personalitats que donaven suport a la devolució dels documents, com l'ex-president italià Francesco Cossiga.

D'una altra banda, encara no se sap quin dia arribaran els documents de la Generalitat republicana arrabassats pels franquistes, però sí que la devolució prevista per la llei es podrà dur, finalment, a terme. Talment ho va decidir abans d'ahir, per unanimitat, l'Audiència espanyola, després de retenir els papers a Madrid des de la setmana passada.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat