Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : globalització neoliberal : criminalització i repressió : laboral
SEAT i SAS impedeixen l'entrada a les seves instal.lacions a membres del S.P. de la CGT de Catalunya
27 gen 2006
Dimarts 24 de gener, s'han realitzat les primeres eleccions sindicals a l'empresa SAS Autosystemtechnik (abans SAS Cockpit Automotive) de Martorell, empresa proveïdora de SEAT i les instal·lacions de les quals es troben dins d'aquesta.

Les eleccions havien de començar a les 4'00 hores del matí, i per aquest motiu, els interventors triats pel sindicat CGT, Merche Sánchez (secretària general i treballadora de SEAT), Joaquim Vila (secretari d'Acció Sindical de Catalunya), Antonio Aranda (secretari de Relació amb els Mitjans de Comunicació de Catalunya) i Andrés Villalba (delegat de CGT del Comitè de SEAT), s'han presentat a les portes de SEAT a les 3'30 hores per a accedir a les instal·lacions i donar començament al procés electoral.

Doncs bé, des d'un començament se'ls ha negat l'entrada, primer a les instal·lacions de SEAT i després a les de SAS, sense donar explicacions de la situació, quan des de la setmana passada es va procedir des d'aquest sindicat a realitzar els tràmits per a l'entrada a ambdues instal·lacions com marca, per un costat el protocol intern de SEAT, i per un altre el procés d'eleccions sindicals. Al Delegat del Comitè se li ha negat l'entrada a SEAT fins a les 4'20, per la qual cosa el procés electoral ha començat amb retard. A Merche Sánchez no li han deixat entrar fins a les 6'00 hores, per la qual cosa no hi ha pogut estar en les votacions del torn de nit.

Tenint la documentació necessària signada per l'empresa SAS i els passis d'accés a SEAT, s'ha continuat negant l'entrada als altres dos companys, no podent entrar a les instal·lacions de SEAT fins a les 9 del matí (després de tenir-los quasi 6 hores al carrer sense donar explicacions i havent finalitzat el procés electoral per als torns de nit i de matí).

Una vegada dins, i tenint “passi de SEAT� per a tot el dia, els companys han intentat accedir a l'empresa SAS, impedint-los l'entrada sense donar cap motiu. Llavors els companys han decidit sortir de les instal·lacions de SEAT per a tornar per al procés electoral del torn de vesprada (les 13'45 hores). Qual ha sigut la sorpresa, quan se'ls ha negat novament l'entrada per part de la seguretat privada de SEAT dient que el “passi� ja no era vàlid. Per tant, els companys tampoc han pogut estar presents en les votacions del torn de vesprada, ni en el posterior recompte.

A causa de la situació generada per SEAT i SAS, els companys han procedit a interposar la pertinent denúncia davant la Inspectora de Guàrdia de la Inspecció de Treball, per entendre que no han pogut participar del procés electoral per al que estaven prou acreditats i al que havien aportat la documentació necessària com marca la llei d'eleccions sindicals.

Aquesta és una mostra més de la situació de discriminació sindical que està vivint la CGT, i més concretament, els afiliats/des i delegats/des, que contínuament estan veient com se'ls retallen els seus drets, tant en l'àmbit laboral com sindical

This work is in the public domain

Comentaris

Re: SEAT i SAS impedeixen l'entrada a les seves instal.lacions a membres del S.P. de la CGT de Catalunya
27 gen 2006
Algun dia us desdireu de les eleccions sindicals, i en comptes d'anar 1 o 2 delegats a la porta, quan faci falta entrar en una fàbrica us acompanyarà la classe treballadora.

O bé no sabeu en què us heu ficat, o bé no expliqueu com funcionen aquestes coses.
Re: SEAT i SAS impedeixen l'entrada a les seves instal.lacions a membres del S.P. de la CGT de Catalunya
29 gen 2006
Algun dia alguns pressumptes anarcosindicalistes us en surtireu de la secta, fareu un aterratge tou sobre el món real i deixareu de creure en els móns de Yuppie.
Re: SEAT i SAS impedeixen l'entrada a les seves instal.lacions a membres del S.P. de la CGT de Catalunya
30 gen 2006
... es clar... i rebrem subvencions de la generalitat per normalitzar el català i ens alliberarem per no anara a treballar (per poder lluitar millor, es clar) i montarem un mega frau amb un poble abandonat per a que els jipis del mon hi vagin a acampar...
Re: SEAT i SAS impedeixen l'entrada a les seves instal.lacions a membres del S.P. de la CGT de Catalunya
01 feb 2006
No sé en quin món vius tu, però t'asseguro que les seccions sindicals de la CNT estan molt més represaliades que aquelles que es vehiculen per la democracia burgesa a l'empresa (eleccions sindicals).
La meva solidaritat per els sindicalistes de la CGT que no poden exercir els seus drets a SEAT. La meva insolidaritat per qui denigra el sindicalisme revolucionari de la CNT.
Sindicato Sindicat