Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
El CpR denuncia que la web de l’Ajuntament de Ripollet i la del PSC local tenen notícies idèntiques
26 gen 2006
> El CpR denuncia que la web de l’Ajuntament i la del PSC local tenen noticies idèntiques
> El CpR denuncia que la web de l’Ajuntament i la del PSC local tenen noticies idèntiques

> El Compromís ha demanat a l'alcalde de Ripollet, com a màxim responsable del partit socialista local, que esmeni aquesta 'greu situació que suposa un ús partidista dels mitjans de comunicació municipals i manca d'independència’.
El Compromís per Ripollet considera "un autèntic escàndol" que a la pàgina web de l'Ajuntament (www.ripollet.org) i a la del PSC de Ripollet apareguin notícies locals amb els mateixos textos i fotografies. Segons el CpR, és molt probable que les informacions de la pàgina municipal es copiïn a la del partit socialista local.
"És inacceptable que l'equip de redacció de la pàgina web municipal sigui el mateix que el de la pàgina del PSC. Això suposa un ús partidista dels mitjans de comunicació municipals i una manca d'independència total dels mateixos", va manifestar el regidor del Compromís per Ripollet, Antoni Pijuan.
Per demanar que s'esmeni aquesta duplicitat de notícies que consideren "una greu anomalia" i "un ús partidista dels mitjans de comunicació municipals", els regidors del Compromís han demanat a l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, que, si és necessari, es congeli la web del PSC. Des del CpR també han instat a l'alcalde a prendre les responsabilitats polítiques que se'n derivin. En aquest sentit, Pijuan ha explicat que l'actual regidor de Comunicació, Ferran Tornel, també forma part de la secretaria de Comunicació de l'executiva socialista de Ripollet.
D'altra banda, el regidors del Compromís denunciaran aquest "ús polític" de la informació de la web de l'Ajuntament a la propera reunió del Consell d'Administració del Patronat Municipal de Comunicació.
"Que des del PSC treballin les seves pròpies notícies, com fem la resta de grups que tenim un espai a internet", va puntualitzar Pijuan. La situació seria diferent, va explicar el regidor del CpR, si la web socialista publiqués les notícies dins un recull de premsa, indicant on ha sortit publicada i la data, però no és així. L'únic vincle entre les dues webs és un enllaç que des de la web del PSC t'envia a l'inici de www.ripollet.org.
A més, des del CpR han fet un seguiment de la duplicitat de les notícies i han constatat que no a la pàgina virtual socialista no apareixen totes les informacions que es publiquen a la web municipal; sinó que es seleccionen de manera aleatòria.
Com a exemple, a les imatges superiors es pot veure com les dues webs mostren una noticia idèntica, amb el mateix redactat i il·lustració.

http://www.vilaweb.com/www/ripollet

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El CpR denuncia que la web de l’Ajuntament de Ripollet i la del PSC local tenen notícies idèntiques
26 gen 2006
No m´interessa
Re: El CpR denuncia que la web de l’Ajuntament de Ripollet i la del PSC local tenen notícies idèntiques
26 gen 2006
i no podria ser al contrari, que el PSC local copii les notícies de l'ajuntament?

em sembla que a Ripollet segur que pasen algunes coses més greus que això... uf!
Re: El CpR denuncia que la web de l’Ajuntament de Ripollet i la del PSC local tenen notícies idèntiques
27 gen 2006
El millor del cas és que a Castellar, tocant a Ripollet, un regidor del PSOE ha demanat el cap del director de l'emisora municipal acusant-lo de poc objectiu i de permetre que al suro de la redacció hi hagués una foto del Bustos vestit de nazi.
Igual és que no li volia fer la web del partit gràtis.
Sindicat