Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : guerra
Acció mundial en protesta per l'ocupació de l'Irac
26 gen 2006
Diversos premis Nobel de la Pau i Literatura, així com coneguts activistes pels drets humans, polítics i periodistes convoquen actes per a mitjans de març en nombrosos països, per protestar per la guerra a l'Irac.


Milers de persones es manifestaran a tot arreu del món des del pròxim 19 de març amb una sèrie d'accions no violentes que tindran com a finalitat sol·licitar la desocupació militar de les tropes nord-americanes a l'Irac.

La convocatòria l'han fet premis Nobel de la Pau i la Literatura, Cindy Sheehan i activistes per la pau i pels drets humans, líders religiosos de diverses tradicions, presoners de Consciència, poetes, autors i periodistes.

Abraham Canales, militant social i sindicalista, va informar en el seu Blog publicat en el portal www.otromundoesposible.com, que l'acció pacífica tindrà una durada de cinc dies en els quals es donarà una mostra de âresistència civilâ? contra l'ocupació nord-americana.

A Global Call, organització promotora de la protesta mundial, explica que les accions consistiran en la realització d'algunes manifestacions legals i d'altres mètodes per obstaculitzar el treball ânormalâ? de les instal·lacions governamentals i de corporacions que han obtingut guanys de la guerra.

âEls lluitadors per la pau dels països els governs dels quals no estan involucrats en la guerra de l'Irac podrien considerar Ambaixades, Consulats, bases militars nord-americanes o britàniques o oficines de corporacions còmplices com a possibles llocs de manifestacions legals i de resistència civil pacíficaâ?, explica A Global Call en el seu portal.

El segon dia d'accions no violentes (1 de maig) coincidirà amb el Dia Internacional del Treballador, quan es posarà èmfasi en l'impacte negatiu de la guerra en la classe pobra i treballadora del món.

La resta dels dies de la jornada de protestes -9 d'agost, 11 de setembre i 10 de desembre- es commemoraran el bombardeig nuclear de Nagasaki (Japó), l'atac terrorista contra EUA i el Dia Internacional dels Drets Humans, respectivament.
Més informació:

Global Call. Convocatòria mundial a accions

http://jcd.freeshell.org/aglobalcall/aglobalcall.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció mundial en protesta per l'ocupació de l'Irac
26 gen 2006
perquè no mirem de tenir una visió més global i actual. La ocupació militar a Irak està perdent pistonades però per contra s'estan fent moviments per atacar Iran, les mobilitzacions haurien d'anar contra tot l'imperialisme disfraçat de guerra contra el terror o contra l'armament nuclear però que en realitat busca la supervivència econòmica del capitalisme occidental a base de seguir expoliant els recursos naturals que cada vegada són més escasos
Sindicat