Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Expulsió dels antiautovia a Eivissa. Violència Policial
26 gen 2006
La Guardia Civil ataca un grup de manifestants antiautovia a Eivissa que intentaven aturar la destrucció de la terra.La Guàrdia Civil ocupà els terrenys de les obres i en féu fora, entre d'altres, l'eurodiputat Bernat Joan i Marí
2006-02-02_IMG_2006-01-26_00.58.20__27-DIB-26012006
ehsql.jpg
J.TORRES.Palma.
La lluita ciutadana contra les autovies que el Govern projecta a Eivissa visqué ahir un episodi de tensió. Prop d'una trentena d'efectius de la Guàrdia Civil retiraren per la força una cinquantena de veïns que impedien les obres de l'autovia que va de Vila a l'aeroport. Entre els qui patiren l'actuació policíaca es trobava l'eurodiputat d'ERC, Bernat Joan. Una dona hi resultà ferida.

Els fets s'iniciaren dimarts, quan dos camions i una excavadora accediren a un solar que, segons el seu propietari, no ha estat expropiat pel Govern balear. La concentració d'una trentena de veïns impedí que les màquines actuassin, però ahir dematí es repetí l'episodi, tot i que amb una diferència, la Guàrdia Civil tenia ordres de permetre els treballs de construcció de l'autovia. El Govern balear havia acreditat una ordre d'ocupació dels terrenys.

A primera hora, efectius de la Benemèrita tallaren els accessos a la finca en qüestió, però una cinquantena de persones arribaren fins al punt on es trobaven les màquines i se segueren al seu davant de manera pacífica, impedint que poguessin treballar. A les 8.30 hores i després de tres avisos, els efectius policíacs actuaren per la força retirant els antiautovia del pas.

L'actuació acabà sense detinguts però amb contusionats, entre ells un menor. A més de l'eurodiputat Bernat Joan, que fou retirat del lloc de la protesta a pes per tres agents, també s'hi havien concentrat els dirigents d'ERC Pep Antoni Prats i d'ENE Maurici Costa.

Bernat Joan avançà que denunciarà davant el Parlament europeu l'actuació dels agents perquè, malgrat identificar-se com a eurodiputat, li impediren el pas per un camí públic i l'agafaren «com un sac de patates». El republicà considerà «desmesurada» l'actuació policíaca, criticà que no s'haguessin respectat els seus drets com a eurodiputat i posà en dubte que els agents poguessin actuar sense ordre judicial.

L'eurodiputat apuntà que els terrenys ocupats no han estat expropiats pel Govern i, per tant, el fet que les forces de seguretat haguessin facilitat l'ocupació suposaria una vulneració de drets fonamentals. De fet, el propietari del terreny, Pere Torres, manté que no se li ha fet una acta prèvia d'ocupació i té una nota registral que, el dia d'ahir, el confirma com a propietari. El Govern considera que l'expropiació compleix amb els requisits legals.

Després de l'actuació policíaca, les màquines començaren a treballar i els manifestants es desplaçaren a la seu del Consell d'Eivissa per intentar entrevistar-se amb els responsables. No ho aconseguiren i alguns tallaren durant unes dues hores una de les artèries de Vila, l'avinguda d'Espanya.

Extret de http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?-1+3+155239

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Expulsió dels antiautovia a Eivissa. Violència Policial
26 gen 2006
un 10!
SOS, Eivissa al límit!
ànims a la gent d'eivissa que segueix plantant-los cara!
No ens faran creure!
Re: Expulsió dels antiautovia a Eivissa. Violència Policial
26 gen 2006
Felicitats per l´acció!

"El republicà (...) criticà que no s'haguessin respectat els seus drets com a eurodiputat"

Però no som tots iguals?
A què ve això d´identificar-se com a diputat? Què potser te més drets que la resta de persones?

Vaya tela!

ERC, fora dels PPCC! Aneu a la merda!

VISCA LA TERRA I MORI EL MAL GOVERN (i les seves joventuts!
Re: Expulsió dels antiautovia a Eivissa. Violència Policial
27 gen 2006
Tens tota la raó, aquest tio pareix beneit, primer lluita amb el poble i després pretén ser més que aquest poble. Per aquí deim: au, a pastar!!!
Sindicat Terrassa