Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
El cap de la brigada provincial d'informació compareixerà per les tortures
25 gen 2006
La compareixença del cap de la brigada provincial d'informació del Cuerpo Nacional de Policia acusat de tortures està prevista per dijous.

Aquest dijous, a les 10 del matí, al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona i per quarta vegada en els darrers 2 anys, el conegut cap de la brigada d'informació, haurà de prestar declaració per una denúncia de tortures que de nou, esquitxa el seu expedient. Aquesta vegada es tracta de la denúncia de Daniel M. implicat en un cas de sabotatge a un comissaria del barri de Sants. El controvertit agent, saltà de nou a l'opinió pública arran de la darrera intervenció al barri barceloní, quan interrogant el jove ara denunciant, mostrà un fitxer amb fotografies i dades de persones que mai havien estat detingudes. Totes elles pertanyen al teixit social i associatiu del barri. El cap de la Brigada ja estava implicat en sonats casos de control polític a membres de l'esquerra independentista i altres moviments polítics i socials, entre les quals destaquen l’actuació del seu grup en la manifestació del juny del 2001, quan vestits de paisà van trencar una manifestació pacífica al centre de Barcelona provocant desenes de ferits i detinguts. L'agent en qüestió ja ha hagut de respondre davant les acusacions per tortures en el cas dels tres de Gràcia (cas que ha despertat la solidaritat de milers de persones i fins i tot del mateix consistori gracienc); davant les tortures del cas Torà (on juntament amb Mossos d'Esquadra es produïren els coneguts maltractaments a un veí del poble de la Segarra); i pel cas dels 4 independentistes detinguts a Sants el setembre del 2004.

L'aïllament, les denúncies, la impotència i la impunitat

Com en la majoria dels casos, els agents policials compten amb l'avantatge de la contraposició de versions. En qualsevol cas, la persona torturada no disposa de més proves que la seva pròpia paraula fet pel qual s'acaben arxivant la immensa majoria d'aquestes denúncies. Pel moment, només el cas de les tortures de Torà, reforçada per unes analítiques mèdiques, avança i manté en tensió diversos col·lectius de Lleida i d'arreu del país.

http://www.alertasolidaria.org/modules.php?op=modload&name=detencio&file
L'escàndol de la permanència de la tortura, com a eina per als interrogatoris de les diferents seccions polítiques de la policia, arriba a les portes de les Jornades “Previnguem la Tortura� organitzades al Col·legi d'Advocats de Barcelona.
http://www.fundacioperlapau.org/agenda/interior_agenda.php?ID=89
http://www.prevenciontortura.org/jornades/barcelona/index.htm

És precisament l'aïllament i la impunitat, cartes a favor dels agents policials les que es pretenen denunciart en el proper simposi organitzat per la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura (CPT). Les jornades, que es celebraran a Barcelona els dies 3 i 4 de febrer, compten amb la intervenció de l'anterior relator especial de Nacions Unides per a la Tortura, el qual desfermà una onada d'indignació en el govern de Madrid quan publicà el seu darrer informe denunciant la tortura a l'Estat espanyol. La CPT emplaça al govern a ratifica i implementar el Protocol Facultatiu de la ONU per a dificultar la pràctica de la tortura. La CPT agrupa 38 entitats d'arreu de l'Estat, entre elles les catalanes Acció dels Cristians per l'Abolició de la Tortura, Associació Memòria Contra la Tortura (entitats personificades en acusació particular contra el citat cap policial), Alerta Solidària, Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Coordinadora Antirepressiva de Gràcia, Institut de Drets Humans de Catalunya, Justícia i Pau, Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans, i la Comissió de Defensa de la Persona del Col·legi d'Advocats.

Us anticipem que la data límit per a inscriure's és el 31 de gener. Podeu fer-ho gratuïtament donant les vostres dades al correu: jornades ARROBA prevenciontortura.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more